At gøre hverdagen nemmere som børnefamilie

Gøre hverdagen nemmere

At Gøre hverdagen nemmere

Prøver vi ikke allesammen at finde små hacks til at gøre hverdagen nemmere? Måske især når der er kommet børn ind i familien og hverdagen til tider kan føles en smule kaotisk og uoverskuelig. Med tigerspring, søvnløse nætter, arbejde der skal passes, hus der skal holdes og mad der skal laves. Jeg tror ikke vi nødvendigvis at Casper og jeg har fundet løsningen. Der vil nok altid være hårde perioder hvor det er svært at holde de gode rutiner man har fundet. Men jeg vil alligevel lige dele hvad jeg synes der har gjort hverdagen nemmere for os.

Online indkøb

For et par måneder siden midt i graviditeten nåede jeg til et punkt, hvor jeg slet ikke kunne overskue at handle ind og finde på madplaner. Jeg tror det var en kombination af Corona og så en ubeslutsomhed som mange vidst oplever når de er gravide. I hvert fald sagde Casper at han ville tage helt over på den tjans. Så skulle jeg ikke længere bekymre mig om hvornår og hvad der skulle handles. Det er selvfølgelig kun en god løsning hvis den ene part synes det er stressende og den anden har det fint med det. At dele opgaverne op. Men ellers kan man eventuelt skiftes. Jeg tænker hvert fald altid at det er en god ide at snakke om, hvem der står for hvad i hjemmet. Så der ikke er en der står tilbage med alt.

Vi begyndte desuden at handle online. Man skal lige lære at være lidt mere på forkant, så man ikke først handler når køleskabet er tomt. Men ellers synes jeg virkelig det fungerer godt for os. Vi handler primært via Coops app, da vi er vant til at handle i SuperBrugsen og derfor kender alle deres varer. Vi handler til en uge af gangen og får det leveret til døren, i et tidsrum hvor vi ved at vi er hjemme.

Hos Coop kan man desuden oprette en Primekonto, som fungerer lidt ligesom en madkonto. Man sætter et beløb ind hver måned og så er det de penge man handler for. Det giver nogle fordele. Blandt andet at man opsamler bonus (som man kan handle for), hver gang man køber enten Änglamark, Coop 365, Thise eller Irma produkter. Vi har siden november måned optjent 862,- via den bonus.

At gøre <strong>hverdagen</strong> nemmere som børnefamilie 1

Måltidskasser

Udover at handle online, så prioriterer vi pt at få måltidskasser hver uge. Faktisk til 5 dage, for at gøre det så nemt som overhovedet muligt. Det gør også forrige punkt meget nemmere, da vi kun skal handle alle basic ting. De er ofte de samme fra gang til gang. Altså morgenmad, frokost, snacks osv.

Vi har prøvet en del forskellige måltidskasser, men de sidste måneder har vi kørt med Hello Fresh. Vi synes det er varieret, friskt og spændende mad og så er der god mulighed for at vælge nogle familievenlige retter, som Ebbe også kan spise. Der er retter der tager 15 minutter og så er der nogle der tager op til 30-40 minutter. Vi plejer at blande lidt, da der nogle dage er fint overskud til at stå en halv time i køkkenet. Andre dage vil man gerne bare have det overstået.

At gøre <strong>hverdagen</strong> nemmere som børnefamilie 2

Robotstøvsuger

Vi har snakket meget om, om vi skulle prioritere at få rengøringshjælp hver 14. dag når først der kommer et barn mere. Men i stedet valgte vi for nogle måneder siden at købe en robotstøvsuger. Virkelig verdens bedste køb og vi snakker stadig ofte om, hvor stor en ‘hjælp’ den er.

Vi har en Xiaomi Roborock S5 Max, som både kan støvsuge og klare en let gulvvask. Vi har fået en rutine med, at vi om aftenen inden vi går i seng, fjerner de fleste ting fra gulvet og starter støvsugeren (med gulvvask). Det er så lækkert at vågne op til et rent hjem, hvor tingene bare lige skal stilles på plads. På 1. sal kører vi den bare i dagtimerne imens vi er hjemme. Og den der lette gulvvask – vi har faktisk ikke selv vasket gulv efter vi har fået den. Der kan være nogle “striber” hvis der har været meget beskidt. Men jeg tror bare vi har affundet os med, at der med et barn i hjemmet aldrig er sådan 100% rent.

Vi overvejer desuden også at anskaffe os en robotplæneklipper.

Lave aktiviteter hver for sig

Der gik lang tid før Casper og jeg begyndte at dele os op. Vi har været så vant til at gøre alt sammen. Handle sammen, gøre rent sammen, lave mad sammen osv. Ikke at det bare fortsatte på helt samme måde da Ebbe kom til verden, men vi begyndte først rigtigt at dele tingene op da han var en del måneder gammel (jeg husker ikke hvornår).

Det kan virkelig give noget overskud at den ene tager barnet med på legepladsen, op at handle, hente pakker, med på gåtur, ud i haven eller bare ind i et andet rum for at lege. Det giver et pusterum til den der er tilbage alene og så kan man jo vurdere hvad det pusterum skal bruges til. Om det er til at få styr på huset med en hurtig oprydning/rengøring, om det er at få lavet mad i fred og ro eller om det er et uforstyrret bad eller en lur. Vi prøver at skiftes til at gøre det, men nu her hvor jeg har været gravid har det meget været Casper der har taget Ebbe med ud om eftermiddagen.

I starten følte jeg altid at jeg gik glip af noget. Jeg fik dårlig samvittighed over at prioritere at rydde op/gøre rent i stedet for at gå med på legepladsen. Men nu prøver jeg at se på det med andre øjne. At det giver overskud til os allesammen at vi ikke altid er bagud med en masse praktisk. Og at Ebbe nyder alenetid med Casper, da han trods alt er rigtig meget sammen med mig.

At gøre <strong>hverdagen</strong> nemmere som børnefamilie 3

Inddrage børnene i hverdagen

Den her kommer lidt i forlængelse af forrige punkt. Nemlig at alt ikke behøver være leg og aktiviteter. Børn kan sagtens få noget ud af, at blive inddraget i praktiske opgaver eller komme med ud efter ærinder. Vi prøver altid at gøre det til en hyggelig tur, selvom det bare er en tur i Brugsen. F.eks. stoppe op og se på maskiner eller købe en bolle til hjemturen. Små ting der gør det til mere end noget der skal overstås.

Også herhjemme prøver vi at inddrage Ebbe så meget som muligt. Han er med til at dække bord, bage boller, forberede mellemmåltider, lave mad, rydde op efter leg, vaske tøj, tømme opvasker osv. Han elsker det. Det aktiverer ham, giver ham en følelse af at være nyttig og så gør det, at vi ikke skal nå alle de ting når han sover. Især det med altid at have nogle mellemmåltider klar eller gemt i fryseren har hjulpet mig meget. Dem er han med til at lave, så jeg ikke skal bruge min alene tid på det. Det kræver selvfølgelig en vis alder ved nogle af tingene, men jeg har haft ham med i køkkenet lige siden han kunne sidde oprejst. Nu elsker han at stå på sin taburet når jeg laver ting i køkkenet.

Jeres bedste tips?

Nu gad jeg godt høre jeres tips. Hvordan gør I hverdagen nemmere? Kom med jeres bedste hacks til livet som børnefamilie.

Læs også: TIPS TIL AT SPARE PENGE PÅ MAD BUDGETTET

Del med nogen du holder af
Kommentarer

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Aarhus: Din Vinbar i Jægergaardsgade
Spisebord efter mål – Bordplade...
Aarhus Brunch Guide
Haveliv: Vi planlægger vores kommende...
Vuggemotor til slyngevuggen – Vores...
Løb: Løbeskade og osteopat forløb
Aarhus guide: Børnevenlige steder at...
Et 50’er inspireret rammekøkken