Annonce

Aarhus Brunch Guide

Jeg er virkelig et morgenmads menneske, forstået på den måde, at jeg til hver en tid vil vælge at bruge mine penge på at tage ud at spise morgenmad/brunch, frem for dagens øvrige måltider. Derfor har jeg også prøvet en hel del af Aarhus’ brunch udvalg.

Fremover vil jeg samle mine anbefalinger i dette indlæg.

Land Café, Studsgade

Landcafés “mokost” indeholder både ost, laks, hønsesalat, kage, frugt, æg, bacon, pålæg og youghurt. Altså lidt af det hele. Derudover er alle råvarer lokale og så er den så smukt anrettet. Den er lidt i den dyre ende, men jeg synes bestemt at den er det værd. Udover at maden er god har de den hyggeligste gårdhave, hvilket er et kæmpe plus om sommeren.
I kan se mange flere billeder derfra i mit indlæg her.

Pris: 149,-

dsc04314

Gorm’s Pizza, Jægergaardsgade

Italiensk brunch med alverdens ost og pølse, tapenader, brød, ymer med rugbrøds drys, salater frugt osv. Derudover bliver der serveret friskbagte pizzaer direkte ved bordet, så man får lov at smage en masse forskellige slags. Det samme gør sig gældende for æggekagen, som serveres i en støbejernspande ved bordet.
Der er fri lemonade, juice, stempelkaffe og te med i prisen og så kan man tilkøbe nogle super lækre cocktails med bobler.

Pris: 195,- inkl. drikkevarer.

Aarhus <strong>Brunch</strong> Guide 1

FFood, Vesterbrotorv

Brunchen på FFood er nok den mest instavenlige brunch i Aarhus. Den har de smukkeste farver.
Faktisk gik der lang tid før jeg fik den prøvet, da der desværre kun er meget få siddepladser i caféen, men hvis man er heldig at få en plads, kan den virkelig anbefales. Den mætter virkelig meget da den blandt andet indeholder en chia grød og så er alt bare super lækkert.

Pris: 115,- inklusiv en valgfri (friskpresset) juice.

dsc05261

Bernth, Borggade

Hos Bernth sammensætter man selv 3, 5 eller 7 små retter. Den serveres hver dag fra kl. 9, men om lørdagen er menuen udvidet med flere forskellige retter. Vi valgte hver 5 retter hvor vi delte nogen af dem, for at kunne prøve mest muligt. De bager selv deres brød og det er så lækkert, så det er næsten ligegyldigt hvad man vælger af tilbehør, så smager det bare godt. Men favoritterne var en smøreost, røræg og en hjemmelavet “nutella”. Jeg har virkelig savnet sådan en “byg selv” brunch i Aarhus, og den her levede heldigvis op til forventningerne.

Pris: 280,- for 10 retter og 2 x kaffe.

Processed with VSCO with a5 preset

Langhoff & Juul, Guldsmedgade

Jeg synes altid det er svært at finde en lækker brunch i hverdagene. Caféerne serverer ofte kun den store brunch i weekenderne og i stedet “morgenmads tallerkener” i hverdagene. Derfor vil jeg lige tippe om et sted der rent faktisk serverer en lækker brunch i hverdagene. Nemlig Langhoff & Juul i Guldsmedgade. I øvrigt en af mine yndlings caféer i Aarhus på grund af den hyggelige stemning, personlige indretning og ikke mindst gode service.

Der er lidt for en hver smag; Ymer trifli med müsli & frugtsalat, rav-ost, brie & årstidens marmelade, varmrøget laks & rørt hønsesalat, røræg med pølser, bacon & purløg, samt dagens syndige kage. Hertil grovstykke lavet på surdej samt kernerugbrød & pisket smør. Der er MEGET mad og jeg har endnu ikke formået at spise op.

Pris: 198,- inkl. en valgfri kaffe eller te og en kold drik.

dsc03456

Greenilicious, Magasin

Greenilicious ligger inde i Magasin og har fokus på økologi og sundhed men uden at være fedt forskrækkede.
Deres weekend brunch består af surdejsbrød, kerne knækbrød, pisket smør, ost, hjemmelavet marmelade, chiagrød, cottage pie, wrap med lækkert fyld, brownie lavet på kikærter og en valgfri juice. Virkelig lækkert og smagfuldt og så har de faktisk formået at gøre omgivelserne rigtig hyggelige, på trods af, at de ligger i et stormagasin.

Pris: 148,-

img_0922

Mefisto, Volden

Mefistos brunch bliver serveret som en dele brunch og kommer som flere små retter i fine små gryder. De er jo eksperter i fisk så flere af retterne indeholdt fisk, f.eks. hummer crochette, brioche bolle med torsk og små tun bøffer. Så lækkert. Der var også det lækreste svinekød med bbq marinade, masser af lækkert brød og jordbær med hvid chokolade og fløde.
Meget utraditionel men virkelig lækker brunch.

Pris: 249,- inkl. kaffe og æblemost.

img_0675


Åland, Jægergaardsgade

Fine ny Åland, som har den skønneste gårdhave bag caféen. Man sammensætter selv sin menu, og selvom den måske ikke ser ud af så meget mad, så er der virkelig gjort noget ud af det der er, og jeg blev også mere end mæt af de tre ting jeg valgte. Især avocadomaden kan jeg anbefale, den havde den lækreste smagfulde creme under sig.

3 retter 99,- 4 retter 129,- 5 retter 149,-

Aarhus <strong>Brunch</strong> Guide 2

Sjette Frederiks Kro, Risskov

En sommerdag kan jeg kun anbefale at smutte en tur på cyklerne, ud til Risskov og spise brunch på Sjette Frederiks Kro, med udsigt ud over vandet og Den Permanente. De har en stor brunchbuffet som er virkelig lækker, men de kunne næsten servere hvad som helst med den udsigt. Der er så skønt. Hvis vejret derimod ikke er godt og man ikke kan sidde ude, vil jeg anbefale at smutte forbi Casablanca i Rosensgade i stedet, som har samme menu.

Pris: 250,- (før kl. 11, ellers 300,-) inkl. drikkevarer ad libitum.

Aarhus <strong>Brunch</strong> Guide 3

Fika, Jægergaardsgade

Fikas brunch er ret hurtigt røget ind som en af favoritterne. Man kan både få den til hverdag og i weekenderne, hvilket også er et plus. Den indeholder lækkert friskbagt brød, røræg, brie, salami, avocado, smør, nutella, lille smoothie, skyr med frugtsalat & honningsristet musli, humus, røget lakse-æblesalat og en raw konfekt.

Pris: 129,- (Vi købte også to friskpressede juice og en enkelt kaffe og kom af med lige under 400,-)

img_0871

Café Glad, Frederiks Allé

Efter at Café Glad har renoveret deres lokaler er de simpelthen blevet så smukke. Det har gjort at jeg har været der en del på det seneste, både til morgenmad og frokost. Deres brunch er virkelig en fryd for øjet med alle de smukke farver og der er virkelig gjort meget ud af detaljerne. Ligesom resten af menukortet består brunchen også af nogle sundere elementer end en helt klassisk brunch; lille øllegrød, frisk frugt, spejlæg, laks og avokado, peberfrugtcreme, kompot,  rav-ost, chokocreme, smør, friskbagt brød & dadelkugle. Sidstnævnte tog vi med hjem til kaffen, da vi simpelthen ikke kunne spise mere, så der er meget mad.

Pris: 135,- (Kaffe og/eller juice købes udover)

Aarhus <strong>Brunch</strong> Guide 4

Hvis I endnu ikke har besluttet jer for hvor jeres næste brunch skal spises, så kan I læse om endnu flere steder ovre hos Michelle, som har lavet en guide til de mest Instagram-venlige steder at spise brunch i Aarhus.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Aarhus: 3 Retters på Lecoq...
Legetøj og aktiviteter til baby...
Aarhus guide: Børnevenlige steder at...
Interiør: Indretning af vores gårdhave
Løb: Adidas Ultra Boost og...
Et 50’er inspireret rammekøkken
B. Copenhagen – Nye favoritter...
IKEA Duktig legekøkken hack