Annonce

Aarhus guide: Børnevenlige steder at spise og opleve

Noget af det jeg altid har elsket at blogge om, er tips til Aarhus. Da vi boede i byen brugte vi altid weekenderne på at opdage nye steder, spise god mad og generelt bare udnytte alle byens fantastiske muligheder. Det er blevet noget mere begrænset efter vi har fået Ebbe.

Vi har haft ham med ude at spise et par gange, men det er ligesom bare ikke helt det samme. I stedet for at tænke på hvor man aller helst vil hen og hvad man bedst kunne tænke sig at spise. Så er det i stedet tanker om, hvor man bedst kan have sådan en lille størrelse med. Om der er pusleplads og et sted at parkere barnevognen. Om stemningen er uformel nok, til at man kan sætte sig til at amme. Ens egne behov ryger i baggrunden for hvor det er mest praktisk at tage hen. Sådan er det hvert fald hos os.

Aarhus guide

Aarhus – børnevenlige steder

Heldigvis er der rigtig mange steder i Aarhus, som både serverer lækker mad og får en til at føle sig velkommen med baby. Ligesom der er rigtig mange gode oplevelser for både børn og voksne. Dem vil jeg komme ind på i indlægget her.

Læs også: Den ultimative Aarhus guide – Mine bedste tips til min yndlings by

Hamanns Emma 1990

Børnevenlige caféer

HAMANNS Emma 1990: En af mine nyeste favoritter er Hamanns. Der er spændende mad på menuen, virkelig fine (insta venlige) omgivelser – tjek lige de lyserøde borde. Og så har de både højstole og to puslepladser. Ebbe har sovet udenfor caféen i barnevognen, hvilket godt kan lade sig gøre, men der er ikke et helt uforstyrret sted (svært at finde i Aarhus). De har dog en overdækket gårdhave og de er søde til at sige, at man gerne må køre sin vogn ind gennem caféen. Man føler sig generelt meget velkommen med baby.

Jumbo: Åh det er alt for længe siden jeg har været forbi Jumbo. Deres bagværk er så godt, så jeg kan varmt anbefale at smutte forbi til morgenmad. Lækreste surdejsboller med Unika ost og virkelig gode surdejs croissanter. De har også lækre frokost menuer. Der er pusleplads i baglokalet, så bare spørg personalet. Hyggelig og uformel stemning.

Grød

Grød: Det er genialt at tage på Grød, når først man har en baby, som vil smage på alt hvad man selv spiser. Slut med at have maden for sig selv, når de først rammer 6 måneder. Jeg bestiller altid en “All-in grød”, som er havregrød med den lækreste topping. Portionen er stor nok til, at man kan dele med sin bebs. Lokalerne er ikke så store nede i Graven, så der er ikke pusleplads. Vi har tidligere skiftet på gulvet i den lille gang ind til toilettet. Det kan man sagtens, men ellers ligger Magasin og deres toiletter/puslepladser 5 minutter derfra.

Aarhus børnevenlige steder

Landcafé: Her finder I den hyggeligste gårdhave og jeg kan virkelig anbefale at bestille deres brunch tallerken. De har et stort toilet med pusleplads og så er der et perfekt barnevogns spot i gårdhaven. De har også legetøj.

Café Fika: Hvis I skal på Fika, så vælg caféen i Nørregade, hvor der er toilet. De serverer sund mad, lækre salater og smoothies. Ingen sure miner ved amning og baby kan sove lige udenfor caféen.

Cafe Åland: I jægergårdsgade kan man få en lækker sommerlig frokost, med moules frites og pil-selv-rejer. Må snart forbi efter sådan en omgang. De har en dejlig stor gårdhave, som er super hyggelig. Der er masser af plads til barnevogn i gården + skygge. De har både pusleplads og højstole.

Børnevenlige steder

Greenilicious: Lækre grønne retter – tjek lige deres ‘Avocado crush’ ovenfor. De ligger både på Jægergårdsgade og i Magasin. De har højstole og i Jægergårdsgade har de et stort toilet, så man sagtens kan pusle på gulvet. Eller man kan bruge deres bænk foran toilettet.

Streetfood: Jeg var allerede fan af Streetfood inden vi blev forældre, men endnu mere nu. Det er jo så dejligt nemt med alt den plads omkring sig og alt den forskellige mad, som man kan vælge imellem. De har pusleplads, højstole og microovn til opvarmning af mælk/medbragt mad. Neeeemt.

Spiselauget: På Godsbanen i den rå hal ligger Spiselauget, hvor de serverer en rigtig lækker brunch buffet. Jeg synes ikke det er det mest hyggelige sted – det er meget stort og der er meget larm. Men det er super fint at have baby med, som nemt kan sove i gården imens man spiser. Bare kør vognen med ind og kør den igennem caféen, så kan den stå ude bagved hvor man kan se den fra sit bord. Der er pusleplads, legehjørne og generelt bare god plads.

Casablanca/Sjette Frederiks Kro:  Igen en brunch buffet, hvilket er dejligt nemt når man har børn med, som gerne vil smage, men som ikke spiser en hel ret. Denne er min favorit brunch buffet, da den virkelig indeholder meget forskelligt og har så mange lækre elementer. Vi har oftest været på “Sjette Frederiks Kro” i Risskov, som har samme ejer og menu som Casablanca. Hvis vejret er godt kan jeg varmt anbefale at tage derud og spise udenfor, med udsigt ud over Den Permanente (stranden). Der er også dejligt roligt til barnevogne.

Hos Casablanca er der markise ude foran, som barnevognen kan stå under. De har også pusleplads og højstole.

Langhoff & Juul: Super hyggelig og rummelig café i Guldsmedgade, med en dejlig gårdhave til barnevognen. Deres dele brunch er virkelig lækker og der er masser af mad, så baby også kan smage. De har højstole og puslebord.

Burger Shack: Hvis I er på udkig efter en lækker burger og fries med parmesan (de er SÅ gode), så tag forbi Burger Shack i Frederiksgade – overfor har de nemlig fået lokaler, hvor man kan sidde og spise sin mad (før var det meget klemt). De har højstole og så ligger Magasin kun 5 minutter derfra, hvis man får brug for en pusleplads.

Letz sushi

Børnevenlige restauranter

Letz sushi: Oftest når vi bestiller sushi, så er det som takeout når vi synes vi skal forkæles lidt i en weekend, eller hvis der er en særlig anledning der skal fejres. Vi har dog også haft Ebbe med på restauranten i Bruuns Gade, hvor vi bestilte sushi bowls til frokost. De havde pusleplads, som endda var udstyret med både bleer og bleposer. Så føler man sig altså meget velkommen som forældre.

Juliette: En gammel favorit er Juliette. Der har vi spist rigtig mange gange. Både til brunch, frokost og aftensmad. De har en super hyggelig gårdhave, som jeg dog er lidt i tvivl om, om man kan få barnevognen med ud igennem. Har ikke været der siden vi har fået Ebbe. Men de har pusleplads og ja, maden er bare skøn.

Madklubben

Madklubben: Ej men se lige hvor lille Ebbe var, da vi var på Mammas, som er en af Madklubbens restauranter. Det var sådan en god oplevelse og var faktisk første gang vi var ude at spise om aftenen, efter vi havde fået Ebbe. De var så søde og lod os tage barnevognen med helt ind til bordet, da han sov da vi kom.

Madklubben er generelt familievenligt og uformelt, samtidig med, at man får virkelig god mad. Mammas, som er italiensk (og virkelig godt), er deres familie restaurant. Men jeg synes sagtens at man kan besøge både Madklubben på havnen, Madklubben grill ved åen og Food Club, selvom man har børn med. Må snart afsted igen.

Bruuns Galleri Babylounge

Oplevelser for hele familien

Botanisk have: Væksthusene i botanisk have er sådan et skønt sted. Jeg har stadig tilgode at have Ebbe med derinde, men jeg tænker godt, at han snart kunne få noget ud af det.  Der skulle være en helt fantastisk legeplads og så er der en café som også serverer en fin børneplatte.

Aros: Jeg plejer at have årskort til Aros og nu hvor der er åbnet op igen, tænker jeg at vi skal have det købt igen. Regnbuen er en skøn sanseoplevelse, selv for de helt små. Udsigten er så flot udover byen og der er både café og restaurant.

Moesgaard Museum: Oplagt hvis man har lidt større børn og området derude omkring er så fint.

Børnenes Jord: Legeplads med dyr i Øgadekvarteret. Der er bemanding nogle dage, hvor der kommer større børn, men om formiddagen er der som regel ret tomt.

Den uendelige bro: Den fine runde bro, som ligger hvis man går fra Tangkrogen og ud mod Marselisborg skov. Det er desuden også den vej min favorit strand ligger: Ballehage.

Aarhus børnevenlige steder

Bruuns Galleri Babylounge: I Bruuns Galleri skal man have et adgangskort for at få adgang til deres babylounge (det fåes i Informationen). Det har vi brugt meget da Ebbe var lille, da det ligger centralt og man kan pusle, varme mad, amme, lege osv. blandt andre som er der af samme grund. Der er også en fin udsigt ud over byen.

Salling: Rooftop hvor man kan nyde en frokost og hvor man kan stille sig ud over gågaden på en stor glasplade. Der er legeområde inde i Salling og gode puslefaciliteter.

Dokk1: Ebbe er stadig lidt for lille til at få noget ud af legeområdet på Dokk1, men vi har været der en enkelt gang. De har et madpakkerum, fine puslefaciliteter og masser af oplevelser for børn.

Tivoli Friheden: For et par uger siden, havde vi Ebbe med i Friheden for første gang. Han var ikke videre begejstret for forlystelserne (endnu), selvom vi både prøvede Pariserhjulet og en gammeldags karrusel. Men han havde stadig en virkelig god dag. Man kan evt. selv tage mad og et tæppe med. Vi havde købt sandwich i Lagkagehuset, som vi spiste på græsset ved søen derinde.

Aarhus børnevenlige steder

Jeres tips

Det var vidst de tips jeg ville komme med for nu, men jeg opdaterer selvfølgelig løbende. Det vil være en kæmpe hjælp hvis I vil tippe lidt videre i kommentarfeltet. Evt også med lidt info om jeres børns alder, da jeg kun har Ebbe at tage udgangspunkt i. Jeg tænker der er mange der gerne vil have tips til, hvad man kan lave med lidt større børn også.

Så hvis I har nogle tilføjelser, så skriv dem endelig nedenfor ♥

Læs også: Weekend ophold nær Aarhus: Langhoff & Juul Hotel

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Min “go to” når jeg...
Interiør: Mogens Koch Bogkasser
Weekend tur til Aalborg –...
REJSE GUIDE BALI – Ubud,...
Huskøb: Vores proces som 2....
Marokk sildebens fliser i køkken...
TIP: Sådan får du et...
Den perfekte familiebil og overvejelser...