Annonce

Et 50’er inspireret rammekøkken

50'er inspireret rammekøkken

Vores rammekøkken fra Ciete

Hvis man lige ser bort fra at vi mangler lamper, så kan vi faktisk sige at vi er færdige med køkkenet. Et 50’er inspireret rammekøkken, som vi har fået designet, bygget og monteret af Ciete. Vi var aldrig i tvivl om, at det var et rammekøkken vi ville have i huset. Det passer til stilen, da huset er fra slut 50’erne og det var også et rammekøkken der var i huset oprindeligt. Vi indhentede derfor en masse forskellige tilbud, da der efterhånden er mange der laver den slags køkkener. Nogle blev valgt fra pga nogle detaljer ved designet og andre grundet budget.

Det var faktisk en følger på Instagram der anbefalede mig at tage en snak med Ciete. De har nemlig ikke et bestemt design eller sortiment. De laver det lige som man gerne vil have det. Vi tog derfor et videokald med Natalia, som er en af de tre der står bag Ciete. Vi snakkede om vores drømme og ønsker og fik derefter første udkast. Efterfølgende foregik det meste af dialogen over mail, hvor vi sendte ønsker til rettelser indtil vi var tilfredse og kunne skriver under på kontrakten.

50'er inspireret rammekøkken

Budget

Ciete producerer deres køkkener i Polen og så kommer de til Danmark og monterer dem. De har været noget mere budgetvenlige end de andre køkkenfirmaer vi har kigget på. Dog tror jeg at prisen kan spænde ret bredt, da man kan customize som man vil og dermed vælge både billige og dyre løsninger. Vi har fx valgt synlige træ årer på fronterne, men fravalgt det på de indvendige skuffer, da det sparede os nogle penge. Her kunne man også vælge massive træskuffer. Vi har i stedet valgt at det indvendige skulle have en anden farve end udvendigt og så har vi to skuffe opdelere i massiv træ. På den måde er der alligevel nogle lækre indvendige detaljer.

Vores bordplade er også budgetvenlig. Det er en bordplade i Fenix laminat i farven “0719 BEIGE LUXOR”. Den er købt sammen med køkkenet gennem Ciete.

Farver

Man vælger helt selv farver ud fra alle NCS koder, men Natalia er god til at guide og komme med forslag hvis man har brug for det. Vi har valgt en beige farve udvendig. Den syner grå i noget lys, da vi ikke har valgt en beige med en gul undertone. Farvekoden er NCS S 2005-Y50R.

Indvendigt (og på vitrineskabet) har vi valgt en smuk terracotta farve. Farvekoden på den er NCS S 5020-Y70R.

Marokk fliser

Hårde hvidevarer fra Miele

Reklame (købt med rabat)

Vores hårde hvidevarer er fra Miele, hvilket vi også havde i rækkehuset. Det er lækre produkter, med et flot layout og så er det god kvalitet.

Ovnen er faktisk stort set magen til den vi havde før. Den er bare blevet opdateret en lille smule siden sidst vi købte. Men vi har været så glade for den, at jeg ikke var i tvivl om at vi skulle have den samme igen. Eneste forskel er lidt på betjeningspanelet og så at den nu er med stegetermometer. Den har dampfunktion, hvilket jeg især bruger når jeg bager boller.

Så har vi for første gang i flere år fået os en emhætte. Det har vi før valgt fra af æstetiske årsager, men denne gang var det muligt at installere en, uden at gå på kompromis med layoutet. Nemlig ved at installere en kogeplade med integreret emhætte. Den løsning er vi simpelthen så glade for. Vi har installeret udsugningen bagud, så den går ud i det fri. Man kan også installere den i soklen i et kulfilter, hvis man ikke har den anden mulighed.

Vi har lavet en lille opgradering af opvaskemaskinen siden vi sidst købte. Nemlig at denne er en Autodos opvaskemaskine. Det betyder at den selv doserer sæben. Det lyder måske dovent, men det er altså virkelig en luksus (vi har det også på vores vaskemaskine). Derudover registrerer den selv fyldningsmængden og tilpasser vandmængden derefter.

Sidst men ikke mindst har vi virkelig opgraderet størrelsen på vores køleskab. Vi har nemlig fryser i kælderen nu, så i stedet for en køle/frys, har vi køleskab i hele højskabet. Så dejligt. Det kan virkelig anbefales, især som børnefamilie hvor der ofte blir købt stort ind.

Fliser fra marokk

Det sidste vi har fået lavet i køkkenet, som virkelig har været prikken over i’et er fliserne. Dem havde vi faktisk også i rækkehuset, bare i en anden farve. Det er cement fliser fra Marokk, i modellen Stix. Denne gang har vi valgt farven Ochre 2.

Vi har fået dem muret op af en murer, da fliserne er håndlavede og derfor ikke præcis lige lange. Så vi turde ikke kaste os ind i det selv. Vi har selv imprægneret og voksbehandlet dem, efter vejledning fra Marokk.

Læs et uddybende indlæg om fliserne fra vores gamle hus her.

50'er inspireret rammekøkken

Detaljer i Krom

Vi har valgt krom detaljer denne gang, da jeg synes det er det mest klassiske valg og derfor oplagt til et 50’er inspireret rammekøkken. Krom materialet går igen flere steder. Blandt andet i vasken som er en Blanco andano 500 IF (købt gennem køkkenfirmaet).

Armaturet er fra Damixa og er fra Silhouet serien. Nu lyder det som om vi har kopieret vores gamle hus, for den havde vi faktisk også der, bare i sort. Det at vælge krom i stedet for, giver bare et helt andet udtryk. Det er et touchless armatur, som både kan tændes manuelt og ved at holde hænderne foran det. Virkelig smart under madlavningen når man har mad på fingrene.

Vores greb er fra Retrovilla og de er i størrelsen 11 cm.

Legekøkken

Børnenes legekøkken

Reklame (Modtaget i gave)

Drengene har fået et legekøkken af Ciete, som matcher vores køkken i både farver og detaljer. Det er simpelthen det sødeste og de elsker begge to at lege med det.

Matchende legekøkken

Skriv endelig en kommentar, hvis I har nogle spørgsmål til køkkenet. Måske jeg har glemt at komme omkring noget eller der er noget I gerne vil have uddybet.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Rejse guide – Malmø
Marokk sildebens fliser i køkken...
Huskøb: Vores proces som 2....
Hotel anbefaling Amsterdam: Sweets Hotel
Spisebord efter mål – Bordplade...
Huskøb: Tanker om huskøb, boliglån...
En status på huset, overtagelse...
Om at vælge sin uddannelse...