Mini guide til Sønderjylland: Caféer og restauranter

Ærligt, så har jeg i flere år tænkt, at restauranterne i Sønderjylland ikke var noget at skrive hjem om. Men de er altså ved at komme efter det dernede. Til jer der ikke ved det, så kommer jeg selv fra Sønderjylland og har boet der, de første 19 år af i mit liv. Først i mit barndomshjem, som ligger tæt på grænsen i en lille by der hedder Gåskær. Senere på et kollegieværelse i Aabenraa, inden jeg flyttede til Aarhus.

Hele min familie bor stadig dernede, så Casper, Ebbe og jeg er der selvfølgelig ofte. Jeg vil derfor løbende dele mine bedste tips til byerne Aabenraa, Tønder og Sønderborg, som er de steder vi kommer mest.

Sønderborg

Lazy Dog, Perlegade

Åh denne café er desværre brændt ned for nyligt, men jeg lader den altså lige stå, da jeg har hørt rygter om at den åbner igen. Dog i helt nye lokaler. Så ærgerligt, da de havde de fineste omgivelser og en virkelig hyggelig gårdhave. Vi spiste frokost der en sommer, hvor vi fik de lækreste burgere, lavet med ingredienser fra lokalområdet. F.eks. kom kødet fra Rønhaveslagteren, som ejes af en af mine folkeskolekamerater. De serverer også hjemmelavede cocktails og vi prøvede to forskellige uden alkohol til maden, som var så friske og lækre.

Håber og glæder mig til de åbner igen.

dsc04394

dsc04408

Kislings, Perlegade 49

Hvis der skal drikkes kaffe eller den lille sult skal stilles, er det her stedet. Det minder faktisk meget om førnævnte Lazy Dog. Hvert fald i indretningen. Sådan meget råt og uformelt og med en frodig og hyggelig gårdhave. Vi drak en lækker iskaffe derude.

Bistro Grand Mere, Sønder Havnegade 20

Jeg skal ikke kunne sige om jeg var farvet af, at det var første date uden baby i et år. Men maden smagte altså vidunderligt. Udsigten til havnen, med et koldt glas hvidvin i hånden gjorde helt klart også noget godt for oplevelsen. Det er bestemt et sted vi vil komme igen. Fransk bistro med gennemført indretning og menu.

Jeg fik en lækker tatar og Casper fik Croque Monsieur. Frokost serveres fra kl. 12 og det er en god ide at bestille bord, hvis man vil sidde indenfor.

Is Konditoriet, Sønder Havnegade 16

De er kåret til Danmarks bedste is i 2020 og de laver virkelig noget lækkert is. Det var svært at vælge, hvilket de udemærket var klar over. Så det var muligt at dele sine iskugler op i halve, så man kunne smage to varianter pr kugle. Smart.

Igen, gennemført indretning og skøn beliggenhed.

Aabenraa

GemGem

Café Fru Geest

Café Fru Geest er den hyggeligste lille café i Aabenraa, hvor Casper og jeg har spist brunch. Den bestod af flere små retter. Bl.a. spejlæg, hjemmebagt knækbrød og stenalderbrød, Arla Unika oste, yoghurt med granola og så var der det lækreste nybagte, lune brød til.

dsc04326

img_0603

img_0604

Læs også: Sønderjylland: Gode genbrugsbutikker og tips til at finde de bedste loppefund

 

GemGem

2 Comments
  1. Ej hvor ser det hyggeligt ud, Ditte! Og sjovt at du skriver det med Sønderborg – det er de samme tanker vi har gjort 😉 Hvis vi skulle flytte en dag, er Sønderborg virkelig en dejlig by! Vi var i stedet et kort smut i Tønder i dag 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.