Opskrift: Lækre pølsehorn med skyr - Ditteblog

Opskrift: Lækre pølsehorn med skyr

Pølsehorn er bare altid et hit, uanset om man skal bruge dem til madpakken på studiet, som køresnack til sommerferien eller som jeg skal denne gang – nem mad under fødslen. Jeg har derfor været i køkkenet for at bage en omgang pølsehorn vi kan have i fryseren, lige til at tage op når de første tegn starter. Synes de er blevet tilpas grove og samtidigt luftige, så nu får I lige opskriften så I også kan lave en lækker pølsehorns snack.

Læs også: Min “go to” når jeg skal invitere gæster: Kaffe og (de bedste) amerikanske kanelsnegle

Ingredienser til 15 stk.

  • 25 g smør
  • 3 dl mælk
  • 2 dl skyr
  • 50 g gær
  • 3 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 200 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • 15 små pølser
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde, og lun mælken heri. Tag gryden af varmen, og hæld væsken i en skål.
  • Når væsken er lunken, røres gæren i. Tilsæt skyr, sukker, salt og rugmel.
  • Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen (Hold lidt af melet tilbage).
  • Ælt, til dejen er glat og smidig.
  • Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Slå dejen ned på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 15 stykker, og tril til “pølser”. Sno dejen om pølserne, og fordel pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  • Lad brødene hæve ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensl pølsehornene med æg.
  • Bag brødene i 15-20 min., til de er gyldne.

Links

Skærebrædder fra Traefolk // Lyserød skål fra Kähler // Bakke fra Søstrene Grene // Krus fra Damhus // Urtepotteskjuler fra Søstrene Grene // Plante fra Paustian.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.