Ny billedvæg i stuen og en oversigt over hvor jeg finder kunst og plakater

Der er sket lidt ændringer i stuen, hvor jeg blandt andet har malet vores tv skænk og nu også lavet en ny billedvæg. Der var noget ved den gamle jeg ikke helt kunne forene mig med. Denne gang har jeg prøvet at lave udtrykket lidt mere tilfældigt, i stedet for at bruge sammen mellemrum mellem alle billederne. Derudover har jeg også skiftet en del plakater og kunstværker ud, da jeg trængte til at se på nogle nye farver.

Billedvæggen er ligesom før, bygget op omkring vores Samsung Frame tv, som I kan læse om i linket nedenfor.

Læs også: Stue: Sådan får du tv’et til at blive en del af indretningen

Billedvæg omkring tv

Billedvæg i stue

Billedvæggen i stuen

Først får I lige en oversigt over hvor I kan finde de forskellige billeder.

Fra venstre: Oneliner af Mie Scheibye // Signeret litografi af Hans Meyer Petersen hos Vintage CPH // Museum Ritter hos Vintage CPH // Blå är färgen på dina ögon af Louise Bourgeois hos Moderna Museet Malmø // Sort/hvid loppefund // Gul/sort loppefund // Simon Hantai hos Aros //Kunstprint af Gitte Lægård hos Vintage CPH // Udstillingsplakat fra Kastrupgårdsamlingen hos Vintage CPH // Pierre Tal-Coat hos Aros // Original oneliner af Salina Larsen

Billedvæg

Her finder jeg kunst og plakater

Det kan være lidt af en jungle når man skal sammensætte en billedvæg eller generelt finde billeder til sit hjem. Jeg vil mene at det bedste resultat kommer ved at være tålmodig og samle sammen over tid. Nu hvor vi er flyttet i hus og dermed har fået dobbelt så mange m2 er det klart at der også skal en del nye billeder til for at fylde væggene bare lidt ud, så jeg vil lige lave en lille gennemgang af, hvor jeg kigger efter kunst og plakater.

Vintage CPH

Vintage CPH er en profil på Instagram som man næsten skal følge hvis man er vild med kunst. Pigerne der står bag finder de fineste kunst plakater, litografier, vintage tryk og originaler, som de sælger til helt fair priser. Faktisk kan man også få hjælp af dem til at sammensætte billeder, hvis man selv har svært ved den slags. Som I kan se i mine links ovenfor er der 4 plakater fra deres profil på min billedvæg, og de er i høj grad med til at gøre udtrykket mere kunstnerisk. Jeg er især helt vild med plakaten af Ingálvur Av Reyni – den røde/lyserøde dame til højre.

Museer

Museums shops er også et godt sted at se efter nye kunstplakater og ofte er de ikke særlig dyre. Det kan både være på rejser og herhjemme. Ofte har de også webshops, så man endda kan sidde hjemme og klikke sine plakater hjem. Vi har efterhånden en del plakater fra Aros og et par stykker fra to forskellige museer i Malmø.

Instagram

Punktet her er ikke særlig specifikt, men Instagram er også et genialt sted at finde nyt til væggene. Her tænker jeg på de mange små lokale kunstnere, hvor man ofte kan købe originaler til billige penge. Mit nyeste Instagram fund er billedet helt til højre på billedvæggen. Det er et originalt kunstværk malet af en Aarhus kunstner ved navn Salina Larsen.

Kasper Faerch som nu er repræsenteret i vores soveværelse, kender jeg også gennem Instagram og er også en lokal Aarhus kunstner. Jeg er især vild med hans “Naked abstractions”, som nu hænger over vores seng.

Loppemarkeder

Det kræver et lidt skarpt øje at finde de gode kunstværker på loppemarkeder og ofte skal man kunne se bort fra nogle ret uheldige gamle rammer. Men hvis man kan det, kan man virkelig gøre sig nogle gode fund, som tilmed er helt unikke. En ny ramme kan virkelig gøre meget for billedet.

Sidste sommer fandt vi nogle fine originaler i en genbrug i Tønder, malet af en lokal Tønder kunstner. De havde ligget på et loft i mange år og var pludselig kommet frem, ved hjælp af den afdøde kunstners kone. Så fint at de igen kan få liv, og nu hænger der blandt andet to af dem på vores billedvæg.

Vintage CPH kunst

I må meget gerne dele i kommentarfeltet hvis I kender til nogle gode steder at shoppe kunst og plakater. Det kan også være I selv har en profil på Instagram, hvor I sælger ud af egne værker. Del endelig.

Aros kunst

Hat Full of Rain af Julian Schnabel hos Aros.

Kasper Faerch

Naked abstractions af Kasper Faerch.

Kasper Faerch kunst

Rammer er købt hos Poster Store.

Læs også: Guide: Sådan laver du en billedvæg

 

16 Comments
  1. Hej Ditte.
    Du har så mange fine lamper. Hvor er de runde som hænger ved billedvæggen fra ?
    Mvh Jannie

  2. Hej Ditte
    Fed billedvæg. Jeg kan utrolig godt lide din sorte stol, der står under billederne. Hvad er det for en?
    Mvh Gry

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.