Ford Focus – Mere om bilen og økonomien ved leasing

Reklame Via Biler.

Det er blevet tid til at gå lidt mere i dybden omkring valget af vores Ford Focus, erfaringer med den og ikke mindst økonomien bag leasing. Sidstnævnte har flere af jer nemlig efterspurgt, og jeg forstår det godt, da leasing også altid har været lidt diffust for mig.

Men vi startede med at lease en Ford Focus hos Via Biler tilbage i februar. Nu har vi haft bilen i et par måneder og har fået en god fornemmelse for bilen, og om den lever op til vores behov og forventninger. Der er selvfølgelig stadig nogle behov der kommer til at ændre sig når baby kommer lige om lidt, men vi synes at vi har tænkt det hele ind i vores beslutning.

Læs også: Bilkøb som førstegangskøber: Vores overvejelser og beslutning

Ford Focus

Frihed og praktik

Først og fremmest har det virkelig været en skøn frihed at få bil. Ingen af os har haft bil før og vi har heller ikke haft en bil let tilgængelig. Mine forældre bor nemlig i Sønderjylland og Caspers er afhængige af deres i hverdagen. Så når vi har haft brug for en bil har vi lejet. Derfor har det været virkelig skønt at vi pludselig kan komme så nemt rundt. Både på kortere ture i weekenderne og ture ned til mine forældre.

Af mere praktiske årsager til at få bil, så bruger Casper bilen hver dag til og fra job, hvor den vil være svær at undvære. Han har nemlig ca. en times transporttid hver vej, hvis han skulle tage bussen. Derudover bruger vi den også når der skal handles ind. Vi har nemlig ikke indkøb i gåafstand efter vi er flyttet i hus.

Økonomi leasing

Lease eller købe bil

Oplevelse

Vi er virkelig blevet glade for bilen begge to. Casper som ellers aldrig har været glad for at køre bil, er også blevet helt tryg ved at køre. Han er blevet meget mere afslappet på de lange ture. Ikke noget der er en selvfølge når man aldrig har haft bil før, og det er 10 år siden man har taget kørekortet.

Focus’en har god komfort på de lange ture, der er masser af plads, også på bagsæderne, og bagagerummet har vist sig at have en god størrelse. Noget vi især har fået testet i forbindelse med flytningen. Om kort tid bliver det også vigtigt når der skal være plads til en barnevogn. Bagsædet har Isofix så vi nemt kan montere vores autostol deri.

Selvom vi ikke har valgt den største motor (jeg har ikke så meget forstand på den slags), så kan man nemt accelerere på motorvejen. Så den bekymring har ikke vist sig at være aktuel. Vi havde nemlig prøvekørt en Ford Fiesta tidligere, som var opgraderet til en stor motor. Den var virkelig hurtig på aftrækkeren, hvilket jeg syntes var lækkert. Men til vores behov har standard modellen vist sig at være helt tilstrækkelig.

Derudover har Focus’en mit elskede Apple CarPlay, hvor ens iPhone nemt tilsluttes til skærmen i bilen, så man kan bruge telefonens navigation, Spotify, tale i telefon over højtaleren, få læst sms’er op osv.

Erfaring med Ford Focus og Via Biler

Vi er kommet i tanke om et par ting som vi savner, efter at have brugt bilen noget tid. Noget vi vil tage med i overvejelserne næste gang vi skal have ny bil. Det ene er autopilot (da jeg nemt kommer til at køre lidt for hurtigt når jeg hører god musik i bilen – ups). Det andet er advarselscensor bagpå når man bakker. Det er selvfølgelig småting, men alligevel noget vi vil prioritere i ekstraudstyr en anden gang.

Alt i alt synes jeg at vi har fået en bil der lever op til vores behov. Dermed har den vejledning vi har fået hos Via Biler også været rigtig god. De fik sat en masse tanker i gang hos os, i forhold til hvad vi gerne ville have ud af vores kommende bil.

Vi fik en grundig gennemgang af bilen og alle dens funktioner inden vi kørte derfra. Det har gjort at vi bedre har kunnet udnytte alle de ting som man måske ikke lige tænker over at bilen kan. F.eks. det at man kan skifte til Eco mode, så man kører mere økonomisk og miljøvenligt. At den kan hjælpe en med at holde sig inden for linjerne på vejene og at den forbremser når bilerne foran en bremser hårdt op. Sidstnævnte skal man lige vænne sig til, men det fungerer virkelig godt.

Alle funktioner kan selvfølgelig slås til og fra efter behov. Casper er den mest økonomiske af os, så han insisterer på at køre med Eco mode slået til. Jeg vil gerne have så meget gang i accelerationen som muligt.

Lease focus bil

Udgifter

I var en del der spurgte ind til udgifter når man leaser en bil. Det vil jeg forsøge at komme lidt ind på, uden at det bliver alt for langhåret. Der er nemlig et par udgifter udover selve udbetalingen og den månedlige ydelse, som man måske ikke lige tænker over når man skal ud og have bil første gang. Både når man leaser og køber. Heldigvis var det noget vi allerede tog i dialogen med Via biler og desuden også havde med i budgettet fra vores bank.

De ydelser vi har hver måned er: Leasing ydelsen, grøn ejerafgift, bil forsikring, eventuelle reparationer og selvfølgelig benzin.

Leasing ydelsen

Leasing ydelsen er det beløb vi betaler hver måned for at have bilen og vil nok ca. være det samme som afbetaling af billån, hvis vi havde købt bilen. (Men så havde vi betalt en større udbetaling).

I vores tilfælde ligger den på 2400,-.

Grøn ejerafgift

Alle der har bil i Danmark skal betale grøn ejerafgift og beløbet bestemmes ud fra den enkelte bils brændstofforbrug. Vores ligger på 79,- om måneden.

Bilforsikring

Forsikringen var en svær post at skulle budgettere inden, da der kan være mange faktorer der spiller ind. Dog endte beløbet faktisk med at passe meget godt i forhold til hvad banken havde lagt ind. Den første måned var der inkluderet en forsikring hos Ford, så man er forsikret lige fra man kører ud fra forhandleren. Derefter hentede vi forskellige tilbud hjem. Både fra Ford da vi overvejede at forsætte hos dem. Men også fra andre selskaber. Det vi oplevede var at den årlige pris var meget ens de forskellige steder, men at der var andre faktorer der var forskellige. Fx. prisforskelle på ens selvrisiko ved diverse skader.

Få evt. hjælp af mere erfarne bilejere til at kigge tilbuddene igennem, da det kan være svært at vide hvad man skal lægge vægt på, når man aldrig har haft bil før.

Vi endte med at købe bilforsikring hos det selskab hvor vi allerede har indbo og ulykkesforsikring, da de gav os en god rabat ved at samle alle vores forsikringer hos dem. Derudover fik vi også forhandlet os til en aftale om, at vi ikke har selvrisiko ved parkerings skader, hvilket har vist sig at være meget godt, da vores smukke nye bil allerede har fået en kæmpe ridse på siden (ikke selvforskyldt i øvrigt).

For at I har lidt at gå ud fra betaler vi 6000,- om året for bilforsikring.

Reparation og service

Reparation og service er en lille post hos os, da vi som sagt leaser og dermed har service og vejhjælp inkluderet, så det der bliver lagt til side er til en eventuel selvrisiko.

Benzin

Brændstof budgettet kan selvfølgelig skifte fra måned til måned, ift om vi har nogle længere ture eller kun kører til og fra job. Men vi har budgetteret med ca. 1000,- om måneden.

Leasing Ford

Lad mig endelig vide hvis der er noget jeg skal forsøge at uddybe, ift. bilen eller selve leasing delen.

Læs også: Huskøb: Vores proces som førstegangskøbere

 

4 Comments
 1. Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener når du skriver at du mangler autopilot i bilen, er det fartpilot du mener? eller adaptive fartpilot du mener, hvor man kan indstille den til at køre samme hastighed som bilen foran? Jeg vil også høre om jeres forsikring er dyre fordi i er første gangs købere selvom I har passeret den magiske alders grænse 25?

  1. Det er fartpilot jeg mener ? Savner det på længere ture på motorvej så man ikke skal holde øje med om man kører for stærkt ☺️
   Ja det er fordi vi er førstegangskøbere. Den falder ved os efter tre år, når vi blir “elite billister” ☺️

 2. Virkelig spændende. Har længe manglet nogen, som har forsøgt sig med privat leasing, der deler sin erfaring. Tak for det ?
  Går selv og leger med tanken.
  Men synes godt nok, at det er mange penge I betaler for en bilforsikring… Men okay, Det kan godt være, det er fordi I leaser bilen.

  1. Nej det har intet med leasing at gøre – det er fordi det er første gang vi har bil. Den falder efter tre år ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.