Aarhus Spiseguide: Restaurant og café anbefalinger

Indlægget indeholder reklame.

Min spiseguide til Aarhus er en samling af mine ultimative favorit steder når jeg skal ud at spise frokost eller aftensmad. Den vil løbende blive opdateret med nye spændende restauranter og caféer, så husk at vende tilbage hertil for ny inspiration.

Aros Food Hall, Aros Plan 8

Hvis man alligevel skal forbi Aros eller måske har årskort dertil, kan jeg anbefale at spise frokost i deres Food Hall på Plan 8. Maden ligner nærmest et kunststykke i sig selv. Kan anbefale at dele deres retter så man får smagt lidt forskelligt. Vi fik “cold cuts” fra egen produktion, ostefad med frisk honning og en vegetar ret som bestod af ristet kål, bønner og urter.
(Frokost retter fra 70,-)

Food Club, Klosterport

Food Club er åbnet i Aarhus og jeg er vild med deres uformelle og hyggelige koncept. Det er nemlig “tag-selv” fra både buffet, drikkervarer, dessert og kaffe, og det gør altså bare et eller andet bestemt ved stemningen, som bliver lidt mere afslappet. Der er en kæmpe buffet med et virkelig stort udvalg af salater, varme retter, kød og vegetariske og veganske muligheder. Maden er lavet på frilandskød og økologiske og bæredygtige råvarer.

Der er drikkevarer ad libitum med sodavand, hjemmelavede lemonader, bobler, øl og vand og til dessert er der softice bar med Hansens is og Sigfreds kaffe.

Prisen afhænger både af hvilken dag man besøger Food Club og hvor længe man ønsker at blive, men starter fra 275,- pr. person for 1,5 time. Børn under 6 år spiser gratis og børn fra  6-11 år skal kun betale 100,-

Må også lige nævne nogle rigtig fine tiltag i forhold til madspild, da Food Club sælger deres overskuds mad gennem app’en “To Good To Go” og resten foræres til Kirkens Korshærs herberg.

Kan varmt anbefale at smutte forbi og prøve det fine koncept, se de smukke lokaler eller nyde en sommeraften i deres hyggelige gårdhave.

Morena Mia, Nørre Allé

Nu har jeg to gange været på en rejse med Morena Mia og begge gange har det været nogle virkelig fantastiske madoplevelser. En rejse forstået på den måde, at man får udleveret pas og boardingkort når man ankommer til restauranten og så vælger man selv om man vil på en kort (5 retters) eller lang (9 retters) rejse, hvor menuen kommer vidt omkring de forskellige udvalgte lande, med afsæt i det spanske køkken.

Her får man mad der både stimulerer smagsløgene og øjnene, for udover at kokken har helt styr på hvordan god mad smager, så bliver der virkelig også kælet for detaljerne. Jeg tror ikke jeg har fået så smuk og kreativ mad andre steder – se selv nedenfor. Kan varmt anbefale at kigge forbi den lille hyggelige restaurant.
(Kort rejse 445,-, Lang rejse 645,-)

Madklubben Aarhus – Toldboden Aarhus Havn

Sammensæt selv 2 eller 3 retter i Toldbodens gamle smukke lokaler på Aarhus havn. Her får du virkelig lækker mad og meget mad for pengene. Nogle retter koster ekstra, hvilket blandt andet gør sig gældende for deres oksecuvette, men den kan altså virkelig anbefales hvis man ønsker et godt stykke kød.
Prøv også en af deres cocktails før eller efter maden, eller nyd den udenfor hvis vejret er til det.
(2 retter fra 200,- og 3 retter fra 225,-)

Früd, Dalgas Avenue

På min fødselsdag spiste Casper og jeg på Früd, i de smukke gamle lokaler på Dalgas Avenue, hvor de for nyligt har åbnet brasserie og restaurant. Brasserie til morgenmad og frokost og restaurant om aftenen. Vi prøvede deres “Franske oplevelse” som består af snacks, appetizer, aperitiff og tre lækre retter. Dertil serveres vinmenu ad libitum. Hvis man som jeg er gravid eller bare ikke ønsker at drikke alkohol, så serverer de også en virkelig god og nøje udvalgt saft menu. Den kan anbefales.

Vi startede med tre appetizers, efterfulgt af en cremet jordskokkesuppe, der blev hældt over kammuslinger direkte ved bordet. Hovedretten bestod af den lækreste møre kalvemørbrad og til dessert sluttede vi af med is, chokolade og hindbær i skøn forening.

Det er virkelig god mad og der er meget af det, de sparer bestemt heller ikke på vinen og vi oplevede den bedste og mest nærværende service, så stedet kan i den grad anbefales.(649,- pr. person og inkluderer kaffe og chokolade efter maden).

Forlæns & Baglæns – Jægergaardsgade

Menuen hos Forlæns & Baglæns består af spansk inspirerede tapas retter, som ligger op til, at man deler maden og på den måde får prøvet en masse forskelligt.

Vi startede med en klassisk tapas tallerken med ost, pølser, tapenader, oliven og mandler. Bagefter fik vi stegte rejer med chili/hvidløg, fritterede blæksprutteringe med urtedip (mums), og de lækreste sprøde kartoffel-fritter med aioli. De laver desuden virkelig lækre cocktails.
(425,- for 2 slags tapas, 1 before-dinner cocktail, 2 glas vin og 1 after-dinner cocktail).

Kähler Spisesalon, M.P. Bruunsgade

Indtil for nylig havde jeg kun besøgt Kählers spisesalon til brunch og frokost, men det fandt jeg ud af var en kæmpe fejl. Deres aften menu kan nemlig også noget helt særligt.

Menuen består af bobler og snacks, en 3-retters menu efter kokkens valg, vinmenu og til sidst kaffe og sødt. Jeg måtte desværre springe over både bobler og vinmenu, men fik i stedet serveret nogle lækre safte som også komplimenterede maden godt.

Lokalerne er så fine og stemningsfyldte og der er en dejlig uformel stemning derinde, med lange plankeborde og virkelig sødt personale.
(649,- for “En aften hos Kähler”).

Gorm’s – Jægergaardsgade

Hvis man er ude efter lækre gourmet pizzaer, kan jeg anbefale at tage på Gorm’s. De har et koncept der hedder “Italienertæv” hvor man får serveret det bedste fra menukortet af snacks, antipasti og gourmetpizze, bestemt af køkkenet.
(350,- for konceptet Italienertæv).

Basso – Skolegade

Konceptet er “Social Dining”, altså dele retter (hvilket jeg eeeelsker), inspireret af den italienske madkultur. Vi fik 13 serveringer og det var kokken der sammensatte retterne ud fra menukortet. Jeg havde dog et lille ønske om at smage risottokuglerne, som de heldigvis var så søde at efterkomme, og de var lækre!

Der var MEGET mad, så næste gang skal jeg måske bare gå efter 10 serveringer, selvom der ikke er nogen af retterne jeg havde lyst til at undvære.
(10 serveringer 398,-, 13 serveringer 498,-).

Tapashi – Klostergade

Tapas og sushi er konceptet og selvom det måske umiddelbart lyder som et lidt underligt mix, så skal det virkelig prøves. Det er ikke traditionel spansk tapas med ost og pølse, men en masse små lækre retter, som er et virkelig lækkert supplement til sushien. Deres sushi er virkelig smagfuld og smukt anrettet og så serverer de de skønneste cocktails.

dsc04264

Letz Sushi – Bruuns gade / Guldsmedgade

Udover at servere virkelig lækker sushi har Letz sushi også fokus på miljøet og går meget op i bæredygtighed. De køber f.eks. deres ris så lokalt som muligt, så den kommer fra Nord Italien, som ligger i samme klima bælte som Japan, hvilket gør at det er den samme gode ris, bare med meget mindre transport.

Vin Danmark – Aarhus Ø

Mit favorit spot en lun forårsdag eller om sommeren når jeg trænger til lidt ferie følelse er helt klart Vin Danmark på Aarhus Lystbådehavn. Her får man tapas og vin med havudsigt til helt fair priser. Hvis man bestiller vin får man udleveret et glas, hvorefter man selv kan gå på opdagelse i deres vinbar og finde den vin man ønsker til maden.

(199,- for en tapas servering til to personer).

Find endnu flere lækre Aarhus spisesteder i Michelles store spiseguide med 30+ restauranter og caféer.

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

6 Comments
 1. Troede jeg var opdateret på café- og restaurantlivet i Aarhus, men kan da se, at jeg kommer alt for lidt ud😀. 1000 tak for en superfed spiseguide til min hjemby👍👍👍

 2. Virkelig inspirerende og lækker guide 👌🏼🍳☕️ Jeg savner dog nogle cirka priser de forskellige steder, men det er måske bare mig der godt kan lidt, at vide det 🙈

 3. Dejligt med lidt inspiration ?? Jeg vil desuden anbefale Nordisk Spisehus til frokost og Hærværk om aftenen. Begge steder får man efter min mening udsøgt mad, hvor der er kræset om hver en mundfuld ?

  1. Dejligt det kan bruges 🙂
   Hærværk har min kæreste og jeg snakket om i en evighed, men er bare ikke kommet afsted endnu. Godt du nævner det, må hellere få gjort noget ved snakken 🙂 Mener jeg har været på Nordisk spisehus, men det er længe siden, så det sted må jeg også lige overveje igen.
   Tak for tips 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.