Weekend tur til Aalborg – Hotel, morgenmad og oplevelser

Reklame Visit Aalborg.

Sidste weekend var Casper og jeg i Aalborg, da vi skulle til konfirmation ved min kusine. I stedet for kun at tage derop til konfirmationen, besluttede vi os for at tage en ekstra dag i byen. Det var selvfølgelig lidt begrænset hvad vi kunne nå på en enkelt dag, så vi skal helt sikkert tilbage en anden gang. Vi synes nemlig begge to at byen har rigtig meget at byde på, og det er dejligt at opleve noget andet end Aarhus uden at skulle bruge en masse transport tid.

Vil lige dele de steder vi nåede at besøge.

Ubat Veggie, Vesterå 5

Vi startede med morgenmad på Ubat, som jeg har fulgt på Instagram siden de åbnede. Caféen er vegetarisk/vegansk, men i den grad et besøg værd selvom man ikke selv er vegetar/veganer. Vi delte lidt forskelligt fra morgenmad kortet og fik på den måde smagt på både avocadomaden, vaffel med nøddesmør, yoghurt med granola og bær, surdejsbrød med ost og røræg. Alt var så smukt præsenteret og smagte virkelig godt. Især vaflen – mums.

Har også hørt rigtig godt om deres aften menu.

Kompas Hotel Aalborg, Østerbro 27

Vi var så heldige at overnatte i et af de nye superior værelser på Kompas Hotel, som jeg virkelig kan anbefale hvis I på et tidspunkt har brug for en overnatning i Aalborg. Det ligger centralt, tæt på havnen og byen, og så er værelserne virkelig fine, lyse og hyggelige.

Jeg fik ikke taget et ordenligt billede af morgenmad buffeten, men den var virkelig over alt forventning. Måske er det bare mig, men jeg har ofte ikke så høje forventninger til hotel morgenmad, men på Kompas var det virkelig lækkert, friskt og så havde de et stort udvalg. Jeg fik hvert fald spist mig mæt i lækkert brød, udvalg af oste, røræg, bacon, chiagrød, yoghurt med lækre toppings, gulerod/ingefær shots osv.

Vi havde desværre gråvejr hele dagen, men jeg håber stadig I kan fornemme at der var en virkelig fin havnefront som vi kunne gå langs med, når vi skulle fra hotellet og ned i byen.

Utzon Center, Slots Pladsen 4

Efter morgenmaden tog vi på Utzon centeret, som er et oplevelseshus for arkitektur og design. Vi så udstillingen om Reiulf Ramstad, en norsk arkitekt, hvor vi fik et indblik i hvor han har fundet inspiration rundt omkring i verden, til den nordiske arkitektur.

Utzon centeret har også en Lego/Mindcraft workshop, hvor man kan bygge en skyskraber i Lego og scanne den ind i Mindcraft spillet. Herefter kan man inde i spillet bygge videre på sin skyskraber, eller opleve den via Virtual Reality.

Shopping

Vi fandt også tid til at kigge lidt i butikker, så jeg vil lige nævne dem jeg syntes skilte sig ud.

Skruuk: Den fineste butik med børnetøj og interiør, hvor jeg kunne have købt mig fattig. Vi købte et par ting til baby fra mærket Liewood, som jeg er blevet helt vild med. Hvis I ikke kommer forbi Aalborg har de også en webshop.

Studio Unum: Lille hyggelig design og livsstils butik, hvor man kan finde håndplukkede ting til hjemmet. De forhandler blandt andet det fine keramik fra Mette Marie Bang, som vi har på badeværelset.

Tiffany: Jeg følger Tiffany på Instagram og de har nogle rigtig lækre mærker, blandt andet Ganni. Men mest interessant så har de deres eget mærke af samme navn som butikken, som laver nogle virkelig gode basis styles. Jeg har nogle kjoler derfra som jeg ikke kan undvære i min garderobe.

Filucca V: Hvis man er ude efter high-end mærker skal man forbi Filucca V. Jeg forelskede mig i de smukkeste Marni sandaler hos dem.

Penny Lane, Skipper Clements Gade 1

Frokosten spiste vi på Penny Lane, som er en rigtig hyggelig café, kombineret med bageri og konditori. Casper fik en brunch tallerken og jeg fik en rigtig lækker humus salat. Vi havde især fået anbefalet at prøve deres kager, og jeg er glad for at vi fandt plads til et stykke gulerodskage, for den var virkelig lækker.

Om aftenen spiste vi hos Caspers kollega og hans kæreste, hvor vi bestilte mad gennem Wolt. Vi fik nogle rigtig lækre nuddel bowls og friske forårsruller fra Caspars.

Min Wolt rabatkode (DITTEBLOG)  gælder forresten også i Aalborg.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.