Tjekliste: En samlet liste over baby udstyr til babys ankomst

Indeholder reklame og reklamelinks.

Det virker måske lidt underligt at lave en tjekliste til jer før jeg overhovedet ved om tingene på listen kommer til at blive brugt, når først baby kommer til verden. Men efterhånden som jeg har delt vores køb på Instagram, har jeg fået spørgsmål på om jeg ikke vil dele en samlet liste over hvad vi har anskaffet os. Jeg tænker derfor at lave listen nu, med links til det hele, og så evaluere på listen efter jeg har født, for at se hvad vi reelt fik brug for, og om der var noget vi manglede.

Jeg vil også rigtig gerne høre jeres inputs. Der sidder sikkert en masse mødre og læser med som har nogle gode tips til hvad der er unødvendigt og hvad der er vigtigt at have fra start. Hvis I kommenterer i kommentarfeltet kan alle få gavn af jeres tips.

Læs også: Graviditetsdagbog – Opdateres hver uge

Tjekliste

Nu til tjeklisten. Jeg har forsøgt at dele den lidt op i forskellige kategorier, så det ikke bliver alt for uoverskueligt. Billederne i indlægget er fra børneværelset, men der kommer et mere specifikt indlæg om værelset, med mere info når vi er helt i mål. Der mangler en del detaljer for at gøre det hyggeligt – især omkring pusleområdet.

Barnevogn

Vi har bestilt en Stokke Trailz barnevogn i en smuk navy blå farve. Vognen har både en ligge- og en siddedel, så den senere kan bruges som klapvogn. Den har en rummelig kurv nedenunder og så har den 4 hjul og er terrængående.  Den er nem at klappe sammen og så kan den faktisk også kombineres med Stokkes autostol.

Autostol

Seng

Babys kommende seng er en Stokke Sleepi, som kan justeres efterhånden som han bliver ældre og bruges indtil ca. 3 år. Vi har valgt den i den naturlige bøgetræ. Sengen står på hjul og kan derfor nemt flyttes fra rum til rum. Den ovale form er lavet med inspiration til den gravide mave og danner en tryg rede for baby.

Puslebord

Vores puslebord er fra Done by Deer, og er faktisk en reol som kan bruges på børneværelset længe efter at vi har brug for et puslebord. Det synes jeg simpelthen er så smart. Lige nu har vi toppen på, som nemt kan tages af når vi ikke længere har brug for den.

Babytøj

Det her synes jeg klart er det sværeste punkt, så hvis I har nogle inputs til hvor meget man skal købe, så del endelig i kommentarfeltet. Det er selvfølgelig helt forskelligt ift. hvilken årstid man føder på. Vores er en sommer baby med termin i juli.

Her har jeg ikke linket til alt vi har købt, men jeg har næsten udelukkende købt babytøj på H&M, da deres priser er så gode og det meste er lavet af økologisk bomuld. Dertil kommer der en del hjemmestrik som min mor og veninde er i fuld gang med.

 • Body som ikke skal over hovedet (5-10 stk).
 • Bomulds hue/solhat.
 • Natdragt (3-8 stk).
 • Bukser (3-5 stk).
 • Strømper (3 par).
 • Varm trøje.
 • Babytæppe.
 • Stofbleer.

Amning

Andet udstyr

 • Babynest – denne model fra Najell har jeg fået anbefalet af flere, da den kan løftes rundt så man kan tage baby med sig fra rum til rum. På den måde kan han sove overalt og har altid sin egen trygge base med sig.
 • Legestativ – overvejer dette.
 • Vikle og/eller bæresele. Laver et uddybende indlæg om dette, men se evt. mit opslag omkring slyngevejledning hos Minikram på Instagram (Brug koden “ditteblog” og få 10%).
 • Babyalarm
 • Smertestillende til efter fødslen.

Hospitalstasken

Jeg har ikke pakket hospitalstasken endnu, men kan faktisk mærke at jeg gerne snart vil have den pakket, hvis nu han skulle komme tidligt. Tror jeg pakker den ca. en måned før termin.

Redigeret 18.juni – Tasken er nu pakket og indeholder følgende:

 • Fødselsplan.
 • Chiliplaster (Brug koden “ditteblog” og få 10%)
 • Snacks – (Favorit kiks, nødde barer, faxe kondi)
 • Skiftetøj til både mor og far (skjorte til Casper til hud-mod-hud kontakt)
 • Min hovedpude
 • Ammepude
 • Babydyne
 • Sleep Carrier
 • Amme bh, ammetøj og ammeindlæg
 • Efterfødselsbind
 • Strækvikle (Brug koden “ditteblog” og få 10%)
 • 2 bodyer, hue, stofbleer + tøj til hjemturen
 • Brystcreme (Brug koden “ditteblog” og få 10%)
 • Birkenstock
 • Morgenkåbe
 • Toilettaske – husk hår elastikker
 • Mobiloplader
 • Kamera
 • Blødt wc papir/Kleenex
 • Baby tæppe + Nusseklud
 • Vandrejournal
 • Autostol

Jeg glæder mig til at høre hvad I tænker om min liste. Om der er noget jeg mangler eller ting der er overflødige. Skriv endelig hvis I har spørgsmål eller der er noget jeg har glemt at linke til.

 

64 Comments
 1. Hej,

  Sikke en fin liste. Sådan en lavede vi også 🙂

  Har et par input:
  Salven/cremen Olivý fra Apoteket er meget, meget, meget god. Vi bruger den flittigt – også nu hvor min datter nærmer sig de 6 måneder. Efter badet smører vi hende i alle ‘hudfolder’ (dobbelthage og så videre ;)) – og så er den god til at bruge til røde numser. Den er baseret på olivenolie og dufter ret lækkert (altså selvfølgelig ikke af parfume, men af oliven). Den er allergimærket.

  Af autostol har vi en BeSafe Izi i-size modular, og der medfølger en base, der også passer til næste autostol (begge bagudvendte, hvilket anbefales til minimum 4 år) 🙂

  Vi er vilde med vores, og valgte den både da den score højt på sikkerhed og ligeledes i miljø-tests!

  Held og lykke mange gange med fødslen, og husk at den ikke nødvendigvis bliver som du har skrevet på din fødselsplan :)!

  Hilsen én fødende der ihvertfald bestemt ikke skulle i badekar for smertelindring og slet ikke føde deri, men endte med at tage imod min datter selv, med min mand bag os i karret, og jordemoderen på kanten – i ja, et dejligt lunt badekar på Skejby Sygehus i november ❤️

  1. Tak Julie 🙂
   Tak for tips, vil især kigge nærmere på autostolen, da det er noget vi skal have købt hurtigst muligt. Har nemlig lidt stress over vi ikke har en endnu.
   God pointe med fødselsplanen 😉

 2. Sikke en masse fine ting I har fået købt! Her var vi specielt også glade for najell sleep carrier, den blev brugt som lift i barnevognen og til at sove alle hendes lure i. Det tror jeg skabte en tryghed at det altid var den hun blev puttet i 🙂

  Nu ved jeg ikke om du har været ude og købe en neglesaks, den er virkelig uundværlig, du bliver overrasker over hvor hurtigt sådan nogle små negle vokser ?

  1. Hvor er det godt at høre I også har været glade for Sleep Carrier – jeg tænker også det må være godt at de altid bliver puttet i noget velkendt, uanset om det så er i barnevognen, sengen eller på sofaen 🙂
   Har faktisk ikke købt neglesaks – den kommer på listen, tak 🙂

 3. Det eneste, der lige sprænger mig i øjnene er, at du ikke skriver hvor mange stofbleer du har købt. Og der kan jeg ikke sige andet end: jo flere, jo bedre. Vi kom hurtigt igennem 20. Man bruger dem til cirka alting – bleskift, amning, gylp etc.

  Og så vil jeg bare også anbefale at have Vanish Gold stående, da det – i hvert fald i min erfaring – er det eneste, der kan fjeren den hidsiggule/grønne babybæ (ja, sorry for at gøre babylivet lidt mindre romantisk, men det er så ærgerligt at få ødelagt smukt tøj af gule plamager på ryggen).

  Ellers synes jeg det lyder som om I er godt med. Vi kørte med need to have og nice to have. Det kan anbefales. Det giver lidt mere ro.

  Vh. Sofie

  1. Uh, ja! Godt med stofbleer! Og gerne i to farver – en til hver ende 😉 vi havde fyrre i alt, og det var fint. Men får i en gylper skal der nok flere til!

   Og den gule farve kan fjernes med sollys (no kidding!). Evt. Vædet i citronvand (altså, vand med citronsaft) hvis den er helt gal 🙂

  2. Super, skal klart have købt nogle flere stofbleer, så derfor har jeg ikke skrevet antal. Vi har nemlig endnu ingen hvide købt til puslepladsen, kun nogle fine farvede/mønstrede. Egentlig fordi jeg synes alle dem jeg er faldet over online har været så dyre. Kan se på nogle af de andre kommentarer at jeg må i Føtex og købe en kæmpe stak 🙂
   God ide med “Need to have” og “Nice to have” – der er bestemt nogle ting på denne liste som ikke er en nødvendighed, men mere “Nice to have”, hvilket jeg også tænkte over da jeg skrev den – skulle nødigt give nogen stress 🙂

 4. Du skal have en dyne med på sygehuset og minimum to sæt sengetøj ☺️ Vi fik at vide at to babydyner var uundværlige, men vi har heldigvis aldrig haft uheld så den ene skulle i vaskemaskinen (endnu) ? Jeg tror du har rigeligt tøj til baby, men måske en køredragt ville være en god ide til turen hjem fra sygehuset og når han skal sove i barnevognen på de køligere dage.

  1. Super, det kommer lige på hospitalslisten, sammen med min egen pude som en anden skrev. Den kan jeg vidst heller ikke undvære 😉
   Det lyder godt med mængden af tøj. Har faktisk også en fleece køredragt som jeg ikke har skrevet på, hvis nu det ikke bliver stegende varmt til juli.

   1. Det lyder perfekt. Og ellers måske en tynd uld/silke heldragt evt. Fra Joha, uld holder både på varmen men ventilerer også på kølige dage (hilsen hende der blev mor sidste år hvor temperaturen ikke var under 25 grader ?) Stemmer også i med de andre mht Olivy ?? God fødsel.

 5. Ang. autostol villle jeg ikke vælge stokke(som er produceret af besafe). Kig evt. på denne liste: https://www.autostol.dk/test-af-autostole/?fwp_initial_age_group_filter=agegroup1&fwp_test_year=2017%2C2018
  Jeg tænker sikkerheden overskygger alt andet 🙂 og der findes adaptere så man kan sætte dem på de fleste klapvogne 🙂 de koster omkring 150.

  Så vil jeg sige at alt sæbe osv. er unødvendigt i starten. Massér ham med apotekets babyolie, og så direkte i bad – det er nok! 🙂

  Jeg kender ikke din creme mod rød rumpe, men for os har olívy helt afværget det. Vi har seriøst aldrig haft en rød røv herhjemme 🙂

  Og så ville jeg vælge en brystcreme du ikke behøver vaske af inden amning. F.eks. lansinoh. Ammeindlæggene fra samme mærke er i øvrigt de der suger allerbedst (af de 12-15 jeg har prøvet). Og de er gode at have inden. For når i lander hjemme og mælken løber til er det ikke sikkert du har lyst til at sende C ud. Og der kan være VIRKELIGT meget mælk til det falder til ro. Senere kan uld eller silkeindlæg måske være nok.

  Og så tror jeg du skal have flere bodies. Vi havde 15, og det var fint. Han gylpede aldrig – men sked igennem et par gange i ugen. Dog skiftede vi oftest tøj i starten fordi mælken løb ud over ham (seriøst, mener virkelig der kan være meget!?)H&M har billige bløde tre-paks med kimonoåbning 🙂

  -dette er selvfølgelig bare mine erfaringer.

  1. Se det anede jeg ikke, det har nemlig hele tiden været mit argument for at vi skulle have en Stokke. Må lige se lidt nærmere på den liste 🙂
   Brystcremen jeg har linket til skal heller ikke vaskes af inden amning – bare lige hvis andre skulle komme i tvivl – den har samme indholdsstof som den du nævner så de kan sikkert det samme 🙂
   Skal klart have fat i de ammeindlæg du nævner. Havde slet ikke tænkt så langt, bare at uld måtte være godt. Men det giver god mening at de ikke kan suge super meget.
   Har også købt et par tre-paks fra H&M, måske jeg køber en enkelt pakke mere, de virker ret lækre til prisen.
   Tak Mie, andres erfaringer er guld værd 🙂

 6. Til fødslen: hårelastikker, pandebånd (seriøst håret skal væk fra face!!! haha) bland-selv til før, under, efter- når man ikke kan orke et måltid men skal have sukker! en vandflaske hvor man har lavet huller i låget, til at skulle sig med lunt vand – ala en lille hjemmelavet håndbruser når man skal tisse første gang efter fødsel er GULD mod smerter!!)
  En stofble af stor størrelse (svøb) til at pakke baby ind, men kan også bare bruges til 1000 ting. I bilen som ekstra skygge, i badevand som tryghed- at sove/putte med. vi sov med den mellem os inden vores datter kom, så den duftede af os. Det er stadig hendes favorit putte ting her snart 2 år efter. Hyggesokker

  1. God pointe med hårelastikker/hårbånd og varme/bløde sokker! Det må jeg lige få på hospitalslisten 🙂 Og viiigtigt med bland-selv. Har også tænkt på mine yndlings choko kiks – de skal også med. Måske lidt Marabou. Må se om jeg kan lade tasken være med alle de lækkerier op til 😉
   Hvor er det en god ide at sove med nogle af tingene, læste jeg også om en der gjorde med babydynen. Det må vi lige huske op til. Tak for gode tips 🙂

 7. Tænker umiddelbart flere body’er også antal af stofbleer. Vi købte nok 40 og vi bruger dem til alt ?
  Et lille spejl for enden af puslepladsen, er rigtig god til nakketræning.

  1. Okay kan høre jeg virkelig skal ud og købe nogle flere stofbleer 🙂
   Spejlet er købt til over puslepladsen – bare ikke hængt op endnu. Søstrene Grene har nogle virkelig fine lige nu til ingen penge – hvis andre mangler 🙂

 8. Vi venter en lille pige inden for et par uger, og vi har købt meget af de praktiske, som er på din liste.
  Vil anbefale
  Mesoft kompres, olivy til bleskift, lanolin fra urtegaarden til bryster og numse, engangs ammeindlæg (dem har jeg fået anbefalet fra flergangs frem for uld) uld – de kan sidde fast i sarte brystvorter (av), de suger ikke lige så godt mm.
  Mht tøj ser det rigtig fint ud, butikkerne har jo også åben efter, du har født.
  Mange siger, at man skal have mindst 30-40 stofbleer, det afhænger i høj grad af baby. Igen, du kan altid købe, hvis behovet opstår.

  Elastikker, drikkedunk med sugerør, vifte til dig under fødslen.

  1. Åh hvor spændende Jeanette 🙂 Tak for gode tips, kan se der er lidt småting som jeg lige skal have tilføjet – hvert fald drikkedunk, elastikker og nogle bedre ammeindlæg 🙂

 9. Sikken fin liste. Jeg læste selv masser af den slags lister, da jeg ventede vores lille mus, som nu er 3 måneder 🙂

  Der er mange, der siger, at man skal have masser stofbleer, så vi syntes at det var helt vildt, at vi købte 35…. overhovedet ikke nok! Nu har vi nok 50 hvide (til numse) og 70 med mønster (til amning, gylp osv.). Vi har alle mulige forskellige, men de lækreste er faktisk dem fra VRS – og så kan de kogevaskes.

  Som andre har skrevet her: Olivy til numsen, Lansinoh til brysterne og neglesaks.

  Derudover er vi rigtig glade for, at vi købte en fin legemadras (fra Konges Sløjd) og et træstativ til legetøj (fra Kids Concept) i stedet for det klassiske aktivitetstæppe med stativ fastmonteret.

  Og så var vi nok heller aldrig kommet igennem de første 3 kolikmåneder uden vores Natures Sway slyngevugge og fitnessbold – baby faldt kun til ro ved den hoppende fornemmelse.

  Sidst men ikke mindst: ammebh’er, ammetoppe, skjorter og andet ammevenligt tøj. Jeg havde i hvert fald ikke overskud til at gå ud at købe det efter fødslen, og man skal jo bruge det med det samme, så posten kan ikke komme hurtigt nok, når man onlineshopper 🙂

  1. Tak, den er kun blevet endnu bedre med alle de gode kommentarer 🙂
   Viiildt med så mange stofbleer. Vi har heldigvis nem adgang til vask/tumbler hvilket jeg også tænker har noget at sige ift hvor mange man skal bruge. Men må klart i Føtex efter nogle hvide VRS til puslepladsen.
   Legemadras er også på ønskelisten her, må lige kigge hos Konges Sløjd – de har så meget fint.
   Må overveje den fitness bold mange nævner, det giver god mening så man ikke selv skal stå og “bounce” i knæene dagen (eller natten) lang.
   Vi er så heldige at vi får en slyngevugge i barselsgave af den kommende farfar, så den har jeg helt glemt at skrive på.
   Må vidst få købt lidt ekstra ammetøj – hvert fald bh’er. Tror jeg har en del skjorter der kan bruges 🙂
   Tak for gode tips 🙂

 10. Supergod liste og meget grundig. Der er et par ting, der ville være overflødige hos mig, men som jeg også ved, at mange er glade for. Fx indsats til badekar, da mange babyer kan lide at man holder dem under hovedet med ørerne under vandet, så de flyder og kan mærke at være vægtløse, desuden hårbørsten (dog fint hvis det er for massagen) og sæber til bad.
  Mange siger, at man ikke kan få nok stofbleer. Jeg tog det til mig ved mit første barn. Her har 20 været riiiigeligt alle gode gange tre. Og så lukker butikkerne ikke, fordi man føder 😉 Man kan altid købe flere, hvis de ikke slår til.
  Evt. klyx, hvis du vil ordne det hjemmefra. Panodil, ibuprophen og magnesia er must. Sidstnævnte for en lidt blødere afføring eller bare afføring, så det ikke er så uoverskueligt med den slags bagefter 😉
  Hårelastik, makeup (min mand grinede af mig, men jeg havde tid til at lægge det og var glad for at ligne et menneske).
  Måske lidt mere farve på legestativet eller altivitetstæppe. Jeg ved, at det er mere voksenvenligt med dushede farver, men baby ser kontrastfarver i starten, så der er ikke meget fidus eller spænding ved det, du linker til. Senere er det fx mønstre/figurer med øjne, fx uroer med sommerfugle med øjne, hvor øjnene vender ned mod baby.
  Termometer og vaseline just in case.
  En lækker håndcreme, fx fra Rudolph care. Af en eller anden grund får man tørre hænder af barsel. Et par gode drikkedunke.

  1. Tak 🙂 Så god pointe at butikkerne (og webshops, thank god) ikke lukker fordi man føder. For det med mængden er virkelig svært. Og det er jo så forskelligt fra barn til barn hvor meget der skal bruges.
   Du har så ret med de farver, faldt bare lige over det i træ og syntes det var fint, men nok en god ide med liiidt mere spændende legetøj 😉
   Termometer har jeg da helt glemt. Det må på listen.
   Så gode tips 🙂

 11. Blødt wcpapir til sygehuset! Deres er simpelthen så hårdt, og det gør nas at tørre sig med, især hvis man sprækker.

  Og jeg havde ikke overlevet uden min medela brystpumpe, da min mælk løb til. Mine bryster var ved at sprænge men min søn spiste ikke nok.

  1. Pro tip med toiletpapiret. Måske jeg skulle pakke nogle kleenex bare for at være helt luksus 😉
   Havde faktisk overvejet om man skulle skaffe sig en brystpumpe fra start, hvis nu. Men man kan også bare blive ved med at købe. Tror vi venter og ser om det blir nødvendigt, så må vi skaffe en akut 🙂

 12. Ammeindlæg af uld er super gode mod brystbetændelse, men hvis du lækker meget, så ryger mælken lige igennem og pletter tøjet. Jeg havde derfor uld mod brystet og et indgangsindlæg uden på det.

  Vi valgte Maxi-Cosis axissfix plus autostol pga sikkerheden. Den kan lægges ned, så der kan tages lur. Den kan vende begge veje, så vores søn sad bagudvendt indtil 20 måneder, hvilket anbefales. Den kan drejes mod døren, hvilket er guld værd for ryggen, når man skal hjælpe barnet ind og ud. Vi er glade for, at den ikke har en støtte foran på gulvet, så vi kan bruge pladsen til opbevaring. Den forankres via top tether.

  1. Aah god ide med både uld og engangsindlæg 🙂
   Har hørt om de der dreje autostole – må virkelig ud og se/prøve de forskellige modeller. Det er jo en jungle.

 13. Efter fødslen – løse bukser (både om maven og dernede!)! Og efterfødselsbind – masser af dem. Jeg havde vist en 4-5 pakker. Brug evt Caspers boksershorts, det er ulideligt at have almindelige underbukser på et stykke tid. Du kampsveder garanteret også et stykke tid efter, så hav rigeligt friskt sengetøj og nattøj/store T-shirts liggende. Og fyld op i fryseren med nem, nærende mad der bare skal varmes. Jeg fortrød jeg ikke havde mere mad klar.

  Tip: lanolinsalve pletter af helvede til. De amme-bh’er og T-shirts jeg brugte i starten er aldrig blevet de samme igen. ? (jeg havde dog en fra Medela – måske er der forskel mellem mærkerne)

  Manicuresæt til baby (eller bare en nem neglesaks/fil – vi købte ikke en særlig til M). De små negle vokser enormt hurtigt, og selvom de selv falder af i starten kan de godt kradse – både jer og ham selv. Nogle køber vanter til at give over om natten, men et par bomuldssokker kan fint gøre det.

  Jeg syntes det var overkill både at have barnevogn og så ekstra indsats så autostolen kunne komme derpå – det er for koldt for baby at køre rundt i autostolen udenfor alligevel, og for det meste kan man godt selv bære den det stykke fra bilen til huset og retur igen. 🙂

  Mht tøj og stofbleer – jeg gik efter at have omkring 10 sæt tøj (bukser, bodyer og langærmet t-shirt til at have over) og 20 stofbleer. Det har været rigeligt for os, men 1) M var ikke en gylpebaby, og 2) vi smed ikke stofbleer til vask ved hver plet, medmindre det var tis eller bæ. Og så brugte vi aldrig natdragt – tøjet til nyfødte er så blødt, der er sjældent rytme de første mange måneder alligevel, og så er det et hyr at få de små arme og ben i og ud af tøjet når man selv ikke har sovet og føler man er blevet ramt af en lastbil, og de kan ikke selv hjælpe til… M sov bare i sit bløde tøj det første stykke tid, og så gik vi over til body + sovepose, da han begyndte at kunne sparke dynen af.

  Og legestativ… baby elsker det legetøj, forældre synes er grimt ? alt i pangfarver der rasler, lyser og larmer. Det behøver ikke være træls plastik Fisher-Price selvfølgelig, men alt vi fik til M i pastelfarver til de første måneder var håbløst uinteressant. Det er stadig alt farverigt der er mest sjovt at lege med.

  Vores must-haves var slyngevuggen (tak far!!) og de vaskbare bleer, som vi brugte fra ca 3 mdr. M har aldrig haft rød numse, og så lugter det markant bedre end papirbleerne, som jeg (nu) synes lugter grimt og lidt kemi-agtigt (også selvom de er blomst-mærkede). Dog er papirbleer super til starten hvor der er så. meget. bæ. ? og så var slyngevuggen bare et god-send til vores lille søvnfornægter.

  Vi fik rådet om at have lidt MME stående just in case, og det er jeg glad for – som du ved kom min mælk ikke i gang lige fra start fordi han havde slugt en del fostervand og derfor havde kvalme de første par dage. Kommer I aldrig til at bruge det er det jo super! Men jeg er så glad for vi havde det, da han lige pludselig var sulten midt om natten på 2. dagen og min mælk ikke var løbet ordentligt til endnu. Vi brugte det kun som supplement de første par dage, men det gav sådan en ro at jeg ikke skulle være bange for at han sultede, før han kunne spise hos mig. ❤

  1. Åh vi har snakket om at vi burde gå i gang med at lave nogle retter til fryseren – eller hvert fald lave større portioner de næste uger så vi kan gemme halvdelen. Må vi altså lige få taget os sammen til at få gjort 🙂
   Hehe, kan godt høre at jeg må skaffe mig noget mere farverigt legetøj/legestativ 😉
   Uuh ja slyngevuggen har jeg slet ikke skrevet på, da han har nævnt at vi også får en ligesom I fik. Så dejligt.
   Har slet ikke overvejet vaskbare bleer – det må jeg lige høre mere om.
   Tak for gode tips :-*

   1. Selv tak ? og du tager jo bare hvad du kan bruge og glemmer resten!
    Jeg brugte ENORMT meget tid på at undersøge vaskbare bleer da jeg var gravid, så jeg kan sagtens give et lille mini-oplæg – eller henvise til nogle gode websites og forhåbentlig spare dig lidt tid. ? koogko.dk har enormt meget god viden og tilbyder vist også prøvepakker man kan hyre for at teste dem af inden man selv investerer. Ellers siger du bare til hvis I har spørgsmål! ✌

 14. Hej, sikke fint at kunne følge med! ??
  Hvilke størrelser har du købt tøjet i?

  Her får du bare alle mine tanker ☺️
  Jeg vil anbefale en helt tynd hue til baby, men kan ikke lige se om du har købt det.
  På hospitalet vil jeg anbefale at medbringe jeres babydyne og evt din egen hovedpude og dyne til hvis i skal blive nogle dage – dels da det er rart med noget hjemligt, men også da dem på hospitalerne er lavet i mikrofiber og man kan godt svede meget de første dage og så er ens egen rarere. ☺️ Medbring også en morgenkåbe eller kimono. Af tøj til dig vil jeg anbefale nogle højtaljede sorte bomuldstrusser, de holder både på bind og mave de første dage. (fås i Føtex)
  Skriv endelig hvis noget skal uddybes – er på anderssonstokholm på Instagram.

  Held og lykke med det hele ??
  Kh mille

  1. Har købt lidt blandet – meget lidt str. 56 da jeg selv var en stor baby (selvf ingen garanti, men jeg har aldrig selv kunnet være i 56, haha), så mest i 62. Så må vi rulle lidt op i starten hvis det er lidt for stort.
   Så god ide med egen dyne og pude, det skal klart på listen, sammen med en morgenkåbe.
   Tusind tak 🙂

 15. Babysalve fra apoteket til røde numser. Den er SÅ god (og billig) og har herhjemme været et meget større hit en weleda og mommy & me som jeg havde købt inden fødslen ?.

  1. Det er så typisk at man køber alt det dyre og tænker det er bedst 😉 Godt med et budget tip 🙂

 16. Med en fødsel for en uge siden, vil jeg blot anbefale nogle større bind end dem du har købt. Dem, du har købt, havde jeg også købt – fordi øko osv – men jeg synes de er for små, så har haft kæresten på apoteket og købe Tena “King size”. 10 bind er nok også lige i underkanten ?

  1. Haha, super. Tænkte ellers lige det samme: næh øko bind – dem må jeg ha 😉

 17. Sikke et fint indlæg!
  Der er så meget i forhold til antal og materialer, som er svært at forudsige, når man ikke kender sin baby endnu; min venindes baby skulle bruge 15-20 hagesmække og 4-5 sæt tøj om dagen pga. gylp, og det havde vi slet ikke brug for; jeg har en pakke næsten ubrugte engangsammeindlæg stående, fordi jeg aldrig lækkede mælk, til gengæld kunne jeg ikke have klaret brystbetændelser uden uldindlæggene, hvor en anden veninde aldrig brugte dem med uld, fordi hun kunne vride dem! Men det kan man heldigvis justere hen ad vejen.
  I fødselstasken kan I med fordel også pakke en skjorte til Casper, så han også kan få dejlig hud-mod-hud tid med jeres baby uden at skulle gå i bar mave på barselsgangen, som min mand? Nyd jeres forberedelsestid – og hils endelig Casper fra en gammel IKEA-kollega??‍♀️

  1. Tak Christine 🙂 Jeg skulle hilse igen fra Casper. Jeg har givet tippet om skjorten videre til ham – det giver så god mening 🙂
   Det er nemlig det der gør det så svært. At både babyer og mødre er så forskellige. Må som du skriver justere lidt som vi finder ud af hvor meget vi skal bruge 🙂

 18. Jeg vil virkelig også anbefale Olivy til bleskift. Det har jeg brugt til min datter som snart er halvandet år og hun har stort set aldrig haft rød numse, og så en salve til dine brystvorter – de lider lidt, når du starter amning op 😉
  Et andet godt tip er at have almindelige hvide bleer til bleskift, da de kan koges og så køb nogle af de fine farvede og mønstrede til gylp m.m. Så ved du altid i “hvilken ende” de skal bruges 🙂
  Held og lykke med det hele – det bliver fantastisk.

  1. Tusind tak 🙂 Godt tip med hvid/farver adskilt. Skal have købt en masse hvide 🙂

 19. Åh hvor er det tæt på nu! Jeg ville sådan ønske det var mig der skulle gøre det igen ? Luna er også fra juli, men selvfølgelig bare sidste år. Gjorde mig så mange tanker om tiden op til, under og efter og skrev også lister som dig ?
  Som nogle af de andre også anbefaler, så er Olivy rigtig god til numsen. Til gengæld er vi først begyndt at bruge neglesaks de sidste par måneder. Indtil da har jeg kunne rive dem af – det var jeg mest tryg ved fordi jeg var bange for at klippe hende i fingrene ?
  Ift. autostol, så købte vi en liggelift til bilen ligesom den man kan leje ved BabySam. Den har vi været SÅ glade for, når vi fx skulle på ferie eller bare køre længere ture hjem til familien.
  Til tiden efter fødslen var jeg rigtig glad for ammetoppe fra H&M og fortrød jeg ikke havde købt dem på forhånd. Store bind med vinger, blødt tøj, ammeskaller (for at passe på brystvorterne på vej hjem fra hospitalet) og engangsammeindlæg fra Lidl (dem fra Lupilu synes jeg er bedre end Lansinoh) har jeg også været rigtig glad for.
  Og så var jeg så tørstig de første uger, så Anders blev sendt afsted efter kakao, juice og saft i tide og utide – det ville jeg gerne ha haft et lager af hjemme ?
  Pilatesbolden har også været uundværlig til de nætter og aftener hun ikke ville sove – sidder faktisk på den nu og har lige brugt den for at få hende til at sove ? Og så er den også god til nakketræning når de er helt små.
  Ih altså. Jeg ville gøre det hele igen! Det er så fantastisk! Håber I får en rigtig god oplevelse – det lyder som om I er godt klædt på allerede ??

  1. Det er det virkelig – så spændende og ikke mindst skræmmende 😉
   Tak for gode tips – tænker jeg køber de amme indlæg fra Lidl som du anbefaler, så jeg kan supplere de uld jeg har købt. Og amme toppe fra H&M 🙂
   God ide med masser af væske – sådan har jeg det nærmest allerede nu. Der er ikke noget der kan slukke min tørst for tiden 🙂
   Tusind tak – det håber jeg vi er 🙂

 20. Uld ammeindlæg er gode med de holder ikke på alt væske og du risikere at mælken siver igennem tøjet. Så ville helt klart købe nogen engangs amme indlæg som kan holde til noget. Det er virkelig ikke fedt og sidde der med vådt tøj når man sidder til en fødselsdag ?

  1. Så god pointe, har slet ikke tænkt så langt – tænkte bare uld var det lækreste. Må lige få købt nogle der rent faktisk kan suge en masse, hvis nu 🙂

 21. Jeg vil anbefale at have et enkelt sæt ammebrikker liggende – hvis det skulle blive absolut nødvendigt.
  Hilsen hende med flade brystvorter og MEGET spændte babser da mælken først løb til.

  1. Det er nok en god ide – i absolutte nødstilfælde 😉 Synes det er synd at mange bliver tilbudt dem alt for hurtigt, men det kan jo blive nødvendigt som du skriver 🙂

 22. Kom lige i tanke om at jeg også lige ville dele vores erfaring med legestativ ? Vi købte først et da vi havde behov efter et par måneder og valgte bare Ikeas i træ. Jeg var faktisk overrasket over hvor kort tid, hun brugte det. Eller kort og kort, men vi havde det fremme i nogle måneder, og så var det faktisk overflødigt igen. Og der var jeg glad for at vi ikke havde brugt mange penge på det ??

 23. Ja, stofbleer er gode, men efter et halvt år bruger man dem nærmest ikke mere, så flere skal du heller ikke hamstre. ?

  Vi har været glade for at have inotyol på lager, den er først kommet rigtigt i brug senere, men de 3-4 røde numser vi har oplevet har den snuppet på sekundet.

  Vores første Cybex autostol kunne lægges ned, mens baby sad i. Så han kunne få pauser, når vi bar på tur og stoppedes men uden at skulle ud af stolen, vi tog ham også ofte med ind i den og så kunne han sove videre. Det er jo begrænset hvor længe de må sidde i stolen i starten.

  Tøj der får lortepletter kan lægges ud i solen, hvis de ikke kan vaskes af, så forsvinder de der.

  De fleste hospitaler har bind og nettrusser til dig. Så tjek før du køber dig fattig. Jeg har oceaner ubrugte her bagefter. ?

  1. Det lyder smart, jeg må lige tjekke Cybex ud 🙂
   Super, mener også man får bind osv. på Horsens sygehus hvor jeg skal føde 🙂

 24. Skal man ikke stadig have egen babydyne og tøj til at føde i med til fødslen (hvis du skal føde på Skejby)? – jeg skulle, da jeg fødte min søn på Skejby i 2016.

  1. Jeg skal føde på Horsens sygehus 🙂 Der tror jeg ikke det er helt lige så skrabet (endnu). Men det må jeg lige følge op på 🙂

 25. En lille tættekam til hovedbundsmassage for at forebygge arp/i tilfælde af arp.
  Lansinoh lanolinsalve til brystvorterne (Er også en fantastisk læbepomade, hvis man kan lide den fedtet lige som Eight Hour Creme, dog uden den hæslige lugt)
  Kan på det kraftigste anbefale Medela’s brystvortebeskytter! Mine brystvorter fik simpelthen ikke luft nok til at hele op fordi jeg ikke brød mig om at rende rundt med bare bryster. Der gjorde disse hele forskellen!
  Hvide stofbleer fra Føtex er de blødeste (I økologisk bomuld) og i kogevask går den gule farve af.
  Pøj pøj med det hele!

  1. Tusind tak Nanna 🙂
   Jeg må i Føtex efter stofbleer – og anskaffe mig Medela’s beskyttere 🙂

 26. Jeg fødte for et par måneder siden vores andet barn og jeg vil sige jeg bruger langt mere tøj. Selvom jeg vasker tit. Jeg ville købe flere bodyer, natdragter mm. Og så uld. Og et spejl til autostolen jeg synes det er rart at kunne se hende i bagspejlet også hvis jeg skal finde sutten.

  1. Uld kommer der mere af i form af hjemmestrik 🙂 Men tror også jeg køber et par ekstra bodyer.
   Godt tip med spejlet i bilen 🙂

   1. Og jeg fødte på Horsens – fantastisk oplevelse i forhold til min første fødsel på Skejby. Så søde!!!

    Og du får dyne til Baby, tøj at føde i, tøj til baby mm. Du kommer ikke til at mangle noget.

    Mht uld så tænkte jeg også på bodier fra Joha mm. Lækkert med uld og silke/bomuld

 27. En anden følger skrev så fint, at butikkerne aldrig lukker, det er altid muligt at købe det man mangler .

  Olivy fra apoteket har været et hit herhjemme, den er også god til dine tørrer hænder når de er blevet sprittet af for 100. Gang på et døgn ?.
  Ellers så bruger vi baby salve fra urtegården .

  En gammel kollega gav mig et godt råd “køb ikke noget du ikke ved du får brug for!” Det har sparet os for rigtig mange penge.

  Ang. Tøjet så vokser de virkelig hurtigt i starten, du har en god base, og kommer du til at mangle, så kan det altid købes, for butikkerne lukker aldrig.
  Vi havde ca. Samme mængde som dig, og kunne snildt have haft mindre.
  Men Stofbleer kommer du nok til at købe flere af, alt afhængig af om det et en gylper eller ikke.
  Derud over, når baby skider igennem, for det kommer han til, så almindelig opvaskesæbe uden farve, og så ud i solen, eller som en anden skriver citronvand ?.

  Men hensyn til sutter kan jeg se at du har valgt den runde sut, den er god i starten fordi den hjælper på babys sutte teknik, det er noget med den måde tungen ruller eller ikke ruller på.
  Sutten skal alligevel først bruges når der er styr på amningen, derfor vil jeg anbefale en flad sut, som er bedre for deres tandstilling på sigt. Men det er smag og behag ??‍♀️.

  Vi har ikke brugt legestativ da baby skal ligge så meget som muligt på maven, både hos os og på gulvet.

  Du er så klar til den baby kommer ?.

  1. Tak Tanja. Vild med den sidste linje – det håber jeg 😉
   Det er så svært med mængden af tøj, men ja må jo købe løbende hvis vi kommer til at mangle. Og ellers bare vaske på højtryk 😉

 28. Hej Ditte.
  Vi har samme barnevogn, og har været SÅ glade for den. Vi købte autostolen til, og det har vi ikke fortrudt. Så kan man nemt klikke autostolen på stellet og ordne et par ting, mens babyen sover videre og skal ikke flyttes frem og tilbage flere gange. Vi har brugt det rigtig mange gange, og især denne gang hvor det jo er forår/sommer og ofte godt vejr, så kan babyen nemt holde varmen med køretøj og et lunt tæppe.
  Najell sleepcarrier er GENIAL! Og passer så fint i barnevognen ?

  1. Hvor er det godt at høre – det er nemlig også det jeg havde tænkt med autostolen på barnevogns stellet. At det er smart om sommeren hvor de sagtens kan holde varmen med et tæppe over, hvis man bare lige hurtigt skal ind og handle fx. Måske vi alligevel skal overveje den. Må lige ud og se udvalget 🙂

 29. Hej Ditte, sidder lige midt i amnimgen, så jeg lidt direkte og kort fattet i min besked i dag. Men ønsker dig det bedste ? hilsen mor til en på 2 uger og en på 4.5 år

  Drop parasollen og køb et andenæp. Har aldrig mødt nogen hvor det fungerede godt for dem med parasol. ( eks. https://www.onskeborn.dk/webshop/vogne/vogne-tilbeh%C3%B8r/solafsk%C3%A6rmning/baby-dan-solsk%C3%A6rm-barnevogn-klapvogn)

  Når du har hoved/halefad så brug skumsvampe.

  Welda er ikke astma og allergi mærket både coop/änglemark og dansksupermarked ( kan ikke huske navnet på deres babymærke) er gode og astma og allergi mærket.

  Min holdning som hormonforstyrret mor og allergiker at ting skal være astma og allergi mærket, så bruger kun produkter til mine børn der tager det hensyn. Jeg tro på at man skal sparer på cocktaileneffekten hvor man kan. Og har ikke råd til 100% økologi i fødevare så det nemt at bruge pleje produkt uden en masse kemi.

  Der går noget tid før man anbefaler sæbe på baby. Men tilføj gerne olie til deres bad. Vi bruger bare en mandelolie men der findes sikkert os et hav. Eks. Fra naturli. Olien er os god til kroppen efter bad og imod arp.

  En køredragt er god til når man skal vikle/bæresele så det nemt at ligge dem ned bagefter. Det kan være strik eller fleece. Nu det sommer om lidt så det mindre nødvendigt men virkelig rart hvis man er ude om aftenen. Min varme mindste skal til at over i en strik, da fleecen er for varm med det vejr vi har pt.

  En dyne til barnevognen er at anbefale både pga. Pollen og andet der er i luften så det ikke kommer med i seng ( og en fokus på astma og allergi – evt gå ind på deres side og læs lidt. Men os hvis der skulle ske et uheld. ?

  Du kommer til at skulle bruge meget mere end to bh’er hvis du skal være fuldtidsammer ? med mindre du har virkelig meget ammetøj. Men man kan bruge meget at sit “normale” tøj med amme bh’er. Jeg er fan af dem H&M har. God pris og fint kvalitet.

  Babyalarm: neonate

  https://www.elgiganten.dk/product/personlig-pleje-skonhed-og-velvare/babyudstyr/BC5700D/neonate-babyalarm-bc-5700d-testvinder?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwq-TmBRBdEiwAaO1en3pnLXY2LFdORpw1DkOdZ-jGsTCJOFVedY1l4arYQp4cAJ3ZSTX-MhoCQakQAvD_BwE

  Hov hvad med bleer til den lille prut?

  Dem her var rigtig rare at havde efter fødslen. https://www.libresse.dk/produkter/bind/maxi/maxi-goodnight-bind/ Det er normalt at sprække med mindre man VIRKELIG har masseret mellem kødet. Så hvis du regner med skulle hjem samme dag fra sygehuset lav det man kalder isbind. Et vådt menstruationvind du har lagt i fryseren. Det er dejligt at sidde på når man er hævet og syet for neden ( husk aldrig direkte på huden)

  Musik uro/ spilledåse – jeg har ikke noget klogt argument til hvorfor man har sådan en ved puslebord eller seng men det jeg bare opdraget til man har ?? og det samme med en pyntekæde i barnevognen.

  Autostol har vi en maxicosy med isofix eller vi har den næste stol i den men ved man kan købe en babystol hvor isofix pladen passer til.

  Du skulle gerne få smertestillende mens du er på sygehuset så du behøver ikke tage det med. Men magnesia er meget rart at havde der hjemme. Både ift. Hvis du bliver syet og hvordan. Det rart at de første gange på toilettet er blødt.

  Både ift. Kemi og anbefaling tjek evt “Tænk” de har altid nogle gode råd ?

  PS. Du gør selvfølgelig det du finder bedste og det med amning er ikke lige til for alle. Men hold dig fra ammebrikker når de først er kommet på er de et helvede at slippe af med. ?

  1. Tusind tak for dine mange gode tips – og så lige midt i amningen – sejt 🙂
   Kan se jeg skal have købt en ekstra dyne til barnevognen – det giver virkelig god mening ift. pollen mm.
   Og flere amme bh’er – har faktisk også kigget på de 2 paks fra H&M. Dem må jeg lige få købt.
   Og nej tak til ammebrikker – det har jeg hørt fra mange så det vil jeg virkelig prøve at tage med mig 🙂

 30. Ift. sengen, kunne en lille sengelampe også være en god idé – så er den ligesom på plads til, når godnatlæsningen sætter ind eller hvis I nu får en baby, der ikke bryder sig om mørket. (Min datter skal have komplet mørke, mens min venindes søn på samme alder ikke kan sove uden lidt lys). En transportérbar natlampe har vi også været glade for – vi har hvalen Christian fra Filibabba – så alt lyset i rummet ikke skulle tændes, når man f.eks. skulle op for at skifte ble eller amme/give flaske.

  Babyolie er også en god ting at have på lager, da mange babyer får det klassiske arp – nogle i sværere grad end andre. Min datter havde det i ganske let udstrækning og det brugte vi babyolien til at få kram på.

  Ift. hospitalstasken, så kan jeg kun sige: nap et lager af de dér nettrusser fra hospitalet, når du har født! Jeg fortrød så meget, at jeg ikke listede et par stykker ned i tasken, da vi tog hjem, haha. Ville have haft dem på i 1 uge eller 2, hvis jeg havde haft nogle 😀

  https://nouw.com/satinawandel

  1. Aah ja, sengelampe. Har faktisk tænkt på jeg skulle købe nogle små lamper til værelset, også til puslepladsen.
   Haha super, jeg husker at liste et par nettrusser i tasken inden vi skal hjem 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.