Rejse guide – Malmø

Reklame Malmø Town.

Malmø er den perfekte destination til en weekend get-away, da byen ligger så tæt på Danmark og alligevel kan give en, en følelse af at komme væk hjemmefra og opleve noget nyt. Byen ligger 4 timer i tog fra Aarhus og ca. 40 minutter i tog fra Kbh.

Størrelsesmæssigt synes jeg Malmø minder meget om Aarhus, da man kan gå rundt til alt og hurtigt får en fornemmelse af hvor man er. Der er heller ikke fyldt med mennesker overalt, som hvis man f.eks. tager til en storby som Amsterdam eller Paris. Vi elsker storby ferier, men nogle gange kan det godt blive lidt overvældende med de mange mennesker, så Malmø var helt perfekt for os. By billedet minder meget om Kbh, med virkelig mange smukke, gamle bygninger i forskellige farver og udsmykninger.

Hotel – Her boede vi i Malmø

Vi boede på Ohboy Hotel, som ligger ude på havnen “Västra Hamnen”, som på mange måder minder om Aarhus Ø. Vores værelse var nærmest en lille lejlighed, med eget køkken og med kodelås på døren, så man slet ikke skulle forbi en hotel reception for at checke ud/ind. Til alle værelser er der tilknyttet cykler, som kan bruges til at udforske byen og der ligger smarte Høvding cykelhjelme til fri afbenyttelse.

Generelt var det meget hipt med skateboard på værelset, skaterbane lige udenfor og hængekøje i køkkenet. Men samtidig også virkelig hyggeligt, med et værelse i to plan hvor sengen var nederst som en lille hule, hvor vi kunne trække os tilbage når vi (mest mig), havde brug for at hvile.

Hotellet ligger i gå/cykel afstand til centrum, men vi tog ofte bussen (Nr.5) som kørte lige til Central stationen, for at spare lidt på mine kræfter. Bus billetter købes nemt i app’en “Stadsbiljetten”.

Caféer i Malmø

Malmø har så mange fine små caféer, hvor der virkelig er gjort noget ud af indretningen og ikke mindst maden og kaffen. Vi kunne sagtens have brugt mere tid til at spise os igennem byen.

Boulebar, Drottningtorget 8

Boulebar er en stor hal, med en kæmpe petanque bane, omringet af den sejeste restaurant. Konceptet er at man booker en times petanque og derefter spiser i restauranten. Vi var der på den sidste dag og havde ikke meget tid, så vi nøjedes med at spise brunch, imens vi så på andre spille.

Brunchen var lækker (og stor) og bestod først af to serveringer ved bordet, hvorefter man gik op til en lille bod og bagte sine egne vafler og valgte toppings, samt diverse kager. Virkelig lækkert.

Atrium, Skvadronsgatan 13

Hvis I som mig spiser rigtig meget med øjnene, så skal I tage forbi Atrium til enten frokost eller morgenmad. Så smukke lokaler og virkelig pæn mad. Skal måske også lige sige at maden og ikke mindst kaffen smagte rigtig godt, så det er altså ikke kun pga. æstetikken. Havde sat næsen op efter en blåbær toast som jeg havde set på Instagram, men den var ikke længere på menu kortet. Fik i stedet en virkelig lækker avocado mad og Casper fik den store morgenmads tallerken. Jeg fik selvfølgelig også en pink (!) rødbede latte.

St. Jakobs Stenugnsbageri, Skvadronsgatan 16

Lige overfor Atrium ligger der et lille bageri (det ligger flere steder i byen), hvor vi købte de lækreste kanelbullar to-go. Der var også siddepladser, så man kunne sidde og nyde en god kop kaffe og bagværk i caféen.

Kärleksgatan 3

Vi drak kaffe på denne lille café, hvor der var rigtig hyggeligt og de skulle også servere en god frokost. Læg lige mærke til det fine pastel farvede gulv. Lige overfor skulle der ligge en skøn butik som blandt andet forhandler Ganni, hvis man skulle få lyst til at shoppe en lille ferie gave til sig selv. Jeg var desværre ikke opmærksom på at den lå der.

Lilla Kafferosteriet, Baltzarsgatan 24

Virkelig hyggelig café, hvor der også er mulighed for at sidde ude i en gårdhave. De har deres eget kafferisteri, som leverer kaffe til mange af byens øvrige caféer. Virkelig god kaffe og virkelig god cheesecake.

Restauranter i Malmø

Jeg havde booket bord til begge aftener, da det er min oplevelse at det er en god ide at booke på forhånd, hvis man vil spise på de lidt finere restauranter. Jeg var lidt sent ude (en uge før), så begge dage måtte vi spise allerede kl. 17, fordi de sene borde var booket.

Mange steder kan man dog være heldig at få bord ved bare at dukke op, da de gemmer borde og bar pladser til de mere spontane gæster. Jeg kan bare godt li at være sikker, så vi ikke skulle gå forgæves.

Mutantur, Erik Dahlbergsgatan 14

Kan virkelig anbefale at tage forbi restaurant Mutantur. Et virkelig hyggeligt sted med sød betjening og køkken placeret midt i restauranten, hvor man kan følge med når kokkene koncentreret tilbereder og anretter maden.

Menuen er en masse små retter, som man kan bestille løbende. Vi valgte at dele det hele, så vi kunne smage mest muligt. Maden er smuk og anderledes – se f.eks. brødene der kommer ind som snobrød på en pind. Virkelig en god mad oplevelse hvor vi kom af med 700,-, hvilket vi begge syntes var meget billigt ift. den mad vi havde fået, inkl. vin, kaffe og dessert.

Bastard, Mäster Johansgatan 11

På vores anden aften havde jeg booket bord på Bastard. Vi fik deres tasting menu, som består af tre serveringer, som man deler ved bordet. I forhold til Mutantur er både stedet og maden meget mere rustikt, men også virkelig lækkert. Hvis man ikke er til de lidt mere skæve smage som gedeost, sardiner, tatar osv. vil jeg nok anbefale at man selv vælger fra menukortet i stedet for at tage deres tastingmenu. Casper var især lidt udfordret. Deres pizza skulle være rigtig god, så den fortrød vi lidt at vi ikke fik prøvet.

Vi kom af med 800,-.

Shopping i Malmø

Vi fik kigget en del i butikker imens vi var afsted. Måske fordi vi selv er flyttet ud af Aarhus og derfor ikke har fået stillet vores shopping lyst i lang tid. Malmø har selvfølgelig alle de store kæder som Zara og H&M, og butikkerne er virkelig store, med et rigtig godt udvalg. Især Casper fik shoppet så mange fine ting i Zara.

Det er selvfølgelig sjovere at fremhæve dem vi ikke kender hjemmefra, så de kommer her:

Granit: Yndlings butikken hvis man skal shoppe interiør. De har så mange smukke ting til hjemmet og terrassen og jeg ville ønske at vi havde haft vores bil med, så jeg kunne have købt endnu mere til huset. De har deres eget mærke af samme navn, som indeholder blandt andet sæbe, viskestykker, kurve, sengetøj, hængekøjer, lyskæder osv. Vi fik købt nogle rigtig fine kurve med hjem til entréen, en hængekurv til køkkenet og nyt sengetøj i det blødeste økologiske bomuld. Priserne er helt overkommelige.

AB Småland: Endnu en interiør butik, som dog lå i den lidt dyrere ende, men med stor fokus på bæredygtige brands. I butikken er der også en rigtig hyggelig café og en fin blomsterbutik. Ovenpå er der det fineste børne univers.

Olsson & Gerthel: Design butik med masser af danske design klassikere.

Sneakers Corner: Sneaker butik som forhandler alle de populære sneakers brands, men også et svensk mærke der hedder K. Cobler som jeg fandt de fineste sneakers fra, der kun kostede lige omkring 500,-.

Åhlens: Minder på en måde lidt om Magasin, med flere etagers shopping opdelt i brands og kategorier; interiør, dame, herre, beauty og sko.

Lilla Torg: Mange butikker og caféer ligger i området omkring Lilla Torg.

Museer i Malmø

Vi var forbi to museer, som begge har gratis entré. Moderna Museet var klart mest os, da der var Andy Warhol udstilling, som faktisk kører indtil september 2019. Malmö Kunsthall har så vidt jeg ved ikke altid udstillinger, så husk at tjekke programmet inden. Jeg var plaget af en del plukkeveer ligesom vi kom frem til Kunsthall, så jeg kan dårligt nok huske hvad vi så. Jeg koncentrede mig mest om at finde et sted at sidde.

Kan anbefale at kigge forbi butikkerne på begge museer, hvis man er til smukke kunstbøger og plakater. Vi fik købt nogle rigtig fine plakater med hjem til under 100,- stykket. Også en god afledning til plukkeveer 😉

Øvrige tips til Malmø

Google Maps: Jeg havde skrevet en masse caféer og butikker ind i Google Maps og gemt dem som favoritter. På den måde kunne vi tage app’en frem når vi var i et område og se om der var nogle steder, jeg på forhånd havde tænkt vi skulle besøge. Har tidligere bare haft stederne listet op i mine noter, men det andet er så meget nemmere, da man hurtigt får et overblik over hvad man er i nærheden af.

Malmö Saluhall: Vi fik frokost fra en af boderne i Saluhall da vi ankom til hotellet, men udover det nåede vi ikke forbi. Det ligger tæt på hotellet og skulle være Malmøs svar på Torvehallerne eller Streetfood.

Ribersborg Kallbadshus: Hvis vejret havde været bedre ville jeg gerne have været forbi den fine badeanstalt med sauna, men hverken Casper eller jeg er vant til vinterbadning, så vi sprang over denne gang. Der skulle være så fint derude.

MJ Hotel: Til min store frustration kunne vi ikke få bord på MJ Hotel, som skulle have de smukkeste omgivelser til en brunch. Prøvede både at booke online og så gik vi også forbi uden held, selvom jeg endda var inde i receptionen hele to gange for nærmest at tigge om et bord. Desperat type. Synes bestemt I skal tjekke det ud og få booket – jeg må have stedet tilgode til næste gang vi besøger Malmø.

Pas: Vi blev ikke tjekket, men husk pas. Det siger måske sig selv når man skal til udlandet, men når man rejser med tog synes jeg bare godt man kan glemme det.

Find mine andre rejseguides i kategorien “Rejser”.

 

1 Comment
  1. Malmø Saluhall er et spændene sted. Ligger ikke langt, ca 8 min. gang fra Malmø Centralstation. Favvo Glass (Is) i Malmø Saluhall er Sveriges bedste is. Han laver frisk nyt italiensk is hver dag. Det er en dansker der har stedet. Ellers er der alt i Malmø Saluhall hvad hjertet begærer.
    Ja det er rigtigt Malmø Saluhall minder om Torvehallerne, men svenskerne kom først. Gennem mange år har der været og er stadigvæk været Saluhaller i flere svenske byer. Årtier før København fik Torvehallerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.