Aarhus Spiseguide – Ditteblog

Aarhus Spiseguide

Indlægget indeholder reklame.

Min spiseguide til Aarhus er en samling af mine ultimative favorit steder når jeg skal ud at spise frokost eller aftensmad. Den vil løbende blive opdateret med nye spændende restauranter og caféer, så husk at vende tilbage hertil for ny inspiration.

Jeg har netop opdateret de nyeste steder med lidt flere billeder og mere tekst, hvor jeg tidligere henviste til separate blogindlæg om hvert sted. Så hvis de nederste steder i guiden ikke er så godt beskrevet er det fordi jeg stadig mangler at få dem opdateret. Det vil blive gjort løbende som jeg får besøgt stederne igen.

Aros Food Hall, Aros Plan 8
Hvis man alligevel skal forbi Aros eller måske har årskort dertil, kan jeg anbefale at spise frokost i deres Food Hall på Plan 8. Maden ligner nærmest et kunststykke i sig selv. Kan anbefale at dele deres retter så man får smagt lidt forskelligt. Vi fik “cold cuts” fra egen produktion, ostefad med frisk honning og en vegetar ret som bestod af ristet kål, bønner og urter.

Madklubben Aarhus – Toldboden Aarhus Havn
Sammensæt selv 2 eller 3 retter i Toldbodens gamle smukke lokaler på Aarhus havn. Her får du virkelig lækker mad og meget mad for pengene. 2 retter koster fra 200,- og 3 retter fra 225,-. Nogle retter koster ekstra, hvilket blandt andet gør sig gældende for deres oksecuvette, men den kan altså virkelig anbefales hvis man ønsker et godt stykke kød.

Prøv også en af deres cocktails før eller efter maden, eller nyd den udenfor hvis vejret er til det.

(Madklubben Grill på Åboulevarden kan også anbefales)

The Diner – M.P. Bruunsgade
Der skal selvfølgelig også en burgerbar med i min spiseguide og her har jeg valgt The Diner da jeg synes de har så gennemført et koncept, samtidig med de serverer nogle virkelig lækre burgere. Casper og jeg var forbi til frokost og fik hver en burgermenu med fritter og milkshakes. Portionerne er store og især Casper havde svært ved at spise op, men nu valgte han også den vildeste burger på kortet – “Beef & Ribs”. En rigtig mandeburger med både bøf, karamelliseret ribs kød og fritterede løgringe. Jeg fik en New Mexico spicy da jeg elsker alt med guacemole.

Kan virkelig anbefale at få en milkshake til maden. Det fuldender ligesom oplevelsen.

Bonus info: The Diner giver -15% i studierabat.

Forlæns & Baglæns – Jægergaardsgade
Menuen hos Forlæns & Baglæns består af spansk inspirerede tapas retter, som ligger op til, at man deler maden og på den måde får prøvet en masse forskelligt. De har en menu hvor man kan vælge 2 slags tapas, 1 before-dinner cocktail, 2 glas vin og 1 after-dinner cocktail til 425,-.

Vi startede med en klassisk tapas tallerken med ost, pølser, tapenader, oliven og mandler. Bagefter fik vi stegte rejer med chili/hvidløg, fritterede blæksprutteringe med urtedip (mums), og de lækreste sprøde kartoffel-fritter med aioli. De laver desuden virkelig lækre cocktails

Kähler Spisesalon, M.P. Bruunsgade
Indtil for nylig havde jeg kun besøgt Kählers spisesalon til brunch og frokost, men det fandt jeg ud af var en kæmpe fejl. Deres aften menu kan nemlig også noget helt særligt. De har det de kalder “En aften hos Kähler” som består af en fast menu til 649,-.

Menuen består af bobler og snacks, en 3-retters menu efter kokkens valg, vinmenu og til sidst kaffe og sødt. Jeg måtte desværre springe over både bobler og vinmenu, men fik i stedet serveret nogle lækre safte som også komplimenterede maden godt.

Lokalerne er så fine og stemningsfyldte og der er en dejlig uformel stemning derinde, med lange plankeborde og virkelig sødt personale.

Gorm’s – Jægergaardsgade
Hvis man er ude efter lækre gourmet pizzaer, kan jeg anbefale at tage på Gorm’s. De har et koncept der hedder “Italienertæv”, hvor man betaler 350,- pr. person og så serverer de det bedste fra menukortet af snacks, antipasti og gourmetpizze, bestemt af køkkenet.

Basso – Skolegade
Konceptet er “Social Dining”, altså dele retter (hvilket jeg eeeelsker), inspireret af den italienske madkultur. Vi fik 13 retter og det var kokken der sammensatte retterne ud fra menukortet. Jeg havde dog et lille ønske om at smage risottokuglerne, som de heldigvis var så søde at efterkomme, og de var lækre!

Der var MEGET mad, så næste gang skal jeg måske bare gå efter 10 retter, selvom der ikke er nogen af retterne jeg havde lyst til at undvære.

dsc04264

Tapashi – Klostergade
Tapas og sushi er konceptet og selvom det måske umiddelbart lyder som et lidt underligt mix, så skal det virkelig prøves. Det er ikke traditionel spansk tapas med ost og pølse, men en masse små lækre retter, som er et virkelig lækkert supplement til sushien. Deres sushi er virkelig smagfuld og smukt anrettet og så serverer de de skønneste cocktails.

Letz Sushi – Bruuns gade / Guldsmedgade
Udover at servere virkelig lækker sushi har Letz sushi også fokus på miljøet og går meget op i bæredygtighed. De køber f.eks. deres ris så lokalt som muligt, så den kommer fra Nord Italien, som ligger i samme klima bælte som Japan, hvilket gør at det er den samme gode ris, bare med meget mindre transport.

img_0334

Vin Danmark – Aarhus Ø
Mit favorit spot en lun forårsdag eller om sommeren – tapas og vin med havudsigt til helt fair priser. Som noget nyt kan man også få fiske tapas.

img_0252

Pho C&P – Sønder Allé
Den bedste vietnamesiske i byen og så er maden endda relativt billig. Husk at dele et par friske ruller sammen med jeres hovedret.

img_0833

Karma Sushi – Frederiksgade
Selvom Karma Sushi er lidt dyrere end andre steder, så kan man sagtens smage at der er gjort mere ud af de enkelte ruller. De er fyldt med smag og så er de også bare så smukt anrettet. Vi fik “Signatur” menuen og den kan virkelig anbefales, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af aftenen. Den indeholder udover sushiruller også laks, kaviar, misosuppe, kongekrabbe og tempurasalat. Så lækkert!

dsc04307

Landcafé – Studsgade
Den hyggeligste café i en baggård, hvor alt mad er lokalt og virkelig lækkert. I kan læse mit indlæg om deres brunch her, men de øvrige måltider kan virkelig også anbefales, især på en sommerdag i deres hyggelige gårdhave.

Find endnu flere lækre Aarhus spisesteder i Michelles store spiseguide med 30+ restauranter og caféer.

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

6 Comments
 1. Troede jeg var opdateret på café- og restaurantlivet i Aarhus, men kan da se, at jeg kommer alt for lidt ud😀. 1000 tak for en superfed spiseguide til min hjemby👍👍👍

 2. Virkelig inspirerende og lækker guide 👌🏼🍳☕️ Jeg savner dog nogle cirka priser de forskellige steder, men det er måske bare mig der godt kan lidt, at vide det 🙈

 3. Dejligt med lidt inspiration 🍴👌 Jeg vil desuden anbefale Nordisk Spisehus til frokost og Hærværk om aftenen. Begge steder får man efter min mening udsøgt mad, hvor der er kræset om hver en mundfuld 😀

  1. Dejligt det kan bruges 🙂
   Hærværk har min kæreste og jeg snakket om i en evighed, men er bare ikke kommet afsted endnu. Godt du nævner det, må hellere få gjort noget ved snakken 🙂 Mener jeg har været på Nordisk spisehus, men det er længe siden, så det sted må jeg også lige overveje igen.
   Tak for tips 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.