Mine bedste tips til at spare penge på mad budgettet - Ditteblog

Mine bedste tips til at spare penge på mad budgettet

Vi har med tiden fundet ud af hvad der fungerer bedst for os når det kommer til mad og madbudget, hvilket helt klart er planlægning. Når vi om søndagen lige tager os sammen og får planlagt den kommende uge, så er der både mere overskud i løbet af ugen da vi ikke skal tænke på at handle ind, vi lever sundere da vi undgår en masse impuls indkøb og det bedste af det hele er, at vi også lever billigere. Sidstnævnte uden at gå på kompromis med vores måltider.

Madplaner

Helt praktisk så sætter vi os ned og laver en plan for den kommende uge. Vi tager højde for aftener hvor vi ikke er hjemme eller kommer sent hjem, hvor der derfor ikke skal laves mad. Som regel handler vi til 3 varme retter og de øvrige dage er der enten rester, rugbrød, takeaway eller også spiser vi ude i forbindelse med aftaler. På den måde er der også plads til spontane aftaler uden at der går noget mad til spilde.

Vi prøver altid at planlægge sunde retter, da vi for det meste får stillet vores cravings med de måltider vi spiser ude eller bestiller udefra.

Når vi skal lave madplanen finder jeg især inspiration på madblogs, blandt andet Emma Martinys blog (og kogebøger) og ellers er jeg også vild med Aarstidernes opskrifter (som jeg kender fra da vi havde deres måltidskasser).

Det gode ved planlægning er også, at man på en måde kan forudse hvilke rester man kommer til at have. F.eks. hvis man kun skal bruge en halv pose kartofler til en opskrift, så kan man passende planlægge en anden ret hvor der også indgår kartofler (Fx. hjemmelavede fritter for at variere). Eller hvis man køber mange grøntsager, kan man planlægge at ugen afsluttes med friske forårsruller, hvor det ikke kommer så nøje hvilke grøntsager man kommer i. På den måde kan man både undgå madspild og spare penge.

Seperat konto

Vi har en seperat fælleskonto til mad, som vi begge indbetaler til hver måned. Som hovedregel bruges den kun til indkøb af dagligvarer (mad, rengøringsmidler, toiletpapir, tandpasta osv), så når vi er på café eller køber takeaway, er det fra vores egne konti. Vi budgetterer med 2400,- om måneden hvilket vi har levet for i en del år efterhånden. Det at man har en konto kun til mad giver helt klart et bedre overblik over ens forbrug, da det hurtigt kommer til udtryk hvis man har levet lidt for godt i starten af måneden.

Blokke

Man behøver selvfølgelig ikke nogen særlig blok til at lave sin madplan, men jeg kan godt lide at have masser af struktur, så jeg har fundet en blok i Søstrene Grene. De har dem løbende i sortiment. Alternativt er der de fineste food plannersEtsy. Det kan også være man har det bedst med at lave det på sin telefon eller computer og så have links liggende til de valgte opskrifter.

Har I et overblik over hvad I bruger på mad om måneden? Og gør I noget for at holde jer inden for budgettet? Del endelig jeres erfaringer og tips i kommentarfeltet så andre kan få gavn af dem ♥

 

6 Comments
  1. De er helt vild fine. Skal selv i gang med den madplan igen, der var virkelig penge at spare. Må lige prøve at smutte forbi søsterne grene og se om jeg kan spotte de skemaer et sted 🙂

  2. Ej de er virkelig fine. Jeg må da vist et smut forbi søstrene grene snart 😉 jeg kom i tanker om en ide til et fremtidigt indlæg på bloggen kunne være økonomi. Jeg synes altid det er spændende og få andres tanker om tips og tricks til hvordan de tænker økonomi ind i hverdagen, tøjkøb, opsparing, mad osv. Kan være det lyder lidt skørt men jeg har altid synes det har været spændende og læse om ved andre bloggere. 😉 bare en idé 🙂

  3. Min kæreste og jeg har også seperat konto (med kort) til vores fælles udgifter men desværre kan vi VIRKELIG IKKE finde ud af resten 😣 altså lige ud over det med at undgå spild 😅 vi smider så sjældent mad ud men gud hvor jeg dog ville ønske at Århus kommune ville følge trop med København og indføre bioskrald sortering ❤️ hader at man sortere så meget og der alligevel er alt for meget der ryger i almindelig skrald 😣 nå skæv side note asid… Tak for evigt gode råd og hyggelig læsning

    1. Helt enig, det er ærgerligt at der ikke bliver opfordret noget mere til det.
      Selv tak, dejligt at du har lyst til at kommentere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.