Opskrift: Kartoffel-porre suppe - Ditteblog

Opskrift: Kartoffel-porre suppe

En god klassisk suppe til vintermånederne er en kartoffel-porre suppe. Vi laver den altid flere gange hver vinter og gerne i store portioner, så vi kan fryse ned. På den måde er der nem aftensmad til dage hvor man ikke lige orker madlavning.

En blendet suppe er også en god måde at få brugt nogle grøntsagsrester på. Man kan sagtens variere ingredienslisten hvis man f.eks. har nogle gulerødder eller rodfrugter tilovers. Toppingen kommer sig heller ikke så nøje, så man kan bruge hvad man har. Persillen havde jeg en rest af, og den fungerede rigtig godt sammen med det grønne fra porrerne.

Det skal du bruge:
(Til 1,5 liter suppe)

2 bagekartofler
1 rødløg
2 fed hvidløg
Det hvide af 3 porrer – det grønne gemmes til topping
Smør til stegning
1,5 liter vand tilsat 1 grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
1 bundt frisk timian
1 tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
Bacon i tern til topping
Persille til topping
Evt. creme fraiche 18%

Fremgangsmåde:

Kartofler, løg, hvidløg og porrer snittes i tern og steges i smør sammen med den friske timian, i ca. 10 minutter.

Rosmarin, salt og peber tilsættes.

Herefter tilsættes vand og boullion så det lige dækker grøntsagerne, og det koges i ca. 30 minutter eller indtil grøntsagerne er så bløde, at de kan blendes.

Grøntsagerne blendes med en stavblender og fløden tilsættes, hvorefter suppen skal koge et par minutter.

Imens gøres toppingen klar. Det grønne fra porrerne skæres i ringe, baconen skæres i tern og persillen snittes. Herefter svitses det et par minutter.

Suppen smages til med salt og peber og er herefter klar til servering. Evt. også med en god klat cremefraiche sammen med den øvrige topping.

Tip: Gem resten af fløden i små portionsstørrelser i fryseren (evt. i en isterningebakke), så har man til en anden suppe, i stedet for at resten bliver for gammel i køleskabet.

Læs også: Opskrift: Hurtig salat med figner, gedeost og karameliserede valnødder

 

2 Comments
  1. Hej Ditte. Du havde lavet et opslag på instagram vedr. byggegrund for lidt tid siden – der, hvor du skrev, at jeres overtagelsesdato var blevet flyttet til 1/3-19. Hvorfor er det blevet slettet?

    1. Der var bare blevet nævnt nogle navne, og selvom vi ikke har haft den bedste oplevelse så syntes jeg ikke der var nogen der skulle hænges ud personligt på min profil ☺️ Men skriv endelig hvis du har spørgsmål til det ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.