Om et knust hjerte der stadig kan gøre ondt - Ditteblog

Om et knust hjerte der stadig kan gøre ondt

^ Min gamle 1-værelses lejlighed på Stadion Allé.

Kærestesorger. Av. Hvis ikke man har prøvet det tror jeg ikke man forstår hvor ondt det kan gøre. Jeg gjorde hvert fald ikke før det skete for mig. Et opslag på Instagram den anden dag sendte mig direkte tilbage til dengang min eks-kæreste gik fra mig fordi han havde fundet en anden. Noget som jeg nok aldrig rigtigt fik bearbejdet. Det gir mig hvert fald stadig en ubehagelig følelse i kroppen når jeg tænker tilbage på dengang. Beskeden om at det var slut, tiden hvor vi boede sammen men ikke var kærester, perioden hvor jeg boede hos min veninde fordi jeg ikke kunne holde ud at være hjemme når han var sammen med hende, og den nye begyndelse da jeg fandt mig en ny lejlighed.

Jeg husker tydeligt hvordan jeg et par dage efter bruddet var taget hjem til mine forældre og min eks-kærestes mor kom forbi for at sige farvel. Hun havde det fineste guld ur med til mig, som jeg kunne bære på min sygeplejeuniform. Vi sad bare i mine forældres sofa og græd. Jeg kunne intet sige.

Jeg ved ikke rigtig hvor jeg vil hen med det her indlæg. Det kunne jo være genialt hvis jeg havde en liste med gode råd, som jeg kunne dele ud af til andre i samme situation. Men sandheden er, at det virkelig tog mig lang tid at komme over. I mine forhold efter (også med Casper) var jeg i lang tid konstant bange for at blive forladt. Jeg havde slet ikke set bruddet med min eks-kæreste komme, hvilket gjorde at frygten for at det ville ske igen var enorm. Det er den stadig til tider og det er altså snart 9 år siden, 7 af dem med Casper.

Hvis jeg skulle gøre noget om, ville det nok være at få professionel hjælp til at håndtere det. Alle omkring én siger at alt nok skal blive godt igen, og det gør det jo også, men hvis man virkelig har fået knust sit hjerte, så tror jeg på at man vil hele hurtigere med hjælp udefra. Og der er ingen der fortjener at være i den følelse længere end højst nødvendigt.

^ Veninder, guld uret og dørskiltet til min helt egen lejlighed.

Ellers er støtte fra ens omgangskreds bare guld værd. Jeg havde de bedste veninder som var der for mig. Jeg sov på sofaen hos min veninde Anna, hvilket jeg faktisk ikke kan huske hvor længe stod på. Hele perioden er ret sløret for mig. Min veninde Anne var med ude at se på lejligheder (havde først fået lejekontrakt på en lejlighed i et rigtigt skummelt kvarter i Aarhus V, hvilket en anden veninde heldigvis reddede mig fra i sidste sekund, da hun fandt den skønneste 1-værelses til mig på Stadion Allé). De hjalp mig med at flytte og jeg kan huske hvordan vi sad på gulvet i lejligheden og spiste pizza, da jeg endnu ikke havde nogen møbler. Mine forældre var også en stor støtte, og de hjalp mig også økonomisk til at komme videre.

Da jeg var ude at gå i dag og min valgte playliste sluttede, gik Spotify automatisk over på Søren Huss med “Mest ondt” (fra Toppen af Poppen). Det gav lige endnu et skub til den følelse som opslaget på Instagram havde fået frem i mig, og jeg har haft en underlig følelse inden i lige siden.

“Smiler igen, elsker igen, rør igen, ved en der ikke er mig. At jeg ikke er din mer’, det er det der gør mest ondt”.

Det der med at blive forladt til fordel for en anden gjorde så absurd ondt og jeg kan huske hvordan jeg bare hadede hende uden overhovedet at kende hende. Ham elskede jeg jo, så det var så meget nemmere at kaste alt min vrede og sorg over på hende.

Jeg tror der gik et års tid før jeg mødte Casper, men der gik lang tid før jeg turde tro på, at han virkelig ville mig. Det virkede ligesom lidt for godt til at være sandt og jeg var sikker på at han ville finde en anden der var mere interessant. Det gjorde han heldigvis ikke og nu er der som sagt snart gået 7 år og jeg tør godt tro på at han virkelig vil mig.

Hvis I har nogle gode råd til hjertesorger så del dem endelig i kommentarfeltet så andre kan få gavn af dem. Eller måske har I fået lyst til at dele jeres historie? Jeg kunne hvert fald mærke at jeg havde brug for at komme ud med min, så tak fordi I læste med ♥

 

16 Comments
 1. Så fint og skrøbeligt Ditte ❤️ Jeg blev også forladt til fordel for en anden for 11 år siden, og det spøger stadig indimellem. Måske netop fordi bruddet blev så grimt, og jeg var SÅ forelsket.
  Og netop det med ikke at kunne hade ham, men i stedet lade det hele gå ud over hende, er så sandt. Det er nogle virkelig modbydelige og forvirrende følelser, man har i den periode.
  Det er så dejligt, at du er kommet så godt videre med en sød fyr som Casper. Måske var der en mening med det hele alligevel 💗 Det er der jo ofte ☺️

 2. Jeg sidder stadig fast – ikke i at blive forladt til fordel for en anden men “blot” at blive forladt. Har aldrig i mit liv prøvet noget så skrækkeligt og det gør ondt hver dag. Det hjælper mig at være beskæftiget så meget, jeg kan holde til og så får jeg professionel hjælp udefra, hvor jeg kan egentlig bare taler og græder. Det hjælper og det hjælper i helingsprocessen og til at åbne op for veninder også – når man har italesat det en gang, er det “nemmere” anden gang. Håber stadig der er lys forude for mig og en mening med det hele. Tak for fint indlæg 💘

  1. Selv tak Therese fordi du deler. God ide med hjælp udefra, det tror jeg simpelthen er så vigtigt.
   Der skal nok være masser af lys forude for dig også <3

 3. Ja Dittepige, det var en hård tid for dig, og jeg husker dagen som om det var i går, den dag du ringede og fortalte det. Jeg var på arbejde, og hentede dig dagen efter. Men heldigvis har du fundet kærligheden igen, og jeg tror ikke du ku finde nogen bedre mand som din Casper ❤️

 4. Jeg har kæmpet et par år og har nok ikke helt fundet løsningen endnu. Det gør stadig ondt og jeg kan stadig ikke holde ud at se ‘hende’, men jeg tror at jeg har affundet mig med, at sådan noget tager tid! Lang tid!
  SÅ dejligt at Casper dukkede op for dig. Jeg tror lige netop at det er hvad der skal til, for at komme videre.
  For mig er det dog vigtigt ikke at force noget.
  Jeg er ikke klar til at give mig hen til én igen.
  Men mon ikke han pludselig står der, ham som kan få mig til at glemme, føle mig tryg og komme videre 💘 jeg krydser fingre.

  Tak for din ærlighed! Det er altid godt, at blive mindet om, at man ikke er den eneste som kæmper eller har kæmpet med de følelser ☺️

 5. Jeg tog hjem til min kæreste kl 6 i morges fordi jeg havde lidt en mærkelig/dårlig fornemmelse i kroppen, men jeg savnede ham. Jeg overraskede ham og en anden i sengen i vores gamle seng/hjem(vi bor ikke sammen nu, men har gjort og fundet sammen igen) han blev sur overrasket og havde nok ikke forventet at jeg ville bruge min nøgle(som han selv har givet mig) så tideligt og når der holdte en anden bil. Jeg er knust og skadet efter et skub(som overraskede os begge) ned af en trappe udenfor. Han var sur og bange for at jeg ville snakke med hende den nye, som lå inde i sengen. Ikke så ked af at have gået bag om min ryg med flere det sidste års tid, men mere bekymret om hende den nye ville fortsætte med at være sammen med ham. En mand som jeg har kendt i 9 år- men ikke rigtig kendt. Jeg er knust dybt ulykkelig og er nok nødt til at have professionel hjælp.

  1. Åh nej Camilla, det lyder da helt forfærdeligt. Sender masser af tanker <3
   Tror også det er en god ide at få hjælp til at bearbejde den slags <3

 6. Tak for et virkelig fint indlæg Ditte! Jeg gik selv igennem et hårdt brud sidste år og det tog rigtigt hårdt på mig, men jeg løj for min omgangskreds og ikke mindst mig selv om at jeg havde det godt, selvom jeg inderste inden godt vidste at det var helt galt. Efter et wake-up call i sommers hvor hele min verden blev vendt op og ned, fik jeg endelig erkendt overfor mig selv at der skulle professionel hjælp til at bearbejde den sorg jeg har gemt på.
  Så nu går jeg til psykolog og det har hjulpet mig så meget og jeg ville ønske man kunne snakke mere åbent om at kærestesorger ikke nemt og man ikke altid kan klare det alene.

  1. Hvor er det godt at du har fået hjælp til at håndtere det, også selvom der skulle noget tid til først.
   Tak fordi du deler 🙂

 7. Tak, fordi du deler så sårbar en historie <3 Det tror jeg, kan hjælpe mange.
  Jeg ved, at radioværten Ayse Dede Tepe har startet en gruppe for folk med hjertesorg. Det er simpelthen den fineste ide, for så mange af os oplever det.

  Jeg har endnu ikke oplevet det, men derfor sidder frygten stadig i mig.

 8. Dejlig læsning kære Ditte – du skriver så ærligt! Den der forladthed er nemlig så svær at håndtere – og JA vi skal huske at bede om hjælp også hos professionelle – det tager tid, da følelsen er så dyb og næsten lammende, fordi man føler sig “kasseret” – det kan OGSÅ være af en partner som ikke er interesseret i meget andet end sit arbejde ( er ikke nærværende hverken fysisk eller psykisk – det kunne ha været tlf eller lign! ) følelsen er den samme: Jeg er ikke “værd” at elske – og det kan man blive ved med at undertrykke og leve sammen på denne måde i rigtig mange år – indtil man “vælter eller vågner op” – ofte begge dele. Og sådan slæber man sig igennem imens børnene vokser op – og lærer dem at sådan gør man !!! Sådan er voksne mennesker sammen ⁉️Øh nej – Det giver ikke den bedste balast – og jeg kan undre mig over hvorfor jeg lod det ske – det stammer nok fra meget tidligere oplevelser – mit eget selvværd – og jeg har skullet igennem det for at få fat i de følelser og få dem bearbejdet – og nu som næsten 70 årig er der stadig ting at arbejde med – fordi det hele blev fejet ind under gulvtæppet – man snakkede ikke ordentligt sammen. Tog sig ikke tiden til det – jeg bebrejder ingen, da det er mig der er den ansvarlige i mit liv – og det er HER og NU. VEJEN ER LIVET – og det er jeg taknemlig for ! knus fra moster ❤️❤️❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.