Sådan laver du en billedvæg og et kig på vores nye lyserøde stue

Jeg har vist små glimt af vores nye billedvæg på Instagram, men nu kan jeg endelig vise jer hele resultatet. Jeg trængte simpelthen til at der skulle ske noget nyt og jeg savnede vores gamle billedvæg som også gik fra gulv til loft. Derfor besluttede jeg mig for at flytte vores skrivebord ind i soveværelset og gøre plads til en masse smukke billeder.

Mange af billederne og samtlige rammer er fra Desenio, som har det største udvalg. Jeg har fået lov at dele en rabatkode til webshoppen; Koden ditteblog_25 giver -25% på plakater* mellem d. 21. og d. 23. august.

*Gælder ikke rammer og handpicked-/collaboration plakater.

Da jeg havde hængt alle billeder op syntes jeg ikke at den grønne vægfarve passede så godt til motiverne, så jeg besluttede mig for at give den lyserøde farve en chance. Det blev til “Deco pink” fra Jotun Lady. Jeg er virkelig vild med resultatet og jeg håber lidt at jeg kan finde et sted til både vægfarve og billedvæg i vores nye hus når vi flytter.

Plakaterne jeg har valgt fra Desenio er: Three Pink Chairs, Rebel Rebel, Neighbours, Antibes og Let the light in. Rammerne har jeg mikset i sort og eg for at fuldende det tilfældige udtryk, som billedernes forskelligheder giver.

Nu mangler jeg vidst bare en lille lampe i hjørnet, så er det blevet det perfekte læse hjørne og virkelig mit yndlings område i hele lejligheden.

Min svaghed for både lyserød og (lyse)gul går igen i motiverne.

Til sidst et par tips til at lave billedvægge:

Det er en god ide at lægge alle billederne ud på gulvet, så man får et overblik over hvilke billeder der skal op, hvordan de ser ud i forhold til hinanden og hvor meget plads man kommer til at bruge. Jeg havde målt væggen op og lagde herefter billederne ud så det passede i højde og bredde.

En tommelfingerregel er at afstanden mellem billederne skal være mellem 8 og 15 centimeter. Jeg valgte 8 cm både i afstanden fra vægkanten, loftet og generelt imellem billederne hvor det passede. Altså vil der nogle steder være mere plads da billederne er forskellige størrelser – men som udgangpunkt valgte jeg at alle ydre kanter skulle passe med 8 cm. På den måde kommer der en harmoni i billedvæggen, også selvom plakaterne er meget forskellige.

I stedet for at bore en masse huller i væggen kan man købe “stålsøm” som sagtens kan slås i væggen, selvom man har hårde murstensvægge. Det gør hele processen meget nemmere.

 

9 Comments
  1. Hvad gør du når du skifter farverne på væggen? Maler du bare over eller grunder du med en anden farve først for at den gamle farve ikke skinner igennem, eller ? 🙂 Virkelig et flot bord i øvrigt !

    1. Jeg maler bare over. Hvis det er god maling kan det sagtens dække med to lag ☺️ Hvis man bruger en billig maling kan man risikere at skulle male en masse gange og så ender det med ikke at være så billigt alligevel. Så det kommer meget an på kvaliteten af malingen ☺️
      Tak 🙏🏻☺️

      1. Tak for svar! Det lyder da dejligt nemt 😀 bruger selv Jotun lady, men har aldrig prøvet at skifte farve, det tør jeg godt nu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.