Nespresso Breakfast Club: Morgenmads opskrifter med kaffe – Ditteblog

Nespresso Breakfast Club: Morgenmads opskrifter med kaffe

Reklame for Nespresso.

I dag skal det handle om to ting jeg elsker; kaffe og morgenmad. I søndags havde jeg nemlig inviteret mine veninder på morgenmad hvor kaffe var det gennemgående tema. Kaffe er nok en fast del af morgenbordet hos de fleste, men i søndags var den også med som ingrediens i maden, hvilket jeg vil dele med jer om lidt.

Til maden blev der serveret masser af Lungokaffe. Til jer der ikke er helt inde i Nespressos termer, så er Lungo en kapsel der giver en større kop kaffe end hvis man vælger en Espresso kapsel. Den fås i flere forskellige varianter og intensiteter og kan både drikkes sort og med mælk. Det gør den nem at servere til gæster, da man kan servere den som den er og lave en kande stimet varm mælk ved siden af, så de selv kan justere.

Min favorit morgenkaffe er Envivo Lungo, da den er intens og sagtens kan klare en del mælk.

Nu til maden. Aftenen inden havde jeg forberedt en køleskabsgrød med kaffe (også kaldet over-night oat) hvilket gjorde det super nemt om morgenen. Da skulle den nemlig bare røres med en smule skyr og toppes med bær og chokolade. Dertil serverede jeg Aarhus’ bedste croissanter og en kaffe-banan shake. Sidstnævnte blev virkelig ikke særlig Insta friendly, men jeg lover at den smager godt 😉

Jeg havde lagt et udvalg af Lungo kapsler på bordet, så mine veninder selv kunne vælge kapsel når der skulle laves refill.

Opskrift på Kaffe chia-grød:

Det skal du bruge pr glas:
2 spsk. chiafrø
1 lungo kaffe (afkølet)
1 tsk. vaniljepulver
2 dl. skyr
Valgfri topping; fx. banan, blåbær og mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Aftenen før røres chiafrø, lungo kaffe og vaniljepulver sammen i en skål og stilles på køl natten over.
Om morgenen før servering røres grøden sammen med skyr og toppes med valgfri topping.

Opskrift på Kaffe-banan smoothie:

Det skal du bruge pr. glas:
1 frossen banan
1 dl. havremælk (jeg brugte havre kakao drik)
Isterninger
1 lungo kaffe (afkølet)
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. honning

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser i en blender og server med det samme.

Det var virkelig en nem morgenmad at bikse sammen, hvilket gjorde at jeg kunne holde fokus på at være sammen med mine søde veninder. Samtidig følte jeg at jeg kunne forkæle dem lidt med noget vi alle sætter stor pris på; nemlig kaffe af god kvalitet.

Det var ret sjovt at eksperimentere lidt med kaffen og bruge den på en anden måde end jeg er vant til, så det kan jeg kun anbefale. På den måde kan man få kaffen i brug til endnu flere lejligheder. Tænker den skal i en kage næste gang de kommer på besøg.

Læs også: Nespresso Creatista Plus – Derfor er vi gået tilbage til Nespresso

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.