Huskøb: Køkken tanker

Vi er endnu ikke helt i mål med valg af køkken til vores nye hus. De tre låger I ser på øverste billede har faktisk alle tre været i spil på de tegninger vi har fået lavet, så jeg tænker snart vores sælger synes vi skal træffe en beslutning.

Vi har fra start været enige om, at vi ville have et gråt køkken. Eller det vil sige, helt fra start var drømmen et linoleums køkken, men da jeg havde slugt beskeden om, at det ikke kunne lade sig gøre hos HTH, var drømmen et gråt køkken. Vi startede ud med den helt mørke koksgrå, men lige nu vakler vi mellem den lysegrå og den der hedder “mørk sand”. Fælles for dem alle er at de har egetræs kanter, som kommer til at matche vores gulve.

Et andet valg vi skal træffe er om vi vil have et grebsfrit køkken, hvilket vi umiddelbart havde tænkt at vi gerne ville. Vi var dog enige om at vi ikke var til “click-push” løsningen hvor man presser ind på lågen et bestemt sted for at den åbner. Har hørt at mange bliver trætte af den funktion, men ret mig endelig hvis I synes det er det bedste.

HTH har en anden løsning med nogle skinner (VH7), så man ikke behøver greb, men stadig kan tage fat i lågerne. På udstillingskøkkenet syntes vi det var rigtig pænt, men fordi vi vil have et gråt køkken, kom skinnerne for meget til udtryk til vores smag.

Derfor er vi faktisk endt på at vælge greb, som minder meget om de runde i messing på billedet ovenfor.

Amatur, vask osv. er vi slet ikke i mål med endnu. Jeg tænker umiddelbart godt at man kan blande, så man har krom amatur og vask selvom man har messing greb, hvad tænker I? Drømmen er messing, men man bliver virkelig overrasket over hvor meget alle de småjusteringer som vi hele tiden laver, de koster. Fx. drømmer vi lige nu om en bestemt emhætte som koster over 10.000 kr. Vi vil nemlig rigtig gerne have en emhætte i loftet så den ikke umiddelbart kan ses, men jeg havde da aldrig tænkt jeg skulle give så mange penge for en emhætte.

Jeg glæder mig virkelig bare til alle de her beslutninger er taget og ikke mindst til at se det færdige resultat. Men indtil da – hvis I har nogle inputs, erfaringer osv. så skriv dem endelig, så vi kan tage dem med i overvejelserne ♥

Billederne er fra Pinterest (som jeg bruger virkelig meget til at finde inspiration).

 

8 Comments
 1. Vi har push på vores oven skabe, det er forrige ejer der har installeret dette, vi synes selv ikke de er særlig praktiske. Vores køkken låger er hvide, så snask ses hurtigt, og man får lige meget hvad farven er nærmest, bare meget hurtigere fedtede fingre på, når det er push effekten.
  Plus det er irriterende når man gør rent, så står de og åbner og lukker – ja det er begge små ting, men det er de små ting man virkelig skal tage højde for, når det er et sted man skal bo i mange år!

  1. Præcis, det er nemlig også nogle af de ting vi har tænkt på at vi ville blive trætte af. Godt at få det bekræftet 🙂

 2. Lige en varm anbefaling – i bliver glad for en “usynlig” lofts emhætte – de fåes i vildt god kvalitet idag, hvor emfanget er stærkt/har god sugeevne, som man selvfølgeligt skal vælge ift. kubikmeter. Vi er SÅ glade for vores ????

  1. Det er helt klart også sådan en vi helst vil have, men vi skal lige finde ud af hvor der så skal spares til gengæld 😉
   Hvilket mærke er jeres? 🙂

 3. Vi har også lige købt hus, hvor køkkenet er fra HTH. Vi have kun et par uger til at vælge et andet køkken end det standard køkken som var valgt! (Stress?) Men vi endte med et helt sort køkken i mat laminat og håndtag i bruneret messing, de er skruet på lågernes bagside, så man kan altid skifte greb senere hen.

  Vi har hellere ikke besluttet os for armatur endnu, drømmer om en quooker i bruneret messing til at matche grebene, men av den er dyr?

  Jeg synes det lysegrå køkken med messinggreb er meget flot og tidløs ???

 4. Hvor må det være svært at vælge Ditte, og især når i ikke lige kan få drømmekøkkenet.
  Jeg er nok mest til det mørke koksgrå med huller som håndtag, men de er alle fine ??

 5. Hej Ditte
  Hvad er det for et køkken på det tredje billede fra oven (2. viste køkken) med de grå skuffer med guld-greb? Synes ikke umiddelbart jeg kan finde det hos HTH…Men er ret vild med det! På forhånd tak. Bh Anne

  1. Hej Anne. Alle billeder er fra Pinterest (som jeg henviser til nederst i indlægget) så det ved jeg desværre ikke ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.