En søndag i Esbjerg, Hjerting og på Fanø – Ditteblog

En søndag i Esbjerg, Hjerting og på Fanø

Indeholder reklame (Inviteret tur)

I søndags var Pernille og jeg inviteret på tur til Esbjerg, Hjerting og Fanø. Jeg havde også fået lov at tage Casper med som min Insta-husband, så han også kunne opleve de steder, hvor jeg har brugt rigtig meget tid da jeg var yngre. Jeg har nemlig ofte været i sommerhus lidt uden for Esbjerg, spist rigtig mange is ved stranden i Hjerting, og shoppet i Danmarks længste gågade. Derfor havde jeg også glædet mig til at komme tilbage og få et gensyn.

Som en ægte dansker må jeg selvfølgelig lige nævne vejret. Efter 1,5 måneds sommer og solskin, ramte vi desværre lige en søndag der var både grå og regnfuld. Det gjorde selvfølgelig lidt ved oplevelsen og ikke mindst billederne som jeg nu vil vise jer. Alt er jo bare mere skønt med en blå himmel som baggrund. Der var også nogle aktiviteter vi blev nødt til at aflyse, blandt andet Blokart og cykeltur på Fanø. Det gør selvfølgelig bare at vi bliver nødt til at vende tilbage en anden god gang, hvilket jeg bestemt ikke klager over.

Fineste Esbjerg.

Vidste I at Esbjerg er Danmarks 5. største by? Vi startede med en køretur rundt i byen fordi det simpelthen regnede for meget til at gå rundt. Jeg blev virkelig overrasket over hvor stor byen var. Som jeg nævnte før har den Danmarks længste (ubrudte) gågade og jeg var faktisk på Blå mandag på netop den, for alt for mange år siden.

Vi kørte forbi de flotteste villaer, charmerende små byhuse og et væld af nybyggede lejligheder, som alt sammen kun koster en brøkdel af, hvad vi er vant til omkring Aarhus. Da jeg var yngre drømte jeg om at flytte til Esbjerg omegn. Dengang tænkte jeg vidst ikke så meget på selve huspriserne, men det at bo så tæt på Vesterhavet var virkelig lokkende.

Ca. et kvarters kørsel fra Esbjerg ligger Hjerting, som har det fineste Badehotel. Siden jeg var der sidst er der blevet bygget en virkelig lækker strandpromenade lige udenfor, som opfordrer til at spise is og se på smukke solnedgange.

Vi søgte ly for regnen, og brugte tiden fornuftigt på at spise kæmpe stjerneskud og drikke lokale Fanø øl på Badehotellet.

Bagefter kørte vi ud til “Mennesket ved havet”, som er de fire hvide skulpturer der sidder og spejder ud over havet. Oprindeligt lavet som en gave til Skagen der ikke ønskede dem, så nu står de i Esbjerg og er blevet et varetegn for byen.

Flere gange i timen sejler der en lille færge fra Esbjerg til Fanø, som kun tager 12 minutter. Man kan have sin bil med, eller bare gå om bord til fods eller med sin cykel. Pernille og jeg snakkede om at vi sagtens kunne finde på at tage toget til Esbjerg og derefter færgen videre til Fanø for så at opleve øen på cykel. Så blir det næsten ikke nemmere at tage på ferie i eget land.

Fanø strand med udsigt til Esbjerg havn, som forresten ikke har noget med fiskeri at gøre længere. Vi blev nemlig spurgt om vi havde fordomme til Esbjerg og fiskelugten blev selvfølgelig nævnt med det samme. Den fordom har de svært ved at slippe, selvom der slet ikke lugter af fisk længere.

Fineste Fanø, med gamle fredede huse og brostensbelagte gader.

Vi så et par huse der var til salg, og blev vidst allesammen ramt af en lille drøm om et fredeligt ø-liv.

Fanø Rådhus. Det er også her landbetjenten holder til.

Vi fik også set to sæler imens vi var på Fanø. Den ene svømmede rundt i vandet og den anden lå og brummede på en sandbanke.

Vi sluttede dagen af på Esbjergs helt nye Street Food marked. Det var virkelig fint indrettet i et gammelt teater, med små hyggelige kroge og et stort udvalg af spændende boder, hvilket gjorde det svært at vælge.

Jeg fik en lækker tyrkisk ret med sød kartoffel fritter fra Otto’s, som jeg virkelig kan anbefale.

Casper fik Fish & chips med ærtemos fra Fair Brothers. Altid lækkert.

Jeg er spændt på at høre om nogen af jer også har et forhold til Esbjerg og måske endda har overvejet at bosætte jer der? Nu kommer jeg jo selv fra Sønderjylland hvor jeg virkelig har prøvet at få Casper med ned igen (uden held). Selvom jeg elsker alt ved Aarhus, så tror jeg bare det er vigtigt at overveje alternativerne. Der er mange andre byer der har sindsygt meget at byde på, samtidig med at man kan få rigtig meget for sine penge og dermed leve et noget friere liv.

Tak for nu fine Esbjerg og Fanø – vi kommer tilbage i solskin snart ♥

 

GemGem

4 Comments
 1. Godt i fik lidt sol på Fanø ☀️

  Min fars familie er fra Esbjerg, så alle mine farfar- og farmorminder stammer derfra.. vi holder også sommerferie på Fanø hvert år- jeg elsker den ø, farverne i klitterne og marehalmen og den brede strand ved Vesterhavet.. det er ægte sommer for mig ?

 2. Jeg er opvokset på skønne Fanø. <3 Min familie bor der stadig, så jeg nyder at kunne tage dertil når jeg har lyst. Pulsen falder 10 slag når jeg tager færgen. Så dejligt! 🙂
  Så fine billeder fra øen, men jeg synes i skal tage tilbage en dag solen skinner <3

  Knus Maya

  1. Ej jeg vidste slet ikke at du er opvokset der – det må virkelig ha været skønt.
   Skal helt sikkert tilbage til noget solskin i den nærmeste fremtid 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.