Aarhus: De bedste takeaway steder – Ditteblog

Aarhus: De bedste takeaway steder

Som den foodie jeg er, syntes jeg altså der manglede en take-away guide på min blog. Vi bestiller rimelig ofte mad udefra eller henter noget på vej hjem fra arbejde, så vi har efterhånden fundet vores ultimative favoritter. Nu er der også endelig lyst nok til at tage nogle gode billeder om aftenen, så jeg lover at den bliver opdateret med mange flere steder i den nærmeste fremtid.

Pita & Burgerbar, Østbanetorvet

Pita & Burgerbar på Østbanetorvet er blevet et sted vi ofte tyer til, når vi gerne vil have maden leveret. Der er nemlig gratis levering hvis man bestiller direkte fra deres egen hjemmeside (eller app). Vi har både prøvet deres pita og deres burger og begge dele er virkelig lækre. Selvfølgelig med fritter til.

Hvis man bestiller menu skal man lige være opmærksom på ikke at vælge kartofler eller sodavand når den popper op, da det allerede følger med. Det blev jeg lidt forvirret over første gang. Man skal bare skrive i kommentarfeltet hvis man fx ønsker en Sanpellegrino i stedet for den sodavand der følger med menuen.

Grillen, Klosterport

Jeg har det faktisk lidt ambivalent med burger og fritter som takeout. Sådan noget skal helst bare spises når det er helt friskt. Alligevel har vi bestilt fra Grillen et par gange efterhånden og det er jo bare så lækkert, så det er bestemt ikke sidste gang. Tjek lige de der fritterede onion rings…

Kan anbefale at gå all in og bestille Ben&Jerry milkshakes til.

De Fyrretyve Røvere, Frederiks Allé

Favorit stedet når vi skal have pita. Ulempen er at de ikke bringer ud og der altid er virkelig lang kø, medmindre man kommer lidt uden for peek hour. Stedet er inspireret af mellemøstens gadekøkken og de serverer pita og kumpir (bagt kartoffel med smør og ost toppet med fyld). Alt er lavet fra bunden, selv pitaen æltes og bages imens man står og venter.

Husk at smag deres fritterede broccoli. Vi bestiller altid 1 x fritter og 1 x broccoli til vores menu, SÅ lækkert med chili mayo til.

Grød, Central Food Market

Risotto eller bygotto fra Grød er også en favorit når det skal være knap så fastfood agtigt. De laver simpelthen de mest cremede retter, så jeg næsten ikke tør tænke på hvor meget fløde der må være i. Menuen skifter efter sæsonen men lige nu er jeg især vild med deres svampe risotto og i vinters var favoritten deres flæskestegs risotto.

Hvis I er til lemonade er deres mynte lemonade virkelig god og frisk til.

Letz Sushi, M.P. Bruunsgade / Guldsmedgade

Sushi takeout er altid godt når det skal være lidt mere luksus og det bedste er, at det ikke bliver kedeligt på hjemvejen, men sagtens kan holde sig friskt og lækkert. Billederne her er fra restauranten på Åboulevarden, men vi har ofte bestilt det som take-out og taget det med hjem efter job.

Husk at prøv en af deres signatur ruller. De er dyrere men alle pengene værd.

Burger Hut, Randersvej

Her kommer en til weekenderne med tømmermænd – burger, fritter og milkshakes. Vi prøvede deres crispy chicken bruger, hvor selve kyllingen desværre ikke var et hit – den var ret så tør. Men alt andet spillede – bolle, dressinger, syltede rødløg osv. Så næste gang må det blive en almindelig oksekøds burger eller måske den med falafel. Deres milkshakes er desuden virkelig lækre.

Jeg glæder mig til at tilføje endnu flere steder til guiden her. Et par favoritter jeg mangler billeder fra er Chido og The burger Shack. Sidstnævntes fritter med parmesan er jo de vildeste.

Hvor er jeres favorit take-out sted? ♥

Læs også: Aarhus Brunch Guide

Læs også: Aarhus Spiseguide

 

GemGem

GemGem

GemGem

4 Comments
    1. Jaa du har ret! Vi må tage nogle gode billeder oppe hos dig næste gang vi skal spise burger på Trøjborg :-*

    1. Jaa det har du ret i 🙂 Havde ikke mulighed for at komme til deres åbning og så glemte jeg det helt igen. Men skal bestemt forbi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.