Påske søndag og de sidste tanker om god nattesøvn – Ditteblog

Påske søndag og de sidste tanker om god nattesøvn

Indlægget er sponsoreret af Sengespecialisten & Auping.

Nu er mit samarbejde med Sengespecialisten ved at være slut, og jeg synes faktisk vi er kommet ret godt omkring hvad god søvn er; både hvad den gør ved en, hvordan man selv kan optimere den og forrige søndag; hvordan man får valgt den helt rigtige seng.

Det der med at vælge den helt rigtige seng kan især være en udfordring og Sengespecialisten anbefaler derfor, at man afsætter minimum 20 minutter (gerne længere) til at mærke efter om det er den rigtige madras for en. Hvis man alligevel skulle ende med en madras, som man ikke kan vænne sig til, har sengespecialisten en ombytningsret, hvor man kan få byttet sin madras til en anden hårdhed inden for et bestemt antal dage. I vores tilfælde med en Auping seng, var det 90 dage. Det gør altså, at der er god tid til at mærke madrassen efter i sit eget hjem og sikre sig at man får den gode søvn, som er målet med det hele.

Nu har vi jo mest snakket om selve sengen og madrassens betydning for søvnen, men der er også en anden vigtig ting der spiller en stor rolle i, om vi sover godt om natten; nemlig vores hovedpude.

Det er nemlig måden vores hoved hviler på, når vi sover, der er en afgørende faktor i, om vi vågner op med hovedpine og nakkespændinger eller med følelsen af at være frisk og veludhvilet.

For at finde den helt rigtige pude er der flere ting der skal tages stilling til; soveposition (sover du på ryggen, siden eller maven), din skulderbredde, din kropstemperatur under søvn og eventuelle nakke-problemer.

Jeg har i snart 10 år sværget til en Latex pude fra Dunlopillo, som også forhandles hos Sengespecialisten og jeg kan i den grad mærke forskel, når jeg sover hos andre eller er på ferie uden min pude. Den betyder virkelig alverden for min søvn.

Ligesom madrastyper er Sengespecialisten selvfølgelig også eksperter i at vejlede i at finde den helt rigtige pude.

Hvis man alligevel skal ud og investere i ny pude (og evt. dyne) kan jeg anbefale at spørge efter allergivenlige produkter. Næsten en halv million danskere lider af husstøvmideallergi og tallet bliver kun større. Så udover at være god til at lufte ud i soveværelset, kan man altså anskaffe sig allergivenlige puder, dyner og sengetøj for at skabe et bedre miljø.

Nu tror jeg ikke der er så meget mere at sige, andet end at ønske jer en god påskesøndag. Min skal tilbringes lige her, i blødt nattøj, knitrende dyner og med kaffe i hånden.

Jeg håber I er blevet inspirerede til at være mere nysgerrige på jeres søvn. Både på jeres egne søvnvaner og på, hvordan I ligger om natten. Jeg kan hvert fald kun anbefale at optimere især sidstnævnte, hvis ikke det er noget I har tænkt på før. Det gør så meget for ens energi og overskud at man ligger godt om natten og får den rigtige søvn.

Lad mig endelig vide hvis I har nogle spørgsmål til hele forløbet eller I synes der er noget jeg mangler at komme ind på ♥

Det lyserøde hør sengetøj har jeg købt hos Ellos og det er simpelthen så lækkert at sove i.

 

GemGem

4 Comments
  1. Den ser altså bare virkelig indbydende ud den seng ? Jeg tror, jeg er nødt til at investere i en ny pude, for jeg kan godt mærke, at den jeg har nu ikke er god for mig. Det kan man heldigvis gøre noget ved ?

  2. Hvilken latex pude bruger du? Jeg har lige købt en tempur pude, men overvejer at bytte den til en latex ?✨

    1. Min er fra Dunlopillo ☺️ Tænker det vigtigste er at få noget vejledning i hvilken du ligger bedst på ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.