Interiør: Ny billedvæg i stuen – Ditteblog

Interiør: Ny billedvæg i stuen

I samarbejde med Desenio har jeg lavet en ny (lyserød) billedvæg i stuen. Jeg har i lang tid tænkt at der manglede noget over vores bogkasser, efter at jeg malede væggen hvid, men jeg skulle lige finde de helt rigtige plakater før jeg sprang ud i endnu en billedvæg.

Desenio forhandler både plakater og rammer og begge dele er derfor købt på deres webshop.

Plakaterne jeg har valgt er følgende: PINK CHAIRS // STAY WEIRD // RECORD PLAYER // HOT HOT SUMMER 3 // PINK HOUSE // LET THE LIGHT IN.

Jeg har overvejende valgt sorte rammer, da jeg har egetræs rammer på min anden billedvæg og derfor gerne ville have et lidt andet udtryk på denne. Dog med to i egetræ fra Moebe (også købt hos Desenio), for at binde det lidt sammen med bogreolen.

Jeg har tidligere skrevet lidt om hvordan man bedst får en harmonisk billedvæg. En tommelfingerregel er at afstanden mellem billederne skal være mellem 8 og 15 centimeter. Nogle steder vil der være mere eller mindre plads imellem, da plakaterne har forskellige størrelser – men som udgangpunkt valgte jeg 8 cm mellem de fleste billeder og en lige kant under og på siderne.

På den måde kommer der en harmoni i billedvæggen, også selvom plakater og rammer måske er meget forskellige.

Her er også to andre “regler” man kan gå ud fra, når man hænger plakater op:

– Afstanden fra gulv og til midten af et billede skal være mellem 145 og 152 centimeter
– Afstanden mellem toppen af et møbel og og bunden af et billede skal være mellem 15 og 20 centimeter.

Jeg fik desuden også et godt tip den anden dag. Hvis man ikke har mod på at bore med slagbor og bruge rawplugs, men har en hård beton væg, er der åbenbart noget der hedder “stål søm”, som kan gå i de fleste vægge og som sagtens kan holde en ramme.

Jeg er selv blevet virkelig glad for resultatet, også selvom det måske er en anelse tøset. Casper havde dog givet tilladelse til et lyserødt tema.

Læs også: Guide: Sådan laver du en billedvæg

Bogkasserne er fra Mogens Koch, oneline tegningen er fra Mie Scheibye og den lyserøde kasse er fra Alex’ cykler.

 

GemGem

GemGemGemGem

GemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

6 Comments
  1. Aiiii, jeg er VILD med det!!? Jeg er så småt igang med at samle til en billedvæg herhjemme, og overvejer om jeg skulle prøve at give mine sorte yndlingsemner et frisk pust med noget spraymaling..?

    1. Det bliver da spændende. Det er også en god ide at samle over længere tid, så billederne er nøje udvalgt 🙂

  2. Virkelig flot, Ditte!? Jeg har overvejet en billedvæg så mange gange, men jeg har så svært ved at vælge nogle plakater, som jeg gider at se på i længere tid. Og så er min kæreste ikke helt så large med farverne, som Casper er ??

    1. Haha, det tror jeg de færreste er 😉
      Kan godt følge dig ift. at blive træt af plakater. Jeg har også skiftet en del ud. Dem der har fået lov at hænge i lang tid er mere afdæmpede og med plantemotiver 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.