Opskrift: Sunde æggevafler med falafler og grønt – Ditteblog

Opskrift: Sunde æggevafler med falafler og grønt

Vi har fundet os en ny go-to ret. I ved sådan en man altid kan overskue at handle ind til, fordi der ikke skal så meget fantasi til. Den kan heldigvis varieres så man ikke bliver træt af den alt for hurtig.

Retten er simpel, hurtig at lave og så er den tilmed sund. Jeg har det nemlig med at handle ind til ret usunde retter når jeg står nede i supermarkedet i sidste øjeblik, så det er rart at have et nemt og sundt alternativ.

Nu til retten: Æggevafler med blandet salat, feta og falafler. Nogle dage laver vi en bund af æggewraps i stedet for vafler. Det er mindst lige så godt, men jeg tænkte at vafler var pænest på billeder 😉

Opskrift på æggevafler (4 stk. så der er til to dage eller til madpakken)

2 dl. ærter fra frost
1/2 dl. mælk
3 æg
1 dl. hytteost
1 dl. mel (valgfri)
1 spsk. hampefrø (kan udelades)
1/2 tsk. salt

Overhæld de frosne ærter med kogende vand. Hæld vandet fra og blend ærterne med mælk, hytteost og æg.
Rør massen sammen med mel, hampefrø og salt.
(Jeg har skrevet valgfri mel, da jeg bruger hvad vi har i skabet, men en grov type tænker jeg er bedst. Jeg har brugt havremel i disse).

Opvarm vaffeljernet, kom lidt fedtstof på (jeg bruger kokosolie) og bag vaflerne.

Jeg køber altid færdiglavede falafler, da jeg synes Urtekrams falafler fra frost er mindst lige så lækre som hjemmelavede. De kan blandt andet købes i Fakta og Brugsen og der er ca. til to gange i sådan en pakke.

Resten af toppingen er ud fra hvad vi lige har eller har lyst til den pågældende dag. Salat, kål, avocado, feta osv. Evt. en dressing eller pesto hvis det skal være ekstra lækkert.

Når vi laver wraps er det som regel Caspers specialitet, men han laver den ud fra samme opskrift, dog minus ærter og hytteost. Det kommer sig virkelig ikke særlig nøje og det er det jeg elsker ved den her ret.

Har I også en go-to ret? Jeg kunne vidst godt trænge til at udvide mit repetoire en smule.

Læs også: Opskrift: Sunde og lækre bananvafler

 

2 Comments
  1. Hvor lækkert, tak for inspiration! Min go-to er risotto ? Jeg laver det med alt fra svampe til fisk, skaldyr eller chorizo, og bruger retten til at få tømt ud i køleskabet. Sidst var det med frisk timian, appelsinmarinerede svampe, spinat og asparges. Det kræver bare også lige en sjat vin, men vi har altid en flaske til madlavning stående ?

    1. Sikke en god ide med tøm-køleskabs-risotto. Det tror jeg at jeg må begynde at lave med jævne mellemrum også 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.