MINI GUIDE – AMSTERDAM – Ditteblog

MINI GUIDE – AMSTERDAM

I er flere der har spurgt om ikke jeg vil dele mine tips til Amsterdam og det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne. Vi var dog kun i byen i to dage, da resten af ferien var for at besøge Caspers søster og kæreste, som bor i Holland. Derfor er det lidt sparsomt med tips, men de steder vi var – både hvor vi boede og hvor vi spiste – fortjener helt klart en anbefaling.

Vi har været i Amsterdam sammen før, så vi sprang over alle turist attraktionerne i denne omgang og fokuserede i stedet på at være sammen og spise god mad.

Hotel:

Vi boede på The Hendricks Hotel, hvor jeg havde booket et “Superior” værelse med “in-room” badekar. Faktisk var det min julegave til Casper. Hotellet er et boutique hotel, altså et lille hyggeligt og personligt hotel, med de fineste detaljer. Alt var så gennemført.

Der var lækre Rituals produkter på badeværelset, skønne store badekåber og alle detaljer var lavet i messing.

Vi brugte det meste af aftenen og næste formiddag på hotellet, da vi bare trængte til at slappe af og komme ned i gear, inden en hel dag inde i Amsterdam.

Om morgenen havde vi bestilt morgenmad til værelset. Jeg tror ikke det var en service de normalt havde, men de var så søde at sige ja da vi spurgte og det var simpelthen så lækkert og ikke mindst hyggeligt at sidde i sengen i morgenkåbe og nyde en stor lækker morgenmad.

Stor anbefaling til hotellet i hvert fald. Det lå ca. 10 minutters gang fra stationen, hvilket var ret smart da vi kom ind med toget der og havde brug for at stille vores kufferter inden vi gik videre. Det samme på dagen da vi skulle checke ud, var det rart at kufferterne stod tæt på stationen, da vi skulle tilbage forbi hotellet for at hente dem, inden vi skulle videre ud til Caspers søster. Hvis vi havde været i bil og ikke skulle bruge stationen, tror jeg at jeg ville se efter et hotel der lå mere vest, omkring de 9 gader. Der var nemlig et stykke at gå (ca. 4 km), hver gang vi skulle ind til byen. Der kører selvfølgelig sporvogn og busser, men vi foretrak at gå i det lækre vejr.

Mad:

The Avocado Show, Daniël Stalpertstraat 61.

The Avocado Show er et must-eat sted, hvis man går bare lidt op i at stedet er “Instagram venligt”. Der er lyserøde velour sofaer, masser af planter, lyserøde menukort og så er maden bare SÅ smuk!

Vi delte en nachos og fik en toast hver, samt hjemmelavet lemonade. Så lækkert. Man kan vidst være ret uheldig med ventetiden, men vi kunne gå direkte ind og få et bord. Tror vi var der omkring kl. 14 en torsdag.

På samme gade lidt derfra ligger der også en “Avocado shop” med de sejeste Avocado accessories. Jeg købte et ret fint avocado cover til min telefon.

Bocca Coffee Roasters, Kerkstraat 96HS.

Jeg elsker caféer med industrivibes, ligesom der er på Bocca Coffee. Der er højt til loftet, uformel stemning med blandet interiør og så serverer de en virkelig god kaffe. Black eller White – ikke så meget pjat. Vi skulle selvfølgelig også have en brownie at styrke os på.

Lot Sixty One, Kinkerstraat 112.

Et lille hyggeligt kaffe spot, hvor vi kun tog en kaffe to-go fordi vi lige havde siddet og spist, men der var altså virkelig pænt og hyggeligt. Må komme tilbage.

De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 47.

De Hallen er et kæmpe kreativt område med haller inddelt i forskellige temaer. F.eks. “Food hallen” som var en kæmpe hal a’la Streetfood, med virkelig mange forskellige madboder. Det var så vært at vælge, men vi gik for Mexi Bowl og lemonader.

De skulle efter sigende også servere nogle fantastiske cocktails, så man burde næsten komme forbi en aften.

Der var også den fineste butik “The Maker Store” hvor jeg fik købt et par Amsterdam bøger med hjem.

 

De 9 gader, Huidenstraat, Runstraat, Berenstraat, Reestraat, Wolvenstraat, Haartenstraat, Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat samt Wijde Heisteeg.

Området der hedder de 9 gader er fyldt med skæve og anderledes butikker. Men kan vel sammenligne det lidt med Latinerkvarteret i Aarhus, selvfølgelig bare meget større. Min fødselsdagsgave fra Casper var at vi skulle forbi en butik han havde udset, som han syntes mindede meget om min smag. Butikken hedder Fabienne Chapot og er et Amsterdam baseret brand. Meget feminint og sjovt, da de bestemt ikke er bange for at lege med print. De havde netop fået en ny “lobster” kollektion hjem, som Casper syntes jeg skulle have en kjole fra, og den faldt heldigvis lige i min smag. Han er den bedste.

Både personale, væg og forhæng var klædt i “lobster” printet.

Vi fløj med KLM fra Billund til Schiphol (45 min) og tog derfra et tog ind til Amsterdam. Caspers søster kører ofte fra Holland til Danmark i stedet, da der ikke er nogle ruter med lavpris selskaber (endnu). Det tager ca. 8-9 timer i bil.

Skriv hvis I har spørgsmål og kom også gerne med inputs til hinanden i kommentarfeltet ♥

 

GemGem

GemGem

GemGem

3 Comments
  1. Jeg bliver simpelthen nødt til at få besøgt The Avocado Show, nu da det lader til, at ventetiden ikke er så slem længere. Det ser jo bare så lækkert ud! 😀

  2. Amsterdam er simpelthen så skøn en by, vi var der over nytår og det var en oplevelse i sig selv. Ser ud til du har boet på et skønt hotel. Altid sjovt at høre hvad andre har prøvet af spisesteder og oplevelser.

    Vi kan også varmt anbefale The Avocado Show, så Camilla det er bare afsted! 🙂 CT Coffee & Coconuts er et andet virkeligt lækkert sted, der bør prøves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.