Alternative beliggenheder til Aarhus når I søger ny bolig - Ditteblog

Flyttetanker: Alternative beliggenheder til Aarhus

Sidst jeg skrev lidt om vores flyttetanker var I flere der stod i samme situation som os. I syntes også det var et uoverskueligt projekt, at finde den rigtige placering omkring Aarhus. Vi er ikke kommet nærmere en beslutning endnu. Næsten tværtimod. Den anden aften brugte jeg igen-igen et par timer på Boligsiden, og det forvirrede mig næsten bare mere. Jeg tror nemlig at vi blir nødt til at beslutte os for beliggenheden, før vi forelsker os i et hus.

Derfor spurgte jeg igår efter erfaringer på min Insta story, til byer omkring Aarhus. Vi vil nemlig rigtig gerne undgå at Casper skal skifte job. Dog vil vi gerne lidt uden for Aarhus for at få råd til nogle flere kvadratmeter og så har vi et ønske om at bo tæt på noget natur. Et villa kvarter med stisystemer og marker kan ikke helt gøre det for mig. Jeg vil rigtig gerne have nem adgang til noget skov eller vand, ligesom vi har nu.

Der var flere der spurgte om ikke jeg ville dele de inputs jeg fik og det vil jeg selvfølgelig gerne. Så her kommer jeres erfaringer med byer omkring Aarhus, især med fokus på naturen omkring.

Læs også: De der 70’er huse kan altså også noget

Lystrup

Lystrup skulle være en skøn by, især i det nye område omkring Asmusgaardsvej og Indelukket. Dog er den offentlige transport begrænset med den nye køreplan.
Lystrup har en lille skov og flere grønne områder. Engsøen ligger her, som har en omkreds på 5 km og en masse fugleliv. Der er ca. 30 minutter på cykel til Aarhus C, som man kan køre af den dejligste vej langs vandet.

Elsted og Lystrup er næsten vokset sammen og der skulle især være hyggeligt omkring Elsted kirke. Der er gode indkøbsmuligheder, to skoler og mange institutioner.

Lisbjerg

I Lisbjerg bliver der også bygget meget nyt, blandt andet er der nye seje træ-huse på vej. Der er en kæmpe skov med rigtig mange stier, naturlegeplads, spejderhytter og udsigt til Egå Engsø. Der er 7-8 km på cykel til Aarhus C.

Nye

Den nye bydel tæt på Lisbjerg. Der kommer hele tiden nye boliger til og bliver formentlig også en attraktiv bydel om nogle år, når boligområderne er færdige og letbanen kommer dertil.

Brabrand

Brabrand overrasker positiv trods dårligt ry omkring Gellerup. Der er fantastisk natur i form af skov og Brabrandsøen. Der er kun 6 km ind til Aarhus C og så er der et godt sammenhold og stærke ressourcer som kæmper for et endnu bedre Brabrand.
Gammel Brabrand og alt ud mod Brabrandsøen er dog ret dyrt.

Stavtrup

Stavtrup ligger lige op af Brabrandsøen og man kan cykle via Brabrandstien til midtbyen på 20-25 minutter.

Tilst

Natur, gode indkøbsmuligheder af enhver slags, 12 minutter ind til centrum i bil, 2 busser direkte til byen hvert 10. minut og lave huspriser.

Beder

Beder ligger tæt på Fløjstrup, Ajstrup og Mariendal skov. Man kan cykle til Skovmøllen og Moesgaard og gå til Vilhelmsborg. Der er gode løbe- og mountainbike ruter og et fantastisk område omkring Fælleshaverne. Søer, udsigt tl Moesgaard, virkelig mange legepladser, blandt andet Svendgården med heste og geder og virkelig gode institutioner. Mange bofællesskaber hvilket kan mærkes i lokalkulturen, hvor man hjælper hinanden. Bus og snart letbane centralt i byen.

Odder

Med letbanen bliver det snart nemmere at komme til Aarhus fra Odder. Det ligger tæt på Saksild som er en rigtig skøn strand. Der er både marker og skov og så sker der meget i byen og på hovedgaden, især om sommeren og ved højtider. Der er butikker som Matas, boghandler, tøjbutikker og gode indkøbsmuligheder blandt andet i Europas største Kvickly.

Tranbjerg

Tranbjerg ligger med gode bus (og letbane) forbindelser til Aarhus. Der er en smuk sø og skov i nærheden og gode indkøbsmuligheder med Matas, Fakta, Rema, Kvickly og Netto. Det tager ca. 20 minutter i bil før man er i Aarhus Centrum.

Mårslet

Ligger i cykel/gå afstand til Vilhemsborg (afhængigt af hvilken ende af byen man bor i) og ellers er Moesgaard, Skovmøllen og andre skønne naturområder ikke uoverskueligt langt væk.

Hørning

Hørning ligger med tog forbindelse til Aarhus der kun tager 15 minutter og har nem adgang til motorvejen. Der er skov, Stilling sø og Skanderborg bakker tæt på. Der er et torv med dagligvarebutikker, Matas, blomsterhandler, slagter, bager, fiskehandler, helsebutik, pizzaria mm. Hvis man tager cyklen er der det skønneste bakkede terræn ud mod Jeksen.

Elev

Elev ligger tæt på Lisbjerg skoven og en sø, samtidig med det ligger ret tæt på Aarhus. Letbanen går snart derud og der er et fantastisk sammenhold og landsbystemning med et aktivt foreningsliv.

Skæring

Skæring har vandet i baghaven og hvis man bosætter sig i sommerhusområdet er der også skov. Der er mange busforbindelser langs Grenåvej, men kun én bybus.

Skæring strand er et sommerhusområde pt, men det er besluttet at det skal overgå til helårsbeboelse. Et virkelig hyggeligt område hvor ikke to boliger er ens. Det er tæt på vandet, masser af natur og stadig nogenlunde tæt på Aarhus.

Hjortshøj

En by der bliver mere og mere attraktiv grundet den kommende letbane. Den ligger tæt på motorvejen, lige op af letbanen og ca. 14 km. fra Aarhus C. Der er 4 km til Skæring strand og en fin skov at gå tur i. Den har landsbykarakter og er meget hyggelig.

Hornslet

Væsentligt billigere end Studstrup og Skæring, men stadig i cykelafstand til skov og med god vilje til vand. Derudover er der en hyggelig bymidte med forskellige supermarkeder, frisør, Matas, café, et par tøjbutikker osv. God forbindelse til Aarhus.

Rønde

Rønde ligger længere ude på Djursland end Hornslet gør, men lige ud til Kalø Vig bugt og er omringet af lækre skovområder. Er man til endnu mere natur kan man på 20 minutter køre til Mols Bjerge og området omkring, hvor naturen også er fantastisk. Det tager 25 minutter i bil til Aarhus Centrum og der går 4 busser i timen. Derudover vil Letbanen få et stop 5 km uden for byen. Der er gode indkøbsmuligheder.

Silkeborg

Rigtig mange nævnte Silkeborg som et alternativ til Aarhus og byerne omkring. Den har i den grad en skøn natur omkring sig og så kan man få mere hus for pengene end i Aarhus, men stadig have noget by tæt på med caféliv og en gågade. Ca. en halv times kørsel til Aarhus C og 50 minutter i tog.

Flere nævnte “Sejs” i Silkeborg som en mulighed.

Et andet tip der kom var at kigge på Danboligs nye side “Vores nabolag“. Den giver indblik i hvad der er i byer/nabolag. Især små detaljer som man måske ikke lige kan google sig til. Det er beboere i nabolaget der fortæller om deres favoritsteder, så andre kan få glæde af dem.

Billederne er fra min interiør mappe på Pinterest.

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

13 Comments
 1. Er vokset op i Hinnerup og mine forældre bor der stadig. deler Virkelig glade for det da der går både tog og bus, gode indkøbsmuligheder og skov og natur. Tror dog det er blevet mere populært at bo der … Så nok også dyrere….
  Mvh stinna

  1. Sådan er det desværre med mange steder, fordi flere og flere søger ud af byen for at få råd til mere plads. Vil kigge nærmere på Hinnerup 🙂

 2. Nu bor jeg ikke selv i Århus, men på Fyn. For 2 år siden stod vi samme situation som du beskriver her, da vi skulle beslutte hvor vi skulle købe et mindre landsted på Fyn. På daværende tidspunkt boede vi midt inde i Odense, men ønskede at flytte på landet og bygge hus (sammen med mine forældre, familiebofællesskab). Det var især min kæreste og jeg, der ikke ville alt for langt væk fra byen. Så vi lavede en radius rundt om Odense, med max 35 minutter i bil til Odense centrum. Og så søgte vi på steder ud fra det. Nu er det selvfølgelig anderledes når man flytter på landet, for os betød det ikke så meget, hvad det var for en by, der lå i nærheden. Men mere naturomgivelserne 🙂 vi var ude og kigge på de første steder april 2016, og august 2016 skrev vi under på en købsaftale. Forhåbentligt flytter vi ind i det hus, vi har knoklet på og selv bygget i halvandet år om en måneds tid.

  1. Åh hvor lyder det spændende! Og god ide at lave en radius, så man ikke lige pludselig kommer for langt væk, ift. hvad man egentlig ønsker 🙂

 3. Hey, vi bor i en lille men meget dejlig landsby, der hedder Over Randlev mellem Odder og Hou. Der ligger 60 huse i byen og selvfølgelig en masse enkeltstående huse rundt om. Vi har en skøn friskole med 90+ børn. Der hører en børnehave til med 40 børn. Vi har vores eget yoga center, en legeplads, en aktiv borgerforening og ja af de sidste 3 solgte huse her er de 2 småbørnsfamilier. Der er fem km til stranden og mange fine skove i området. Man får virkelig meget for pengene her – og selv om der ikke er meget til salg lige her for tiden, så er der lidt i området:-) fik jeg sagt at vi kan se over til Fru Møllers Mølleri, som er vores weekendbager.
  Jeg ville tænke praktisk i mit valg: vil jeg have to biler (her hvor vi bor er det vanskeligt med andet end to biler), hvor lang skal transporttiden være til job (jeg havde 25 min til job i Højbjerg), cirka 35 til centrum). Det der er bøvlet er at komme på tværs af Aarhus, så er arbejde syd = kig efter syd. Er arbejde nord, kig efter nord.
  Så ville jeg tage stilling til om jeg vil bo i eller tæt ved skov og strand. Og i givet fald hvor tæt. Og så vil jeg vælge hvor tæt jeg vil bo til naboer.
  PS. Ikke langt fra os er der et landsted med POOL til salg✌?✌?✌?

  1. Det lyder virkelig skønt, og jeg elsker fru Møllers Mølleri!
   Det er nogle gode overvejelser du nævner 🙂

 4. Hej
  Min familie og jeg er lige flyttet til Langå. Her er masser af lækker natur, og stadig fin både bus og togforbindelse til Aarhus – og andre byer 🙂 Vi er rigtig glade for det. En hyggelig lille by hvor der sker en del og hvor man kan mærke sammenholdet 🙂

 5. Hej Ditte,
  Jeg er vokset op i Beder, og jeg elskede det 🙂
  Man siger jo, at størstedelen af dem, der kommer fra Beder og Malling oftest flytter tilbage dertil, når de skal slå sig ned senere.
  Jeg er ikke selv endt i Beder, men i Højbjerg tæt på, fordi min kæreste og jeg arvede et hus efter hans farfar.. Hvis det ikke var tilfældet, kunne jeg sagtens selv være endt i Beder igen 🙂

  Det, der særligt er dejligt ved Beder er dels lokalbefolkningen, som bare er så venlige, dels naturen – fantastiske parker, skove, åer og hav 3 km væk, og dels afstanden til Aarhus C, som kan nås inden for små 20 minutter i bus – eller en frisk cykeltur 😉

  Jeg elsker livet i hus generelt. Der er så mange flere indretningmuligheder. Der er plads, og man kan åbne en dør til sit helt egen grønne område, som også er fantatisk at indrette. Du er velkommen til at følge med i renoveringen og indretningen på Instragram – Boikenvilla 🙂

  I skal bare glæde jer helt vildt, og jeg ønsker jer så meget held og lykke med jeres søgen efter det helt rigtige for jer 🙂

  1. Jeg mener vi kiggede på Skødstrup men det levede ikke rigtig op til vores ønsker om lokalmiljø med indkøb, skoler, natur osv så vidt jeg husker. Vi var mere til Studstrup men der var priserne over vores budget ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.