Nespresso Creatista Plus – Derfor er vi gået tilbage til Nespresso

Indlægget indeholder reklame.

Efter ca. et år uden, er vi nu gået tilbage til at have en Nespresso maskine. Vi savnede simpelthen det enkle system.

For et par år siden havde vi den mindste Nespresso maskine man kan få og da vi fik lyst til at opgradere den, blev Nespresso mærket skiftet ud med en Espresso maskine. Desværre blev vi aldrig rigtig glade for den løsning, selvom vi begge godt kan lide at nørde med kaffe. Nogle gange er det bare rart at kunne trykke på en enkelt knap, og så få en rigtig god kop kaffe, uden at skulle bruge en masse tid på det. Så kan man eksperimentere med bryggemetoder i weekenderne når man har tiden.

Den nye Creatista Plus, som vi har fået nu, er lidt en mellemvej. Den har nemlig et super enkelt kapsel system, som man kender det fra de andre Nespresso maskiner, men her kan man, via et display, vælge hvilken slags kaffe man vil have. Vil man have Lungo, Cappuccino, Latte eller f.eks. en flat white.

Når man har brygget selve kaffen kan man indstille mælketemperaturen. Man sænker damprøret ned i mælkekanden hvorefter den laver den perfekte tekstur, uden at man skal tænke på at holde kanden i en bestemt vinkel (som man skal ved en espresso maskine, for at få den rigtige tekstur). Det gør maskinen perfekt til at eksperimentere med latte art.

Vi er begge blevet så glade for maskinen og er i fuld gang med at afprøve en masse forskellige kapsler. Den er virkelig et godt bud, hvis man ønsker god kvalitetskaffe og forskellige kaffe typer, men stadig gerne vil have et enkelt system.

I kan finde maskinen lige her.

12 Comments
 1. Tak for et godt indlæg – vi overvejer netop en ny kaffemaskine 🙂 Vi har en gammel nespresso pt.
  Når man har lavet kaffen, hvordan gør man så med mælken? Altså er det efter opskrift fx hvor varm mælken skal være i en flat white samt mængden af mælk – eller er det noget man selv bestemmer?

  1. Mælken er indstillet efter hvad der er “optimalt” til hver enkelt slags kaffe. Men man kan sagtens ændre det nemt. Vi vil fx gerne have den lidt varmere i en latte end hvad den er forud indstillet til. Mængden hælder man selv op i kanden – der er en minimum og en maximum linje at gå efter 🙂
   Det er VIRKELIG simpelt 🙂

 2. Har I problemer med damprør? Vi renser og renser med den dertil medflg nål, skyller og tørrer, men alligevel? hele tiden stopper den i processen, og “forlanger” at damprør ska renses… øv men flot er den, maskinen, men ærgerligt når vi bruger mælk og så er nødt til at varme i microovn ;(
  Hører gerne hvis I har et fif… 😉

  1. Hej Susanne. Vi oplevede det i starten, men synes at hvis man er opmærksom på at tørre damprøret af lige når man tager den ud af kanden, altså inden den selv sprøjter vand igennem, så er det ikke særlig ofte det skal renses. Jeg glemte nemlig altid at have en klud klar i starten, så jeg tog kanden af, så sprøjtede den vand igennem og så tørrede jeg den af – så synes jeg den stopper hurtigt til.
   Hyppig afkalkning hjælper også på det ☺️

 3. Vi er også super glad for vores maskine. Den laver altid skøn kaffe. Men nu vil vi gerne lave is kaffe på den. Når vi indstiller mælke temp. Til kold, er mælken stadig meget varm. Er det vores maskine eller ??
  Mvh. Fredbjørn.

  1. Uh det har jeg faktisk ikke engang prøvet, jeg skummer aldrig mælken til iskaffe. Kan lige give det et forsøg senere og vende tilbage ☺️

 4. Hej Ditte
  Hvilke knapper skal trykke på, hvis jeg vil ha maskinen til at lave en STOR kop sort kaffe, som jeg bagefter kan komme lidt varm mælk i?

 5. Please hjælp mig…. vi har lige købt denne maskine. Men hvordan laver vi en cappucino ? Og alm mild kaffe med mælk ?

  1. Du vælger bare Cappucino i menuen ☺️ Og en alm kaffe – så vælger jeg Lungo ☺️

 6. Fin blog, som jeg lige faldt over 🙂

  Vi oplever relativt ofte (måske hver 15. – 20. gang), at det er som om, at maskinen ikke slutter tæt om en kapsel og der kun kommer en sjat vand igennem, samtidig med, at den larmer helt vildt meget.
  Jeg aner ikke hvad det skyldes? Til at starte med troede jeg, at det var pga af kapslerne, men da det også sker med Nespresso kapsler, så kan det ikke være det.

  Er der andre, der oplever det samme?

  1. Hej Henrik. Det lyder underligt – især fordi jeg lige skulle til at spørge om du bruger uoriginale kapsler. Har nemlig prøvet det lidt for mange gange med kapsler købt i et supermarked, men ikke med Nespressos egne. Prøv evt at spørg i en Nespresso butik eller skriv til support. Nespresso har også en del løsninger på fejl på deres hjemmeside ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.