10 ting du kan gøre for at kickstarte 2018 – Ditteblog

10 ting du kan gøre for at kickstarte 2018

Sidste år udgav jeg indlægget “10 måder at besejre januar på“, som er en liste med hyggelige ting der kan forsøde den mørke måned lidt, og som desuden stadig er meget relevant. Måske lige bortset fra punktet med skøjterne – det vil jeg ikke anbefale længere.

I år tænkte jeg at jeg i stedet ville lave en liste med de ting vi kan lave i januar, som kan kickstarte året og gøre at vi alle sammen kommer godt fra start. Lyder det ikke som en god plan?

#1 Ryd ud i garderoben: Allerede nu begynder butikkerne at bugne med forårs varer, så det er et perfekt tidspunkt at få sorteret og ryddet ud i det gamle. Er der ting du slet ikke har fået brugt gennem det sidste år? Eller er der ting du har glemt du havde, som måske kan gøre at du ikke behøver købe så meget nyt? Jeg sætter altid det bedste til salg på Tradono eller Instagram og smutter på genbrug med det sidste.

#2 Ryd op i din mail indbakke: En gang eller to om året forsøger jeg at “unsubscribe” mig fra alt unødvendigt i min indbakke. Efter at have gjort det ved alt i en uges tid, kan jeg med det samme mærke at mængden af ligegyldige mails der tikker ind, falder. Det er virkelig rart.
Desuden har jeg alle mine mails opdelt i forskellige mapper, så jeg hver dag kan slukke computeren med en helt tom indbakke. Det er den bedste følelse, men måske lidt for ekstremt for nogen.

#3 Få styr på økonomien, evt. ved hjælp af budgetter: Et nyt år er et smart tidspunkt at starte et budget og få oprettet en budgetkonto, hvis man ikke allerede har det. Jeg har i flere år haft alle mine faste udgifter i et excel ark og betalt et bestemt beløb ind på min budgetkonto hver måned. På den måde bliver man aldrig frustreret over en kæmpe regning, da man betaler det samme hver eneste måned. Det kan tage lidt tid at få lavet det første overblik, men derefter er det nemt at rette til løbende.

#4 Sæt nogle mål for det nye år. Forsæt, mål eller drømme. Hvad der nu fungerer bedst for dig. Måske har du brug for nogle helt konkrete mål for hver dag, f.eks. at du skal gå 10.000 skridt eller drikke minimum 2 l. vand. Det kan også være nogle langsigtede mål eller bare nogle drømme for hvad året gerne må indeholde.

Læs også: Mine mål og drømme for 2018

#5 Sorter dine beauty produkter: Jeg har lige sorteret mine badeværelses hylder og skabe og ryddet ud i alt det jeg ikke bruger længere. Jeg tror altså det er en pigeting at man ikke altid får brugt sine rester op, før der blir købt noget nyt. Jeg havde hvert fald en del rester der kunne blive smidt ud, som jeg enten ikke længere får brugt, eller som var udgået på datoen.

#6 Ryd ud i gamle papirer og kvitteringer: Har I mon stadig ringbind stående fra dengang alt blev printet på papir? Casper og jeg snakkede lige om det den anden dag, at vi virkelig burde skaffe os af med de få vi har tilbage. Alt kommer jo i e-boks osv. nu. Det samme med gamle kvitteringer, kort, invitationer osv. Det kan virkelig skabe meget plads og måske lidt mere ro og orden omkring ens arbejdsplads/skrivebord.

#7 Organiser din smartphone: Måske I kender det der med at løbe tør for plads på telefonen? Eller også er det en bloggerting grundet alle de billeder der bliver taget hver dag. I hvert fald tror jeg det er en god ide at få ryddet op på ens telefon. Slet alle de apps du alligevel aldrig bruger. Selvom du har betalt for dem, kan du sagtens hente dem igen gratis, hvis du fortryder. Det samme med billeder og gamle beskeder, gå det igennem og få slettet alt unødvendig.

#8 Køb nye planter eller gør noget godt for de gamle (planter): Vinteren kan godt være hård ved de grønne planter, som har brug for meget lys. Gå dem igennem og se om der er nogen der skal udskiftes. Måske kan de få det bedre med noget nyt frisk jord eller en omgang gødning. Det er her fra foråret at vi skal til at gøde vores planter regelmæssigt igen.

#9 Køkken oprydning: Det der skab der bugner med konserves og andre madvarer, men som man ikke orker at lede igennem når der skal forberedes aftensmad, ikke? Det skal sorteres. Det samme med fryseren, som man ikke aner hvad indeholder. Måske den skal afrimes nu du er i gang? Så er køkkenet i hvert fald klar til at blive fyldt op med nye lækre ting.

#10 Tøm dine håndtasker: Jeg har virkelig meget skrammel liggende rundt omkring i mine forskellige tasker. En ide kunne være at have en lille clutch til alle de ting, som man gerne vil have med hver dag. Så kan man nøjes med at flytte den over i sin taske, i stedet for at have en masse ting liggende løst. Min yndlings læbepomade fra Karmameju har f.eks. været forsvundet (og dukket op igen) ca. 10 gange bare de sidste par dage, fordi jeg flytter rundt på den i forskellige jakker og tasker…

Har I andre gode ideer, til at få kickstartet det nye år?

GemGem

GemGem

2 Comments
    1. Tak Charlotte 🙂
      Det er noget Michelle (Stonemuse) og jeg arbejder på 😉 Der kommer mere info om den senere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.