Opskrift: Hurtig salat med figner, gedeost og karameliserede valnødder – Ditteblog

Opskrift: Hurtig salat med figner, gedeost og karameliserede valnødder

Jeg blev så glad igår, da jeg så at der igen var friske figner at finde i supermarkedet. Jeg elsker dem virkelig og sidste efterår spiste jeg dem stort set til alt. Jeg skyndte mig derfor hjem for at lave en hurtig salat og jeg tænkte at jeg lige ville dele opskriften.

img_0826

img_0827

Det skal du bruge til en portion:
1 frisk figen
Et par skiver gedeost
En håndfuld blandet salat
Karameliserede valnødder

Til karameliserede valnødder:
75 g. valnødder
75 g. brun farin
1,5 dl. vand
Saften fra 1/2 citron
1 tsk. vanilje pulver

Fremgangsmåde:
Hæld kogende vand over valnødderne for at fjerne den bitre smag. Hæld valnødderne i en gryde med de øvrige ingredienser og kog langsomt op. Lad det simre uden låg indtil det har en karamel lignende konsistens.

img_0829

Herefter anrettes alle ingredienserne og du har den lækreste smagfulde salat.

Hvis man vil have en mere mættende salat kan man evt. tilsætte edamame bønner og hvis man ikke er til gedeost, smager den også rigtig godt med feta.

 

GemGem

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.