Aarhus Spiseguide – Ditteblog

Aarhus Spiseguide

Min spiseguide til Aarhus er en samling af mine ultimative favorit steder. Den vil løbende blive opdateret med nye spændende restauranter, så husk at kom tilbage for ny inspiration.

Stederne er beskrevet meget kort, men I kan klikke jer videre ind på separate indlæg til hvert sted. Jeg håber I finder inspiration til at komme ud og nyde noget god mad i min yndlings by.

Madklubben Aarhus – Toldboden Aarhus Havn
Sammensæt selv 2 eller 3 retter i Toldbodens gamle smukke lokaler på Aarhus havn. Her får du virkelig lækker mad og meget mad for pengene. 2 retter koster fra 200,- og 3 retter fra 225,-. Nogle retter koster ekstra, hvilket blandt andet gør sig gældende for deres oksecuvette, men den kan altså virkelig anbefales hvis man ønsker et godt stykke kød.

Madklubben Grill – Åboulevarden

Madklubbens nyeste Aarhus restaurant, med alt godt fra grillen. Uanset om du er til fisk, oksesteg, lammeculotte, svinekotelet, burger eller hummer. Virkelig fine og hyggelige lokaler.

Forlæns & Baglæns – Jægergaardsgade
Menuen hos Forlæns & Baglæns består af spansk inspirerede tapas retter, som lægger op til, at man deler maden og på den måde får prøvet en masse forskelligt. De har en menu hvor man kan vælge 2 slags tapas, 1 before-dinner cocktail, 2 glas vin og 1 after-dinner cocktail til 425,-.

Gorm’s – Jægergaardsgade
Hvis man er ude efter lækre gourmet pizzaer, kan jeg anbefale at tage på Gorm’s. De har desuden et koncept der hedder “Italienertæv”, hvor man betaler 350,- pr. person og så serverer de det bedste fra menukortet af snacks, antipasti og gourmetpizze, bestemt af køkkenet.

Basso – Skolegade
Konceptet er “Social Dining”, altså dele retter (hvilket jeg eeeelsker), inspireret af den italienske madkultur.

Tapashi – Klostergade
Tapas og sushi er konceptet og selvom det måske umiddelbart lyder som et lidt underligt mix, så skal det virkelig prøves. Det er ikke traditionel spansk tapas med ost og pølse, men en masse små lækre retter, som er et virkelig lækkert supplement til sushien. Deres sushi er virkelig smagfuld og smukt anrettet og så serverer de de skønneste cocktails.

dsc04264

Domestic – Mejlgade
Michelin restauranten Domestic kan virkelig anbefales når der skal gøres lidt ekstra ud af aftenen. Vi fik 21 lækre og gennemførte serveringer og derudover er lokalerne også virkelig smukke.

img_0580

Letz Sushi – Bruuns gade / Guldsmedgade
Udover at servere virkelig lækker sushi har Letz sushi også fokus på miljøet og går meget op i bæredygtighed. De køber f.eks. deres ris så lokalt som muligt, så den kommer fra Nord Italien, som ligger i samme klima bælte som Japan, hvilket gør at det er den samme gode ris, bare med meget mindre transport.

Restaurant Himmel og Hav – Kysing
Denne restaurant henvender sig til de med bil. Den ligger nemlig uden for Aarhus. En lille perle ud til vandet der serverer lækre stenovnsbagte pizzaer.

img_0537

Vin Danmark – Aarhus Ø
Mit favorit spot en lun forårsdag eller om sommeren – tapas og vin med havudsigt til helt fair priser. Som noget nyt kan man også få fiske tapas.

img_0334

Pho C&P – Sønder Allé
Den bedste vietnamesiske i byen og så er maden endda relativt billig. Husk at dele et par friske ruller sammen med jeres hovedret.

img_0252

Karma Sushi – Frederiksgade
Selvom Karma Sushi er lidt dyrere end andre steder, så kan man sagtens smage at der er gjort mere ud af de enkelte ruller. De er fyldt med smag og så er de også bare så smukt anrettet. Vi fik “Signatur” menuen og den kan virkelig anbefales, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af aftenen. Den indeholder udover sushiruller også laks, kaviar, misosuppe, kongekrabbe og tempurasalat. Så lækkert!

img_0833

St. Pauls Apotek – Jægergaardsgade
Apoteket er endnu et sted man kan tage hen, når der er en lidt mere særlig anledning. Her serveres der cocktails til alle retterne og det er så gennemført. Stemningen og lokalerne er desuden så hyggelige.

30099798802_b81dc07102_c

Landcafé – Studsgade
Den hyggeligste café i en baggård, hvor alt mad er lokalt og virkelig lækkert. I kan læse mit indlæg om deres brunch her, men de øvrige måltider kan virkelig også anbefales, især på en sommerdag i deres hyggelige gårdhave.

dsc04307

Find endnu flere lækre Aarhus spisesteder i Michelles store spiseguide med 30+ restauranter og caféer.

 

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

4 Comments
  1. Troede jeg var opdateret på café- og restaurantlivet i Aarhus, men kan da se, at jeg kommer alt for lidt ud😀. 1000 tak for en superfed spiseguide til min hjemby👍👍👍

  2. Virkelig inspirerende og lækker guide 👌🏼🍳☕️ Jeg savner dog nogle cirka priser de forskellige steder, men det er måske bare mig der godt kan lidt, at vide det 🙈

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.