Aarhus Brunch Guide

Jeg er virkelig et morgenmads menneske, forstået på den måde, at jeg til hver en tid vil vælge at bruge mine penge på at tage ud at spise morgenmad/brunch, frem for dagens øvrige måltider. Derfor har jeg også prøvet en hel del af Aarhus’ brunch- og morgenmads udvalg.

Fremover vil jeg samle mine anbefalinger i dette indlæg.

BRUNCH:

Land Café, Studsgade
Landcafés “mokost” indeholder både ost, laks, hønsesalat, kage, frugt, æg, bacon, pålæg og youghurt. Altså lidt af det hele. Derudover er alle råvarer lokale og så er den så smukt anrettet. Den er lidt i den dyre ende, men jeg synes bestemt at den er det værd. Udover at maden er god har de den hyggeligste gårdhave, hvilket er et kæmpe plus om sommeren.
I kan se mange flere billeder derfra i mit indlæg her.
Pris: 149,-

dsc04314

Gorm’s Pizza, Jægergaardsgade
Italiensk brunch med en stor buffet med alverdens ost og pølse, tapenader, brød, ymer med rugbrøds drys, salater frugt osv. Derudover bliver der serveret friskbagte pizzaer direkte ved bordet, så man får lov at smage en masse forskellige slags. Det samme gør sig gældende for æggekagen, som serveres i en støbejernspande ved bordet.

Der er fri lemonade, juice, stempelkaffe og the med i prisen og så kan man tilkøbe nogle super lækre cocktails med bobler.

Pris: 195,- inkl. drikkevarer.

FFood, Vesterbrotorv
Brunchen på FFood er nok den mest instavenlige (mest fotogene) brunch i Aarhus. Den har de smukkeste farver.
Faktisk gik der lang tid før jeg fik den prøvet, da der desværre kun er meget få siddepladser i caféen, men hvis man er heldig at få en plads, kan den virkelig anbefales. Den mætter virkelig meget da den blandt andet indeholder en chia grød og så er alt bare super lækkert.
Pris: 115,- inklusiv en valgfri (friskpresset) juice.

dsc05261

Café Opera, Banegårdspladsen
Italiensk inspireret brunch med hjemmelavede specialiteter og friskbagt brød. Caféen er smukt og eksklusivt indrettet med velour og guld interiør. Deres brunch består af hjemmebagt brød og croissanter, 3 slags kødspecialiteter, 2 slags oste, æg-muffin med pancetta og yoghurt med müsli og bær. Hertil er der også oliven, tapenader, artiskok og marmelade. Vi fik lækre friskpressede juice og kaffe til og kom af med lidt over 400,- hvilket jeg synes er en rigtig fin pris for så lækker mad.
Pris: 125,-
Bonus: De giver -20% i studierabat.

img_0953

Bernth, Borggade
Hos Bernth sammensætter man selv 3, 5 eller 7 små retter. Den serveres hver dag fra kl. 9, men om lørdagen er menuen udvidet med flere forskellige retter. Vi valgte hver 5 retter hvor vi delte nogen af dem, for at kunne prøve mest muligt. De bager selv deres brød og det er så lækkert, så det er næsten ligegyldigt hvad man vælger af tilbehør, så smager det bare godt. Men favoritterne var en smøreost, røræg og en hjemmelavet “nutella”. Jeg har virkelig savnet sådan en “byg selv” brunch i Aarhus, og den her levede heldigvis op til forventningerne.
Pris: 280,- for 10 retter og 2 x kaffe.

Processed with VSCO with a5 preset

Langhoff & Juul, Guldsmedgade
Jeg synes altid det er svært at finde en lækker brunch i hverdagene. Caféerne serverer ofte kun den store brunch i weekenderne og i stedet “morgenmads tallerkener” i hverdagene. Derfor vil jeg lige tippe om et sted der rent faktisk serverer en lækker brunch i hverdagene. Nemlig Langhoff & Juul i Guldsmedgade. I øvrigt en af mine yndlings caféer i Aarhus på grund af den hyggelige stemning, personlige indretning og ikke mindst gode service.

Der er lidt for en hver smag; Ymer trifli med müsli & frugtsalat, rav-ost, brie & årstidens marmelade, varmrøget laks & rørt hønsesalat, røræg med pølser, bacon & purløg, samt dagens syndige kage. Hertil grovstykke lavet på surdej samt kernerugbrød & pisket smør. Der er MEGET mad og jeg har endnu ikke formået at spise op.
Pris: 198,- inkl. en valgfri kaffe eller te og en kold drik.

dsc03456

Greenilicious, Magasin
Greenilicious ligger inde i Magasin og har fokus på økologi og sundhed men uden at være fedt forskrækkede.
Deres weekend brunch består af surdejsbrød, kerne knækbrød, pisket smør, ost, hjemmelavet marmelade, chiagrød, cottage pie, wrap med lækkert fyld, brownie lavet på kikærter og en valgfri juice. Virkelig lækkert og smagfuldt og så har de faktisk formået at gøre omgivelserne rigtig hyggelige, på trods af, at de ligger i et stormagasin.
Pris: 148,-

img_0922

Juliette, Jægergaardsgade
Min absolutte yndlings café i Aarhus, både pga. maden, indretningen og gårdhaven om sommeren. Brunchen består af Øko-røræg, merguezpølse, bacon, charcuteri, ost, lakserillette, fromage blanc med agavesirup, frugt & granola, karamelcreme, marmelade & kokoskage.
Pris: 145,-

img_0319

Mefisto, Volden
Mefistos brunch bliver serveret som en dele brunch og kommer som flere små retter i fine små gryder. De er jo eksperter i fisk så flere af retterne indeholdt fisk, f.eks. hummer crochette, brioche bolle med torsk og små tun bøffer. Så lækkert. Der var også det lækreste svinekød med bbq marinade, masser af lækkert brød og jordbær med hvid chokolade og fløde.
Meget utraditionel men virkelig lækker brunch.
Pris: 249,- inkl. kaffe og æblemost.

img_0675

Sjette Frederiks Kro, Risskov
En sommer dag kan jeg kun anbefale at smutte en tur på cyklerne ud til Risskov og spise brunch på Sjette Frederiks Kro, med udsigt ud over vandet og Den Permanente. De har en stor brunch buffet som er virkelig lækker, men de kunne næsten servere hvad som helst med den udsigt. Der er så skønt. Hvis vejret derimod ikke er godt og man ikke kan sidde ude, vil jeg anbefale at smutte forbi Casablanca i Rosensgade i stedet, som har præcis samme menu.
Pris: 250,- inkl. drikkevarer ad libitum.

img_0318

Grappa, Åboulevarden
Jeg går altid langt udenom caféerne ved åen når jeg skal ud at spise, men lige præcis Grappas brunch, synes jeg altså kan noget. Det er en italiensk inspireret dele brunch og min veninde tippede mig lige om, at deres morgenmads pizza er tilbage på menuen. Den er virkelig lækker.
Pris: 130,-

img_0317

Fika, Jægergaardsgade
Fikas brunch er ret hurtigt røget ind som en af favoritterne. Man kan både få den til hverdag og i weekenderne, hvilket også er et plus. Den indeholder lækkert friskbagt brød, røræg, brie, salami, avocado, smør, nutella, lille smoothie, skyr med frugtsalat & honningsristet musli, humus, røget lakse-æblesalat og en raw konfekt.
Pris: 129,- (Vi købte også to friskpressede juice og en enkelt kaffe og kom af med lige under 400,-)

img_0871

MORGENMAD:

Juliette, Jægergaardsgade
På Juliette serverer de udover deres lækre brunch også en virkelig god morgenmads tallerken. Derudover kan man få Croque Madame, som virkelig får en til at længes efter Paris.

img_0315

Fika, Jægergaardsgade
Fika er bestemt også værd at nævne når det kommer til morgenmad. Her har de et afkrydsnings system hvor man selv sammensætter sin morgenmad. Man kan vælge flere af de samme elementer som de har på deres brunch, så det er en god løsning hvis man ikke er så sulten, men stadig gerne vil have en lækker morgenmad.

img_0883

Aarhus Central Food Market, Grød
Jeg har faktisk ikke udforsket så mange af boderne på markedet endnu, men jeg har til gengæld været en del gange hos Grød, både til morgen- og aftensmad. En morgenmads grød og en kaffe fra La Cabra i de hyggelige urbane lokaler er altid et hit.

29580220053_6ec1df07f5_c

Kom endelig med jeres anbefalinger i kommentarfeltet, så andre også kan få gavn af dem. Jeg glæder mig til at opdatere indlægget her løbende og håber I kan finde det brugbart ♥

 

GemGem

9 Comments
  1. Meget fin guide du har lavet- der skal spises en masse brunch her til foråret kan jeg godt fornemme. Det lyder alt for lækkert til at gå glip af. 😉👌🏼

  2. Hej Ditte
    Jeg læste lige din take away guide, som første mig videre til din brunch guide. De er begge rigtig fine og jeg må helt sikkert til at udvide min horisont, hvad angår take away! Jeg har det ligesom dig, idet jeg også bare elsker brunch og hellere vil bruge mine penge på en lækker brunch end andre måltider. Hvis ikke du allerede har prøvet den, så vil jeg anbefale den australske brunch hos The lazy wombat. Det ligger i Ceresbyen og er lidt noget andet end det røræg og pølse, som typisk bliver serveret til brunch her i DK. Jeg er særligt vild med deres eggs Benedict, smashed avo med laks og ricotta pandekager. Deres kaffe er også virkelig god 🙂

    1. Tusind tak for tippet Nina. Jeg har prøvet en avocado mad hos The Lazy Wombat som bestemt ikke skuffede, så jeg må helt klart forbi og prøve deres brunch 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.