Annonce

10 måder at optimere sin nattesøvn på og få mere overskud i hverdagen

10 måder at optimere sin <strong>nattesøvn</strong> på og få mere overskud i hverdagen 1

Indlægget er sponsoreret af SengeSpecialisten.

Endnu en søndag med en snak om søvn og overskud. Jeg kommer hjem fra Amsterdam senere i dag og jeg glæder mig så meget til at komme hjem til min seng. Jeg har sovet rigtig fint hele weekenden, men ens egen seng er der altså ikke meget der kan måle sig med. Slet ikke efter vi har fået vores nye Auping seng.

Sidste gang jeg skrev om emnet blev det ret fakta baseret, omkring hvorfor det er vigtigt med en god nattesøvn og hvor mange parametre der påvirkes hvis vi ikke får den.

Denne gang vil jeg som lovet komme lidt ind på, hvad jeg gør for at optimere min nattesøvn.

10 måder at optimere sin <strong>nattesøvn</strong> på og få mere overskud i hverdagen 2

LYS: Jeg forsøger altid at undgå kraftigt lys om aftenen. Både ved at dæmpe belysningen i lejligheden og ved kun at have de mest nødvendige lamper tændt. Derudover skruer jeg helt ned for lyset på computeren eller mobilen.
Nye mobiltelefoner har en “night shift” funktion, som ændrer det blå lys i skærmen til et mere varmt lys. Bedst ville det være at undgå apparater helt en times tid før man skal sove, men det har jeg svært ved at overholde.
Vi har desuden mørklægningsgardin i soveværelset, hvilket er guld værd når det igen begynder at blive lysere udenfor.

MOBIL: Jeg har altid min mobil på nat tilstand om natten, så jeg ikke vågner af en vibration. Desuden kommer den altid i opladeren med det samme jeg ligger mig i sengen, så jeg ikke først skal til at tjekke en masse ting på de sociale medier, før jeg skal sove. Det er kun pga. alarmfunktionen at den holder til i soveværelset om natten. Helst så jeg egentlig at den lå et helt andet sted.

KOSTTILSKUD: Jeg tager dagligt en del forskellige kosttilskud og jeg prøver at være opmærksom på hvilke der er bedst at tage hhv. om morgenen og om aftenen. Magnesium er f.eks. godt til natten, da det kan få musklerne til at slappe af. Multi vitamin derimod er bedst at tage om morgenen, da det kan virke opfriskende blandt andet pga. indholdet af D-vitamin. Det er værd at være opmærksom på ift. ens søvn.

SENGETØJ: Jeg er blevet ret afhængig af at sove i noget lækkert hør sengetøj. Mindre kan helt sikkert også gøre det, men det kan være en god ide at købe noget man nemt kan ånde i og hvor sveden bliver absorberet væk fra kroppen når man sover.

TEMPERATUR: Jeg tænker det er ret individuelt hvordan man synes temperaturen i soveværelset skal være. Det er sikkert bedst hvis der er køligt, men jeg bryder mig ikke selv om at fryse så snart jeg stikker en fod uden for dynen. Vi har derfor altid lidt varme på i soveværelset. Dynen har desuden en vigtig indvirkning på temperaturen. Jeg har en tendens til at have det ret varmt når jeg sover, så jeg tror jeg skal have investeret i en sommerdyne når vi kommer lidt længere ind i foråret. Hvis man har det for varmt (eller koldt) om natten, kan det nemlig føre til opvågninger, hvilket ikke er godt for den dybe søvn vi helst skal opnå.

UDLUFTNING: Jeg lufter ud hver eneste morgen når jeg har været i bad og er kommet i tøjet. Jeg slukker for radiatoren, åbner soveværelses vinduet og lukker døren til resten af lejligheden. Det er med til at give et rigtig godt miljø i soveværelset, så rummet er klar til når man skal sove igen. Jeg kan stadig huske dengang jeg havde nattevagter, hvor det værste jeg vidste var, at skulle ligge mig til at sove om morgenen efter at Casper havde sovet i rummet en hel nat. Man sover altså bare bedst når der er friskt.

OMGIVELSER: Jeg hader rod og jeg kan sket ikke slappe af når der roder omkring mig. Jeg har derfor forsøgt at gøre soveværelset roligt med afdæmpede farver, planter og masser af puder. Ingen rod.

KAFFE: Jeg føler mig altid old når jeg spørger hvad klokken er, når nogen tilbyder mig kaffe om aftenen. Men koffein kan virkelig påvirke ens søvn og evne til at slappe af, så jeg forsøger at undgå det helt 4 timer op til at jeg skal sove.

SØVN: Jeg var lidt inde på det sidst. At søvnen påvirkes både hvis man sover for lidt og for meget. Jeg prøver altid at lytte til min krop og gå i seng når jeg er træt, inden jeg bliver overtræt og direkte udmattet. Jeg stiller altid en alarm, også i weekenderne og på fridage, så jeg ikke sover mere (eller mindre) end 8 timer og så bruger jeg faktisk aldrig den der snooze knap, som vi danskere ellers er så berømte for at bruge.

SENGEN: Jeg vil selvfølgelig også komme ind på sengen. Jeg kan virkelig mærke forskel fra den seng jeg havde med da Casper og jeg flyttede sammen, til den seng vi har nu. Jeg sover langt bedre og mindre afbrudt og så har den haft en positiv indvirkning på min spændingshovedpine. En Auping seng behøver slet ikke være så dyr som man tror, man kan nemlig få dem i mange forskellige prisklasser. Vores har f.eks. en planbund, som er et net der giver god ventilation og støtte, men som er meget billigere end en elevationsseng.Dét er dog et emne jeg vil komme meget mere ind på senere.

10 måder at optimere sin <strong>nattesøvn</strong> på og få mere overskud i hverdagen 3

Hvad siger I til mine råd til at få en bedre nattesøvn – er det noget I allerede tænker på eller har I måske nogle andre tips der gør at I sover godt om natten?

10 måder at optimere sin <strong>nattesøvn</strong> på og få mere overskud i hverdagen 4

Nu til et lille klip, der meget godt beskriver, hvordan ens morgen kan se ud hvis man ikke har fået en god nattesøvn:

Jeg håber I har sovet godt og får en god søndag ♥

Det lyserøde hør sengetøj på billederne har jeg købt hos Ellos.

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Etsy fund: Smart opbevaring af...
Valentins date med Moët og...
Interiør: Nye puder fra Kelim...
Mini guide til Sønderjylland: ...
Den smukkeste plantebog og nye...
Aarhus: Madklubben Grill er åbnet...
Mine kosttilskud
Aarhus: Café Fika