Annonce

Guide: 10 tips til at få det bedste ud af januar

Jeg tror de fleste af os kan blive enige om, at januar kan være en lidt hård og mørk måned at komme i gennem. Nogle af os har måske lige vænnet os til at holde juleferie og skal til at komme op i gear igen. Udenfor er der koldt og mørkt, hvilket ikke ligefrem inspirerer til at lave en masse udendørs aktiviteter. Casper og jeg nærmer os oven i købet en midlertidig flytning inden vi kan overtage huset, hvilket heller ikke er specialt opmuntrende.

Så hvordan kan vi besejre januar og få det bedste ud af måneden?

Guide: <strong>10 tips</strong> til at få det bedste ud af januar 1

10 tips til at få det bedste ud af januar:

FASTELAVNSBOLLER: Bagerne har igen fået fastelavnsboller. Hold en pause fra “sund januar” (hvis du kører det) og overrask veninden eller kæresten med gode gammeldags fastelavnsboller med creme. Hvis du har overskud kan du også kaste dig ud i at bage dem selv.

SKØJTETUR: Brug skøjtebanerne rundt omkring i landet inden de bliver lukket ned. Lav en lille udflugt med dem du holder af, køb varm kakao og brug et par timer på skøjtebanen. (Et punkt jeg ikke selv praktiserer i år efter jeg faldt og brækkede håndleddet på isen sidste år, men hvis man ikke er lige så klodset som mig, er det altså en hyggelig beskæftigelse).

UDSALG: Udnyt januar udsalget til at få købt alt det du ikke havde råd til sidste år, men som nu er nedsat med mindst 50%. Husk at købe klassiske sager frem for sæsonvarer, da du ellers nemt fortryder det når de nye kollektioner rammer butikkerne. Jeg har selv klikket lidt hjem fra Ganni.

GÅTURE: Selvom der er koldt og måske både sner og regner udenfor, så sørg for at komme ud hver dag, imens der stadig er nogenlunde lyst. Det der irriterende ordsprog med, at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning er faktisk god nok. Pak dig godt ind og tag en varm to-go kaffe med.

NETFLIX: Start på en ny serie og brug de mørke aftener på at binge afsnit efter afsnit uden dårlig samvittighed. Jeg følger næsten aldrig med i serier om sommeren, da jeg ikke bryder mig om at være afhængig af at sidde foran skærmen, når jeg i stedet kan være ude og nyde det gode vejr. Men januar er den perfekte måned til at kravle under dynen og fordybe sig i en god serie. Læs mine Netflix anbefalinger hvis du mangler en ny serie at starte på.

Guide: <strong>10 tips</strong> til at få det bedste ud af januar 2

BØGER: Tag på biblioteket for at låne en god bog du kan tage med hjem eller brug et par timer på at fordybe dig i den på biblioteket. Hvis du bor i Aarhus kan det hvert fald anbefales at bruge et par timer på Dokk1 i en god lænestol, med udsigt over vandet. Jeg har selv lige læst “Stadig mig” af JoJo Moyes og jeg elsker de tre bøger i den serie.

KANELSNEGLE & VARM KAKAO: Bag kanelsnegle og drik varm kakao med flødeskum evt. efter føromtalte gåtur. Der er ikke noget bedre end at varme sig på en kop varm kakao. I var en del der spurgte efter opskriften på de kanelsnegle jeg bagte hos mine forældre før jul og det er altså verdens bedste opskrift hvis I spørger mig. I finder den her.

FERIE PLANLÆGNING: Planlæg den næste ferie. Det kan være en sommerhus tur, en forlænget weekend i en storby eller den helt store sommerferie. Lige meget hvad er det bare så rart at have noget at se frem til i de kolde måneder. Jeg tror måske vi skal have planlagt en lille tur inden vi overtager huset. Læs mine rejseguides.

TID I KØKKENET: Jeg elsker at søge efter nye opskrifter og bruger ofte lidt længere tid i køkkenet end normalt i disse måneder. Lige nu er jeg ret meget fan af Emmas opskrift på en basisgryde som kan varieres med lige det man har lyst til.

EKSAMENS LÆSNING: Det her punkt er (heldigvis) ikke relevant for mig længere men jeg kan fornemme at mange sidder midt i eksamens presset. For at gøre den sure pligt lidt hyggeligere kan man flytte læsningen hen på en hyggelig café. Jeg elskede selv at sidde på LYNfabrikken med nogle veninder og studere. Læs min guide til mine favorit kaffebarer.

Guide: <strong>10 tips</strong> til at få det bedste ud af januar 3

Hvad gør I for at komme nemmere igennem januar?

 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Andre interessante indlæg
Huskøb: Vores proces som 2....
Søskendevogn: Bugaboo Donkey Duo 3...
Indkøring i institution – Dagplejestart
REJSE GUIDE – AMSTERDAM
Aarhus: Tapas på Forlæns &...
Et 50’er inspireret rammekøkken
Aarhus: Her skal I spise...
Etsy fund: Smart opbevaring af...